Hogyan vásároljon fűkaszát?

A legtöbb kertbe érdemes a fűnyíró mellé egy fűkaszát is beszerezni, ugyanis kisebb méretéből adódóan olyan, nehezen elérhető helyeken is lehet használni, ahol egy fűnyíróval már nem férne el. A kerítés tövéig húzódó gyepet vagy akár a fák nehezen megközelíthető törzsét is hatékonyabban lehet egy fűkasza segítségével karbantartani. Emellett egy fűkaszával a kert díszét jelentő, kisebb virágok között is egyszerűbben rendet tehet, így a kert egészét nézve még precízebb munkát végezhet.

A fűkaszák választéka széles skálán mozog. Választhat akkumulátoros, vezetékes és benzinmotoros típusok közül is, azonban ezen felül érdemes képbe kerülni a fűkaszák egyéb tulajdonságait illetően is. Útmutatónk ebben szeretne további segítséget nyújtani.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy fűkasza és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a fűkasza típusát vagy teljesítményét?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy fűkaszának?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen fűkaszát szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel fűkaszájának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Fűkasza kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Az egyik legfontosabb, hogy mindenképpen válasszon a területnek megfelelő fűkaszát! Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb területet szeretne karbantartani, annál nagyobb teljesítményű fűkaszára lesz szüksége a hatékony munkavégzéshez.

2000 m² alapterületig: Ekkora terület karbantartására mindhárom típusú fűkaszából tud választani. Akkumulátoros modellekből a 20-40 V akkumulátor feszültségig terjedő változatok megfelelőek. Amennyiben van a közelben (30-40 méteres távolságban) konnektor, akkor egy vezetékes/elektromos típus is ideális választás lehet.

2000-4000 m² alapterület: Akkumulátoros fűkaszákból a 40-80 V akkumulátor feszültségű modelleket érdemes keresni, a terület nagysága miatt a vezetékes változatok itt már kiesnek a képből. Amennyiben még hatékonyabb munkát szeretne végezni, érdemes megbarátkozni a benzines fűkaszákkal is.

4000 m²-nél nagyobb alapterület: Ide már a legerősebb megoldásokra van szükség, ezért a benzinmotoros fűkaszákon kívül más nem jöhet szóba.
Amennyiben ekkora területet szeretne rendszeresen karbantartani, érdemes nem csak a teljesítményadatokat figyelembe venni a választás során, hanem egyéb tulajdonságokat is. Többezer négyzetméteres alapterület esetén már nagyobb jelentősége van a vágásszélességnek is. A szélesebb vágófejjel adott területet kevesebb idő alatt lehet lekaszálni, amivel időt és energiát spórolhat meg.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Teljesítmény és feszültség

További fontos paraméterek

Tömeg

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

Egyes fűkaszákhoz olyan kiegészítőket is csatlakoztathat (ezek opcionálisan megvásárolhatóak), melyekkel a gép nem csak fűkaszaként, hanem például láncfűrészként, kapálógépként vagy sövényvágóként is használható.

A légszűrővel rendelkező gépek segítenek távol tartani a port és egyéb apró szennyeződéseket a motortól - ez természetesen nem mentesíti a rendszeres karbantartás alól, azonban nagyban hozzájárul a gép hosszú élettartamához.

Az állítható hosszúságú nyél segítségével bárki a saját magasságához állíthatja a fűkaszát, így a hátnak kevésbé megterhelő a munkavégzés.

Hasznos funkció, hogy a damilfejeket a földhöz nyomva – a fűkasza kikapcsolása nélkül – tudja adagolni a damilt, amelyet aztán a damilvágó azonnal méretre vág. Az automata damiladagolóval ellátott damilfejek a centrifugális erő segítségével adagolnak további damilt, amennyiben az szükségessé válik.

Legyen körültekintő

Kerti gépek esetében mindig fontos figyelmet fordítani a biztonsági funkciókra és a karbantartásra is. A fűkasza fején megtalálható védőtárcsa célja, hogy a vágás során lehullott nyesedéket távol tartsa a gép kezelőjétől. Használat előtt minden esetben ellenőrizze, hogy a védőtárcsa megfelelően van-e rögzítve. Amennyiben szükséges, a védőtárcsa nagyobb méretűre is cserélhető, így csökkentheti az Ön felé repülő nyesedék mennyiségét.

Fontos, hogy minden esetben viseljen védőszemüveget, illetve a halláskárosodás is megelőzhető egy zajvédő füldugóval, fülvédővel.

A fűkasza tisztán tartása és a damilfej rendszeres ellenőrzése minden típusú fűkasza használata esetén szükséges, amennyiben szeretné a legjobb teljesítményt és a lehető leghosszabb élettartamot kihozni belőlük.

Az akkumulátoros (és akkumulátorral rendelkező benzines) fűkaszák akkumulátoraira is érdemes időt szánni. Az akkumulátort ne tegye ki szélsőséges időjárási körülményeknek (túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet), amikor pedig sokáig nem használja, akkor az akkumulátort félig töltve, lehetőség szerint szobahőmérsékleten tárolja, amíg nem lesz rá ismét szükség.

Az összes benzines fűkaszára igaz, hogy az olajat, a légszűrőt és gyújtógyertyát rendszeresen ellenőrizni és szükség esetén cserélni kell. Érdemes a szezon előtt elvinni a fűkaszáját egy szakszervizbe átvizsgálásra, amennyiben nem Ön szeretné ezt elvégezni, így nem az első éles használatkor fog kiderülni, hogy a több hónapos pihenés milyen problémákat okozott.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető fűkaszákat, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a készülékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb fűkaszát, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket a Boltokról is, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Válassza az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!

Úgy gondoljuk, hogy most már döntése biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik fűkasza illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!