Hogyan vásároljon fűnyíró traktort?

Kb. 1500 m2 feletti telkek esetén a fünyírók sok erőfeszítést és időt igényelnek. Megfelelően kiválasztott kerti traktor vásárlásával időt és legfőképpen energiát takarít meg. A traktor számos olyan kiegészítőt és funkciót is kínál, amelyekkel sem a fűnyíró, sem bozótvágó nem rendelkezik.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolni, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy fűnyíró traktor és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a teljesítményt vagy a vágószélességet?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy fűnyíró traktornak?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen fűnyíró traktort szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új modellben.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel fűnyírójának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Fűnyíró traktor kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Teljesítmény
Vágószélesség

További fontos paraméterek

A fűgyűjtő űrtartalma
Tömeg
Kések száma
Anyag

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

A kocsikapcsolatot akkor használhatja, ha gyümölcsössel vagy fás telekkel rendelkezik. Ideális esetben már a traktor kiválasztásakor vegye figyelembe ezt a lehetőséget, és válassza a nagyobb teljesítményű modelleket.

A szórótartozékot akkor fogja értékelni, ha nagyobb területet szeretne bevetni, például fűmaggal, majd trágyázni. Ha ez még mindig nem elég, télen könnyen lecsiszolhatja a jeges járdát is.

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a kézi sebességváltó. Ideális sík, akadályok nélküli felületekhez. Minden egyes fokozatot kézzel kell kapcsolni, és mindig a kiválasztott fokozatban kell megállni és újraindítani. A magasabb sebességfokozatokban túl sok erőt használhat induláskor.

A teljesen automatikus sebességváltót hidrosztatikus sebességváltónak nevezik. Ez egy drágább lehetőség, de a kényelem miatt megéri. Csak két pedálra van szükség a vezérléshez, egy az előre-, és egy a hátramenethez. A sebességet a pedál ereje határozza meg.
E típusok közötti köztes lépcsőfok a variátor. Vezetés közben csak előre- és hátramenet között kell váltani, a sebességfokozatokat pedig egy kar vagy pedál vezérli, hasonlóan a hidrosztatikus sebességváltókhoz.

Télen azt is értékelni fogja, hogy a traktorhoz egy ekét is csatlakoztathat, és kényelmesen megszabadulhat a hótól. A forgókefével pillanatok alatt megtisztíthatja a járdát. Csak körültekintően kell parkolni autójával, hogy a repülő kövek ne tegyenek kárt a fényezésben. Nyáron egy hengert, vertikális vágót vagy esetleg egy fésűt is felszerelhet. Ezek a fűnyíró traktor típusától függhetnek.

A mulcsozófej lehetővé teszi a kényelmes mulcsozást, ami ideális módja a talaj trágyázásának és a szükséges tápanyagokkal való ellátásának. A fűnyesedék a felszínen marad, és a nyári hónapokban természetes védelmet nyújt a kiszáradás ellen.
A kéménynek egyszerű formájúnak kell lennie, nagyobb törések vagy hajlítások nélkül. Csak így tud a fű hatékonyan átfolyni. Ellenkező esetben nem csak a kémény fog eldugulni, hanem a fűnyírófej is leáll, és mindent kézzel kell kitakarítani.

A fű oldalra, hátra vagy a kosárba történő kidobásának lehetősége egy másik hasznos funkció. A kosár ideális például akkor, ha egyetlen gyűjtőhelye vagy komposzthalma van. Ha szénát használ vagy mulcsozófejjel rendelkezik, akkor a hátrafelé történő ürítés fontosabb lesz az Ön számára, valamint a fűnyírófedéltől közvetlenül távolabb eső oldalra.

A sebességtartó automatika egy fejlettebb funkció, amely fűnyírás közben figyeli a beállított sebességet. Ez azt jelenti, hogy nem kell önnek adnia vagy vennie a gázt.

Legyen körültekintő

Győződjön meg róla, hogy könnyen megtalálható minden a kezelőfelületen, illetve különösen a sebességváltó legyen könnyen kezelhető. Azt is tesztelje, hogy mennyire ül kényelmesen.

Miután lenyírta a füvet, érdemes megtisztítani a fűnyírófedelet. Ez történhet vízzel vagy mechanikusan. A vízzel történő tisztítás gyorsabb, de kevésbé kíméletes a csapágyakhoz. A mechanikus tisztítás biztonságosabb és alaposabb.
Mint minden motoros gép esetében, az üzemi folyadékokat is fel kell tölteni és cserélni kell. A gyújtógyertyák és szűrők cseréje is ajánlott a szezon előtt. A rendszeres szervizváltások minden traktor esetében eltérőek, és a kézikönyvből vagy közvetlenül a kereskedőtől vagy a gyártótól kell megtudni.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető fűnyíró traktorokat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb fűnyíró traktort, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.
Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik fűnyíró traktor illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!