Hogyan vásároljon hajsütővasat?

Aki szereti az extra frizurákat, akár alkalomra, akár a hétköznapokra, annak érdemes egy hajsütővasat vásárolnia, amivel bármikor csempészhet egy kis extrát a hajviseletébe. Típustól függően használhatja göndörítésre vagy lágy hullámok készítésére is. Fontos, hogy vegye figyelembe a hajtípusát és használat előtt kezelje haját hővédő termékkel.


• Dia, szerkesztő, Árukereső.hu

• Olvasási idő: 5 perc

A hajsütővasak típusai

Automata hajsütővas

Az automata hajsütővas beépített motorral rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a hajsütővas a hajszálakat a tövektől kezdve feltekerje és begöndörítse, és hangjelzéssel jelezze, amikor kész van. Az ilyen típusú hajsütővas kezelése nagyon egyszerű, mivel minden munkát elvégez Ön helyett.

+ Könnyű kezelhetőség
+ Többféle hőmérsékleti beállítás
+ Három különböző hajgöndörítési irány
+ Érzékelő a haj túlmelegedésének megakadályozására
+ Keratinnal kezelt felület
+ Gyorsan felmelegszik
+ A hullámok sokáig tartanak rögzítés nélkül is
+ Kíméletes a hajhoz

- Magasabb vételár
- Nagyobb súly

Az automata hajsütővasak különböző hőmérsékleti beállításokkal rendelkeznek, és a göndörítés irányát is változtathatja. Az automata hajsütővasak által termelt negatív ionoknak köszönhetően a haj simább, fényesebb. Egyes automata hajsütővasak érzékelővel vannak felszerelve, amely ismeri a haj igényeit, és beállítja a hőmérsékletet, hogy elkerülje a haj túlmelegedését vagy megégését.

L alakú hajsütővas

Ez a hajsütővas első pillantásra teljesen másnak tűnik, mint a többi termék. A drágább hajsütővasak kategóriájába tartozik, mert okos készülék, és képes megjegyezni az utoljára használt hőmérsékletet. Az innovatív L-alakú kialakítás megkönnyíti a hajsütővas kezelését és kényelmesebbé teszi.

+ Kényelmes kezelés
+ Hideg levegőt is ad
+ Ionizátor
+ Emlékszik az utoljára használt hőmérsékletre
+ Gyors melegedés

- Magasabb vételár

A hajsütővasak ionizátorral rendelkeznek, amely eltávolítja a statikus elektromosságot, és a haj gyönyörűen fényes, puha és egészséges kinézetű lesz. A többféle hőmérséklet-beállítás mellett a hajsütővas hideg levegővel is rendelkezhet, amelyet a készülék gyengéd sugárban bocsát ki, hogy védelmet nyújtson a túl magas hőmérséklet ellen.

Hajgöndörítő kúpvas

A kúpos göndörítők a végüktől a tövükig vastagodó alakúak. A hajsütővas kúpos formája segít a természetes göndörség elérésében.

+ Megfizethető ár
+ Természetes hatású hullámok
+ Kíméletes a hajhoz
+ Gyakori használatra alkalmas

- Könnyebben megégetheti magát vele

A hajszálakat a cső köré kell tekerni. A kúpos hajsütővasaknak nincs a hajat tartó csipeszük, ezért a hajvégeket az ujjaival kell megfognia. Kezdetben nagyobb kihívást jelent a kezelése, de ha egyszer elsajátítja a kúpos hajsütővas kezelését, az eredmény szép és tartós lesz. A kúpos hajsütővassal készített frizura természetesnek tűnik, mert a hullámok nem szabályosak, és sokáig tartanak. Azonban meg kell választani az ideális hőmérsékletet, és tudnia kell, hogy milyen irányban göndörítse a haját, hogy az igazán természetesnek tűnjön.

> Kúpvasak

Klipszes hajsütővas

Ahogy a neve is mutatja, ez a fajta hajsütővas fogóval van felszerelve, amely a hajtincset tartja, miközben felmelegszik, ez megkönnyíti a használatot.

+ Megfizethető ár
+ Könnyű kezelhetőség a klipsznek köszönhetően
+ Magas hőmérséklet-beállítási tartomány

- Nem alkalmas mindennapi használatra
- A klipsz látható törést hagyhat a hajban

A klipsz enyhe törést hagyhat a göndör hajszálakon. Ez a fajta hajsütővas azoknak a felhasználóknak alkalmas elsősorban, akik csak alkalmanként szeretnének ünnepélyesebb frizurát készíteni.

Háromágú hajsütővas

A hármas göndörítővas jellemzően egy három hengerből álló termék, amellyel a hajtincseket összefogja, majd lefelé húzza.

+ Látványos hullámokat eredményez
+ Kíméletes a hajhoz
+ Gyakori használatra alkalmas
+ Többféle hőmérséklet-beállítás
+ Könnyen kezelhető
+ A frizura hosszú ideig tart

A hármas fürtök gyönyörű tengerparti hullámokat eredményeznek. A hármas hajsütővas segítségével pillanatok alatt gyönyörű hullámokat varázsolhat a haj tömegén, amit különösen akkor fog értékelni, ha hosszú hajjal rendelkezik.

Paraméterek

Teljesítmény
A hajsütővasak nem igényelnek nagy energiafogyasztást, a bemeneti teljesítményük leggyakrabban 30 és 60 W között van.

Minél több sebességgel és hőmérsékleti beállítással rendelkezik egy készülék, annál nagyobb teljesítményű motorra van szükség. A nagy teljesítményű hajsütővasak a legjobbak a haj egészségének megőrzése érdekében, mert minél nagyobb a teljesítmény, annál gyorsabban tudja göndöríteni a haját, így kevésbé károsítja a hő.

Anyag
Turmalin hajsütővasak: A turmalin negatív ionokat bocsát ki. Megakadályozza a kiszáradást, így ez az anyag különösen alkalmas vékonyszálú hajra.
Titánium hajsütővasak: A titán a legkönnyebb és legtartósabb anyag. Gyorsan és egyenletesen melegít, és alkalmas sűrű, rakoncátlan haj formázására.
Kerámia hajsütővasak: A kerámia minden hajtípushoz praktikus kompromisszumot jelent. Kíméletes a hajhoz, egyenletesen és gyorsan felmelegszik.
Teflon hajsütővasak: A teflon nagyon kíméletes és minden hajtípushoz alkalmas.
Kombinált hajsütővasak: Léteznek titánium-turmalin, kerámia-turmalin vagy kerámia-titánium kombinált készülékek is, amelyek egyesítik a két anyag előnyeit.

A hajsütővas átmérője
A hajsütővas teste különböző átmérőjű lehet, és ez határozza meg a fürtök méretét. A 19 mm-ig használható fürtök és kis fürtök készítéséhez, és rövid hajhoz is alkalmas. A nagyobb átmérőkön (38 mm-ig) nagyobb, lazább hullámokat érhet el. A 25 mm-es átmérő a középút, amely még a teljesen kezdők számára is megfelelő.

Ergonómia és súly
A nyélnek jól kell illeszkednie a kézbe, ezért általában gumírozott vagy más módon bevont. Nem csúszik, és kellemes vele dolgozni. Az L alakú hajsütővasak ergonomikus kialakításúak, hogy könnyen és kényelmesen kezelhetőek legyenek, és elkerüljék a felhasználó karjának felesleges megterhelését.

A kezelőgombok és a kapcsoló jó, ha nem közvetlenül a markolat területén helyezkedik el, hogy elkerülhető legyen a véletlen átkapcsolás. Egyes készülékek beépített hőmérséklet-zárral is rendelkeznek.

A súly is fontos, hiszen hosszú percekig tart a hajformázás. Minél könnyebb a gép, annál könnyebb vele dolgozni. Az egyszerű hajsütővasak vagy göndörítők súlya körülbelül 400 g. A készülék ideális súlya körülbelül 600 g.

Funkciók és tartozékok

Hőmérsékletszabályozás - lehetővé teszi a hőmérséklet pontos beállítását, amely az LCD kijelzőn megjeleníthető.

Ionizáció - semlegesíti a hajszárítás során a hajban keletkező kationokat. Az ionizátornak köszönhetően egy negatív töltésű molekula, anion keletkezik, amely a hajra kerülve semlegesíti a kationokat. A haj nem csak, hogy nem áll ki mindenhonnan, de nedvesebb (nem túlszárított) és fényesebb is. A haj erősebb, szebb és kellemesebb tapintású lesz az ionizátornak köszönhetően.

Hideg levegő - rögzíti a frizurát

Automatikus kikapcsolás - a készülék egy bizonyos idő után kikapcsolja magát.

Tartozékok
Hajsütővas állvány - Egyes gyártók praktikus állványt mellékelnek a hajsütővasakhoz. A hajsütővasakhoz egy speciális tartozékot is mellékelnek, amelyet a hajsütővas tetejére lehet helyezni, hogy az ne érintkezzen semmilyen felülettel.
Utazótáska - Ideális esetben hőálló betéttel, hogy használat után hamarosan be lehessen csomagolni a készüléket, és ne kelljen megvárni, amíg teljesen kihűl. Egyes gyártók védőkesztyűt adnak a hajsütővas csomagjához, hogy megelőzzék az égési sérüléseket a kezelés során.

Gyakori kérdések

Hogyan kezeljük a hajat göndörítés előtt?
Szükségem van speciális termékekre, hogy megvédjem a hajam a magas hőmérséklettől?
Meddig göndöríthetem a hajam?
Mikor használjak fixálószert?
Meg kell tisztítanom a hajsütővasat?
Milyen hőmérsékletre állítsam be a hajsütővasat?
Hogyan működik a hajsütővas?