Hogyan vásároljon ellipszis trénert?

Tartsa formában testét anélkül, hogy elhagyná az otthoni kényelmet. Ebben többek között egy elliptikus tréner (ellipszis tréner, cross trainer) segíthet - az eszköz által nyújtott mozdulatsor nagyszerű módja annak, hogy izmai formában maradjanak és zsírt égessen, minimális megterheléssel az ízületeire.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy elliptikus tréner és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy a teherbírást?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy elliptikus trénernek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen elliptikus trénert szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel elliptikus trénerének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat az Ellipszis tréner kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Ki fogja használni az eszközt?

A megfelelő elliptikus tréner kiválasztásának elsősorban attól kell függnie, hogy mennyi ideig, milyen gyakran fogják használni. A szerkezet méretét tekintve további fontos adat az adott sportoló magassága és súlya, és amennyiben több felhasználó váltja egymást rajta, akkor a legnagyobb súllyal kell számolni. Az ember életkora is fontos, különösen a kiegészítő funkciók és az alapfunkciók feletti egyéb követelmények szempontjából.

Felhasználói képességek és követelmények

Vegye figyelembe a felhasználó képességeit és követelményeit is, különösen, amikor a gépet alkalmi nyújtásra vagy éppen ellenkezőleg, rendszeres edzésre használják. Az ár, a fejlett funkciók és a konstrukció típusa is ettől függ. Az alkalmi sportolást preferáló kezdőknek elég lehet egy olcsóbb modell, amelynek hátulján lendkerék és mellette pedálok találhatók. A középkategóriás gépek általában tartósabb anyagokból készülnek, és a lendkerék elülső elhelyezkedésének köszönhetően a nehezebb emberek számára is alkalmasak. A magasabb árkategóriájú gépek a magasabb vételár miatt alkalmasabbak a rendszeres edzésre.


A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Kialakítás
Méret
Tömeg
Terhelhetőség

További fontos paraméterek

Lendkerék súlya
A lépés hossza és a futófelület távolsága
Fékrendszer
A kivitelezés anyaga és minősége
Dőlésszög beállítása
Pulzusmérés
Távolságmérés
Terhelés beállítása

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

A fitneszgépeket különféle funkciókkal lehet felszerelni, amelyek használatukat és működésüket kellemesebbé teszik. Ide tartozik például a különféle alkatrészek, például a kormány hossza vagy a futófelületek dőlése. A szerkezet stabilizáló részei vagy az ergonomikus elemek gumírozott csúszásgátló fogantyúk formájában szintén hozzájárulnak az általános kényelemhez. Ugyanilyen fontos lesz a kezelőfelület kényelme. Ennek a lehető legegyszerűbbnek kell lennie a különböző elemek, például a dőlésszög vagy a terhelés szabályozásának intuitív beállításával.

Amennyiben bármikor mozgatni, áthelyezni szeretné a gépet, akkor válasszon speciális kerekekkel rendelkező modellt, amely sokkal könnyebbé teszi a mozgatást.

Okos funkciók

A modern elliptikus trénerek általában Bluetooth technológiával vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a külső eszközökhöz (PC, tablet vagy okostelefon) való csatlakozást. Ezután kényelmesen, részletesebben megtekintheti az eredményeit és a statisztikákat, konfigurálhatja a részletes edzéstervet, vagy közvetlenül csatlakoztathatja a gépet az egyik alkalmazáshoz, ami a teljesítményt méri. Egyes gyártók lehetőséget kínálnak arra is, hogy a térképeken a pedálozást valós útvonalakká alakítsák át, beleértve a magasságnövelést is, így egy valós útvonalat szimulálhat edzés közben.

Beépített ventilátor

Edzés közben az emberi test felmelegszik, ezért egyes gépek saját ventilátorral vannak felszerelve, ami edzés közben folyamatosan hűti Önt. Intenzitása is állítható, amely megkönnyíti az aktuális terheléshez való alkalmazkodást.

Legyen körültekintő

A választás során a garanciális feltételekre és a szervizelési lehetőségekre is összpontosítson. Az alap kétéves garancia gyakran csak töredéke annak, hogy mennyi ideig használja ténylegesen a gépet, ezért egyes gyártók akár 10 éves garanciát is kínálhatnak Önnek.

Nem kevésbé fontos kideríteni, hogy a gyártó milyen szolgáltatási háttérrel rendelkezik az országban. A panaszok gyorsabb kezelése mellett a szerviz elérhetősége a pótalkatrészek rendelkezésre állásától is függ.

Az ellipszis tréner használatának fő elve az, hogy jól érezze magát és kellemesen edzzen. A gyakorlat hosszának és a terhelés mértékének meg kell felelnie ennek. Különösen a kezdetektől fogva érdemes először rövidebb edzéseket végrehajtani, de a lehető leggyakrabban, fokozatosan felépítve - ahogy a legtöbb sport esetében is javasolják a szakértők.
A hatékony testmozgás kulcsa a megfelelő intenzitás, amelyet például a pulzus alapján határozhat meg. Amennyiben maga a gép nem tudja mérni, akkor például egy fitnesz karkötő segíthet. Az optimális értéknek a maximális pulzus 70 százalékának kell lennie. Ezt az információt úgy kaphatja meg, hogy kivonja az életkorát a 220-as számból - ez a kalkuláció irányadóként szolgálhat.

Amennyiben a terhelés túl nagy, akkor zsírok helyett cukrok kezdenek égni, túl könnyű edzés esetén viszont a gyakorlat nem lesz túl hatékony. Az is igaz továbbá, hogy a zsírokat a legjobb reggeli edzéssel égetni - a legfontosabb azonban, hogy fitnesz céljaihoz és egészségi állapotához passzoló edzésmódszert- és intenzitást végezzen mind a hatékonyság, mind egészségének megőrzése céljából.

Az eszköz karbantartása

A minőségi elliptikus tréner viszonylag minimális karbantartást igényel, különösen az, amelyik csapágyakkal működik. Különösen fontos, hogy időnként megtisztítsa a szabadonálló mozgó alkatrészeket, és nem kívánt hangok esetén az egyes alkatrészeket is meg kell kenni. Általánosságban elmondható, hogy amint a gép egy része meglazul vagy nem megfelelő hangokat kezd el kiadni, célszerű azonnal megoldani a problémát, különben nagyobb károk keletkezhetnek. Amennyiben egy alkatrész felületének tisztítása, kenése vagy rögzítése nem elegendő a javításhoz, akkor a tréner adott részét szét kell szedni, és belülről is alaposan meg kell tisztítani. Nagyobb probléma esetén mindenképp forduljon szakemberhez.

A rutinszerű karbantartás részeként ne felejtse el letörölni az eszköznek azokat a részeit, amelyek testmozgás közben érintkeznek az emberi bőrrel. A dolgok higiénés oldala mellett ez azért is fontos, mert a verejték hosszú távú hatása káros lehet egyes anyagokra.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető elliptikus trénereket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb elliptikus trénert, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik elliptikus tréner illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!