Hogyan vásároljon gyerekülést?

Minőségi gyerekülés megvásárlásával autójába maximális biztonságot és kényelmet biztosít gyermeke számára az autós utazás során. A választás során először is vegye figyelembe a gyermek magasságát és súlyát. Ezután összpontosítson a rögzítési rendszerre és más biztonsági funkciókra. Ne feledje, hogy az autósülés csak akkor tölti be funkcióját, ha minden fontos beszerelési és használati eljárást betart, így viszont végig biztonságban tudhatja gyermekét az utazás során.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
Mennyibe kerül ma egy gyerekülés és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a gyerekülés rögzítési rendszerét vagy méretét?
Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy gyerekülésnek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen gyerekülést szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.

Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.

Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel a gyerekülésnek mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Gyerekülés kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.


A legfontosabb szempontok

Ár
A gyermek magassága és súlya
Súlykategóriák
Anyag
Autó kompatibilitás

További fontos paraméterek

A babakocsi csatlakoztathatósága
Elhelyezés
Ellen- és oldalvédelem
Gyerekülés tartozékok

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Biztonság

Az autósülések alapvető kritériuma a biztonság és az esetleges sérülések megelőzése. Egy autós ütközés során a túlterhelés eléri a több tíz G-t, így az ülés célja, hogy a lehető legtöbbet elnyelje ebből az erőből, és maximális védelmet nyújtson a gyermek számára . Erre a célra számos elem létezik, a menetiránnyal ellentétes elhelyezés lehetőségétől, amit ütközés esetén a gyermek megtagad, az oldalsó ütközést minimálisra csökkentő, minőségi oldalfalakig. A beépítés módja vagy a betartott szabványok és a megszerzett tanúsítványok is biztonságról tanúskodnak.

Az ülés kiválasztásakor elsősorban arra összpontosítson, hogyan van rögzítve a járműben. Egyszerűbb lehetőség, amikor övvel rögzíti. Egy ilyen rögzítés azonban nem teljesen szilárd. Sokkal biztonságosabb és erősebb megoldás az ISOFIX rendszer, amely közvetlenül a jármű szerkezetéhez rögzített horgonyokat használ. Az autót természetesen fel kell szerelni ezzel az ülésrögzítési rendszerrel. Általában a hátsó szélső üléseken ül, néha az első utasülésen. A nagyobb méretek és a nehezebb kezelhetőség az ISOFIX autósülés hátrányának tekinthető. A 0+ kategóriás modelleknél általában csak az alapot szerelik be az autóba és maga az ülés kerül átadásra alap nélkül, ami ezt a hiányosságot megoldja.

Európai szabványok

A homologizált ülést mindig narancssárga címkével látják el, amely feltünteti a teljesített szabványt és a gyermek súlytartományát vagy magasságát, akinek szánják. Jelenleg két európai szabvány érvényes. A régebbi, némi változtatással az 1980-as évek óta, az ECE R44 jelzést viseli, és szigorú tervezési és biztonsági követelményeket tartalmaz. Még fiatalabb (2013 júliusa óta) az i-Size ECE R129 szabvány még biztosabb. Ez megköveteli a menetiránynak háttal autósülések használatát legalább tizenöt hónapos korig. Az oldalsó ütközés elleni védelmet is tesztelték, és mindig ISOFIX-szel kell ellátni. Az I-Size szabványnak fokozatosan fel kell váltania az ECE R44 szabványt.

Legyen körültekintő

A kiválasztásban a tesztmárkákon (ECE R44 és i-Size) kívül független tesztek segíthetnek, melyeket vásárlás előtt figyelemmel kísérhet például a dTestnél vagy az Autem safe weboldalon, ahol az elismert német ADAC szervezet eredményei rendszeresen megjelennek.

Mindig kövesse a mellékelt utasításokat, amikor az autósülést beszereli az autóba. Az ISOFIX rögzítési támasztékkal ellátott ülések e tekintetben előnyt jelentenek, amelyet egyszerűen be kell pattintani a tartóba. Ebben az esetben a megfelelően rögzített ülés nem mozdul el. Mindazonáltal fontos hogy átmenjen az ülés a töréstesztjein, mivel néhány olcsóbb ISOFIX termék azt mutatta, hogy a héj rosszul volt rögzítve a szerkezethez, és ez a kapcsolat megszakadt az ütközés során.

A csecsemők üléseit mindig az ellenkező irányba szállítják, és többnyire az utasülésen. Ezután ki kell kapcsolni az első utasoldali légzsákot. Minden egyes, még egy rövid utazás előtt is győződjön meg arról, hogy az ülés szilárdan ül, és a biztonsági övek megfelelően be vannak-e rögzítve és elhelyezve.
Sok szülő nem tudja, mikor van itt az ideje egy másik kategóriájú ülés vásárlásának. A fő mutató természetesen a gyermek súlya, de nem szükséges egy bizonyos határ elérése után azonnal ülést cserélni. A csere ideje mindenképpen akkor jön el, amikor a gyermek feje meghaladja a szerkezet felső szélét, baleset esetén az érzékeny nyakszirti területe ilyen helyzetben veszélybe kerül.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető gyereküléseket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.
Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb gyerekülést, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.
Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:
Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik gyerekülés illik gyermekéhez leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!

Kapcsolódó termékek