Hogyan vásároljon forgószéket?

Az ülőmunka, a számítógépes szabadidős munka, a számítógépes játékok nagyban befolyásolják gerincünk állapotát. A megfelelően kiválasztott irodai szék nemcsak a helyes testtartáshoz, a hát- és nyaki gerincfájdalmak csökkentéséhez járulhat hozzá, hanem bizonyos mértékig a hatékonyságot is növelheti. Ezért mindig körültekintően válassza ki az irodai széket, különösen annak alapján, hogy mennyi ideig tervez rajta ülni egyhuzamban a nap folyamán.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

 • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
 • Mennyibe kerül ma egy forgószék és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
 • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy az anyagát?
 • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
 • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy forgószéknek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen forgószéket szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel forgószékének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Forgószék kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Az irodai szék kiválasztása előtt a következő kérdést érdemes feltenni: Mennyi időt töltök a székben? A szék felszereltségi követelményei és mechanizmusa egyéni preferenciák szerint változhat. Alapvető útmutatásként azonban ezek a követelmények lebonthatók a számítógép előtt eltöltött átlagos idő alapján.

A legfontosabb szempontok

Ár
A szék kihasználtsága

További fontos paraméterek

A mechanika főbb típusai
Anyagok, tartozékok
Teherbíró képesség

Legyen körültekintő

Mindenképp gondolja át, hogy mennyi ember fogja használni az irodai széket, mert abban az esetben olyat érdemes választani, aminek több állítási lehetősége van, hogy mindenki számára kényelmes legyen. Válasszon saját súlya és magassága szerint, hiszen a magasabb és alacsonyabb embereknek is más-más igényei vannak az irodai szék kiválasztásánál. Gondolja át, mennyi időt fog a munkaállomásán tölteni, inkább számítógépen ír vagy papíron ír, rajzol esetleg egyéb munkát végez vagy játszik.
Bármennyi időt is tölt a székében, óránként álljon fel és sétáljon egyet, hogy ne terhelje túl gerincét és megmozgassa végtagjait.

Érdekességek, amiről mindenképp tudnia kell

Javasoljuk, hogy szerezzen be egy székalátétet a padló védelmének érdekében. Ezt külön-külön árulják különböző változatokban, minden padlótípushoz. A leggyakoribb anyag az átlátszó polikarbonát.
A maximális kényelem érdekében nem kell speciális ortopéd irodai székeket vásárolnia. Gyakran elegendő a megfelelő rehabilitációs segédeszközök beszerzése, amelyek közül ajánljuk az ágyéki görgőket, a csúszásmentes kartámaszt, az egyensúlyozó párnát vagy a lélegző ergonomikus kartámaszt.

Ha egynél több személy használja az irodai széket, válasszon olyan modellt, amelynek minden része maximálisan állítható, hogy a szék minden személyhez egyénileg alkalmazkodjon.

Hogyan állítsa be az irodai széket:

 1. Az irodai széket az egyes felhasználók magassága, súlya, lábhossza és igényei szerint állítják be.
 2. Beállításkor üljön minél hátrébb az ülésen, hogy a feneke is érintse a háttámlát. Az ágyéktámasznak valóban a csípőnél kell alátámasztania a hátat, nem lehet sem feljebb, sem lejjebb.
 3. Állítsa be az ülés magasságát az asztal magasságának megfelelően, és úgy, hogy a lábai elérjék a padlót. Fontos, hogy az üléspárna első széle és a térdkalács között legalább 5 cm távolság legyen. Ha nem, akkor tolja hátrafelé az ülést.
 4. Üljön úgy, hogy a csípője az ágyéktámasznak támaszkodjon, és ne mozogjon előre az ülésen. Amint nem közvetlenül az üléscsontokon ül, túlterheli az ágyéki gerincet, és hátfájást kockáztat.
 5. Ne feledje, hogy a merev ülés még a legkifinomultabb székben sem egészséges. Ne feledje tehát, hogy rendszeresen nyújtsa a nyaki és mellkasi gerincét. Az irodai munka során érdemes folyamatosan felállni az íróasztaltól, és mindig tegyen legalább egy minimális sétát.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető forgószékeket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb forgószéket, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

 • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
 • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
 • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
 • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
 • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik forgószék illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!