Hogyan vásároljon epilátort?

A nem kívánt szőrszálaktól való megszabadulásnak számos módja van, és egy epilátor az egyik legjobb módja ennek, amennyiben otthoni körülmények között szeretne egyszerűen, hosszan tartó hatással szőrteleníteni. Még a fájdalomtól sem kell tartania, mivel vannak olyan készülékek, amelyek szinte fájdalommentesen távolítják el a szőrszálakat.


• Dia, szerkesztő, Árukereső.hu

• Olvasási idő: 6 perc

Az epilátorok típusai

Klasszikus epilátorok

A klasszikus epilátor egy speciális fejből áll, ami apró csipeszekkel ellátott tárcsával van ellátva, ami elkapja a szőrszálakat, és kihúzza azokat a gyökerekkel együtt.

A testepilátorok elsősorban a csipeszek számában különböznek egymástól. Minél több csipesszel rendelkezik egy epilátor, annál gyorsabban megszabadulhat a szőrszálaktól. A leghatékonyabb epilátorok több mint 42 csipesszel rendelkeznek. Az epilátorral való munkát megkönnyíti a világítás, a hűtés és a forgó fej, amely lehetővé teszi, hogy a csipeszek jobban tapadjanak a bőrhöz és a test vonalaihoz.

Egyes csipeszes epilátorok különböző tartozékokkal rendelkeznek, így egy géppel az egész testet kezelheti, beleértve az intim területeket is. Számos termék tartalmaz például borotvafejet, bikinivonalra, arcra használható kisebb fejet, vagy például masszázsfejet.

Attól függően, hogy mi felel meg Önnek jobban, választhatja az akkumulátoros vagy a hálózati áramellátást. Egyes vezeték nélküli epilátorok vízállóak, így magával viheti őket a fürdőszobába, és folyó víz alatt használhatja, tisztíthatja őket. A meleg víz felpuhítja a bőrét, és kevésbé lesz fájdalmas a szőrtelenítés.

+ Megfizethető ár
+ Hosszantartó szőrtelen bőr
+ Ha egyszer hozzászokik az epiláláshoz, már nem fog annyira fájni
+ Számos akkumulátoros epilátor vízálló

- A szőrtelenítés eleinte fájdalmas
- A bőr az epilálás után még néhány órán át irritált lehet

Néhány epilátor nagyszerű tulajdonsága a megvilágítás. A fénnyel ellátott epilátorral könnyebben láthatja, hogy a test mely területein van még szükség munkára. Az olyan területeken, mint például a vádli, megvilágítás nélkül könnyű kihagyni néhány szőrszálat.

Arcepilátorok

Az arcepilátorok nem sokban különböznek a hagyományos testepilátoroktól. A fő különbség a fej mérete és a csipeszek száma. Az arcepilátorok feje kisebb, és csak körülbelül tíz csipesszel rendelkeznek. Könnyedén megbirkóznak a legfinomabb, szemmel szinte láthatatlan szőrszálakkal is. Mivel az arc nagyon érzékeny terület, az arcepilátorok kíméletesebbek mint a hagyományosak. Az első használat előtt azonban még mindig ajánlatos az epilátort az arc kisebb részein kipróbálni, hogy lássa, hogyan reagál a bőr, nem lép-e fel irritáció.

+ Könnyen kezelhető
+ Vékony, keskeny fej
+ A kezelés kevésbé fájdalmas

IPL készülékek

Az IPL készülékek sokkal kíméletesebbek a bőrhöz mint a hagyományos csipeszek. Impulzusfény alapján működnek, amely megbontja és feloldja a szőr szerkezetét. Az egész test kezelésére alkalmasak, de az IPL epilátort leginkább az olyan érzékeny területeken fogja értékelni, mint az ágyék, a hónalj vagy az arc. A kezelés az impulzusfénynek köszönhetően szinte fájdalommentes, bár a különösen érzékeny területeken enyhe csípést érezhet. Az IPL epilátorok a legalkalmasabbak az intim területek szőrtelenítésére.

Elsősorban azért nagyon népszerűek, mert tartósan eltávolítják a szőrszálakat, és a kezelés nem fájdalmas. Az IPL készülékkel történő szőrtelenítés hasonló a szalonban végzett professzionális lézeres szőrtelenítéshez. A fő különbség azonban a fény típusában rejlik. Az IPL készülékek szélessávú impulzusfényforrással rendelkeznek, míg a lézer monokromatikus fényforrással. Mind az impulzusfény, mind a lézer eléri a szőrszálak gyökerét, ami végső soron tartós szőrtelenítést eredményez. Az IPL-lel történő tartós szőrtelenítés azonban hosszabb időt vesz igénybe mint a szalonban végzett lézeres kezelés.

Az IPL nem működik a világos szőrszálakon. Ez azért van így, mert ahhoz, hogy az impulzusfény villanása elpusztítsa a szőrt, a tüszőnek pigmenttel kell rendelkeznie.

Kerülje az IPL szőrtelenítők használatát ha sötétebb bőre van. Az IPL kezelések visszafordíthatatlan pigmentkárosodást okozhatnak a sötét bőrön. Az IPL-kezelésre a Fitzpatrick-féle fototípus skálán I-III-as bőrtípusú személyek a legalkalmasabbak. Kerülje az IPL epilátorok használatát akkor is, ha epilepsziája, pajzsmirigy- vagy szívbetegsége, egyéb betegségei, sok szeplője vagy fekete pigmenttel rendelkező szeplői vannak, vagy ha várandós. Az IPL készüléket még a szilikonimplantátumok területén sem szabad használni.

+ Fájdalommentes szőrtelenítés
+ Könnyű kezelhetőség
+ A hatás már az első használat után megfigyelhető
+ Tartós szőrtelenítés
+ A legjobb eszköz az intim területek szőrtelenítéséhez

- Magasabb vételár
- Nem alkalmas sötét bőrűek számára
- Nem alkalmas világos hajú emberek számára

> Tartós szőrtelenítő készülék

Funkciók

Az epilátorok különböző modelljei a szőrtelenítés alapfunkcióján kívül más hasznos funkciókat is kínálnak:

Forgófej - A gép a bőrhöz tapad, és jobban követi annak sajátos alakját, így hatékonyabban dolgozik.
Integrált megvilágítás - A megvilágításnak köszönhetően még a legfinomabb szőrszálakat is láthatja, és tudja, hogy mely területek igényelnek még ápolást.
Csúszásmentes fogantyú - Ez egy biztonsági funkció, amely megakadályozza, hogy a gép kicsússzon a kezéből nedves epilálás közben.
Masszázsrendszer - A nagyfrekvenciás masszázs rendszer kellemesen stimulálja a bőrt, csökkentve a bőr húzódását.
Nyomásérzékelő - Az intelligens érzékelőnek köszönhetően mindig a megfelelő nyomást alkalmazza, hogy egyetlen mozdulattal még több szőrszálat távolítson el.
Öntisztító funkció - Az öntisztító gépek esetében a termékcsomag tartalmaz egy tisztítóállomást is, amely automatikus öntisztító öblítéssel tisztítja és fertőtleníti a készüléket.
Vízállóság - egyes termékek wet&dry funkcióval, azaz nedves és száraz működéssel vannak ellátva.
Hűtési funkció - óvja a bőrt és csökkenti az epilálás utáni kellemetlen érzést.

Egyéb paraméterek
A töltési idő leggyakrabban 1-2 óra között változik.
Az üzemidő gyakran 30-40 perc vagy 40-50 perc.

Gyakori kérdések

Száraz vagy nedves szőrtelenítés?
Hogyan kell helyesen epilálni?
Miben különböznek egymástól a különböző típusú epilátorok?