Hogyan vásároljon elektromos rollert?

A városi forgalom időnként még a tapasztalt utazókat is kizökkenti a tempóból. Az elektromos rollerek ideális választásnak bizonyulnak, hogy a munkába járást kellemesebbé és akár gyorsabbá is tegyék. De az elektromos rollerek a városon kívül is csodákra képesek - a terepjáró változattal például még a meredek lejtőkön is könnyedén átjuthat.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy elektromos roller és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a kerék típusát vagy a váz kialakítását?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy elektromos rollernek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen elektromos rollert szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel elektromos rollerének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat az Elektromos roller kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Hol fogja a járművet használni?

Először is gondolja át, hogy hol fogja leggyakrabban használni a rollert. Gondolja végig, hogy milyen terepen fog közlekedni, és átlagosan milyen messzire megy majd vele egyhuzamban.

Városi elektromos rollerek

Amennyiben munkába, iskolába járna vele vagy más városi tevékenységeket vesz leggyakrabban célba, a teljesítmény és az akkumulátor élettartama kevésbé lesz fontos az Ön számára. Lehet, hogy a terepjáró modellek sebességét kevésbé fejlesztik, de feltehetően a városban amúgy sincs helye az effajta motorozásnak, már csak biztonsági szempontból sem.

Döntésében inkább a teljes szerkezet súlyára és méreteire összpontosítson. Az összecsukható elektromos roller sok szempontból megkönnyíti a városban való közlekedést, amikor az útja egy részét tömegközlekedéssel teszi meg. A városi modellek esetén ezért nem jelent gondot kézben hordozni őket. A kisebb átmérőjű kerekek emellett lehetővé teszik a könnyebb manőverezést.

Terepen használható elektromos roller

Kíváncsi rá, hogyan dobhatná fel utazásait? A terepjáró rollerekkel bátran célba veheti a vidéket, és akár órákon át túrázhat. Segítségére ebben a nagyfokú teljesítmény és a nagy akkumulátor kapacitás lesz. Annak érdekében, hogy nagyobb sebességnél se veszítse el a stabilitását, ezek a modellek nagyobb felfújható gumikerekekkel vannak ellátva, amelyek a lengéscsillapítás szempontjából is hasznosak. A városi változatokhoz képest a terepjáró rollerek sokkal nagyobb rúgással rendelkeznek. A nagyobb terhelhetőséget egy masszív konstrukció támogatja, amely kopás szempontjából is időtálló.

Bár azt állítják, hogy a terepjáró változatokkal felfelé is lehet haladni, ez nem feltétlenül követelmény. Ellenőrizze, hogy egy adott elektromos roller motorja mekkora emelkedőt bír.

Kinek vásárol e-rollert?

Egy tapasztalt felnőtt még a városon belül is értékelni fogja a nagyobb teljesítményt, míg egy alkalmi felhasználó megelégszik egy alacsonyabb hatékonyságú verzióval is. Ezért mindig vegye figyelembe a felhasználó tapasztalatát és a mozgásigényét, mert ez meghatározó lesz a roller kezelőpaneljének kiválasztása során.

A fő különbség a gyermekeknek szánt elektromos rollerek és a felnőtt változatok között a teljes meghajtási teljesítmény, amely nem haladhatja meg a 300 W-ot, általában (az ajánlott életkortól függően) 100 W körül van. A kisebb súly és az állítható kormányhossz fontos tulajdonságai a gyermekek számára tervezett rollereknek.

A legfontosabb szempontok

Ár
Kerekek
Fékek

További fontos paraméterek

Kormány
Motor
Váz

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

Népszerű anyag az e-rollerek gyártásánál az alumínium, ami könnyű, tartós konstrukciót eredményez. Egyenetlen felületeket is rugalmas, és az enyhébb esőt is bírja, így kevésbé ideális terepen is kényelmesen utazhat rajta.

A könnyű anyagok mellett egyre több gyártó jelentkezik elegáns, minimalista dizájnnal, emellett az összecsukható szerkezetek, a stabil kormánykerekek vagy például a pneumatikus lengéscsillapítás támogatja az élvezetes és biztonságos rollerezést.

Legyen körültekintő

A bukósisak a biztonságos közlekedés alapját képzi, legyen az vidéki vagy városi terep. Amennyiben terepen vagy nagy forgalmú városokban szeretne utazni, gondoljon a csukló-, könyök- és térdvédők beszerzésére is. Az éjszakai utazásokhoz elengedhetetlen a világítás, a jobb rollerek integrált első és hátsó lámpákkal rendelkeznek, amelyek automatikusan elindulnak és az akkumulátorról működnek. Ne feledkezzen meg a csengőről sem, különösen városi forgalomban felbecsülhetetlen értékű.

Amennyiben élelmiszert vagy más tárgyakat kíván szállítani rollerén, tájékozódjon arról, hogy vásárolhat-e további táskákat vagy kosarat a modelljéhez. Csak arra vigyázzon, hogy ne lépje túl a maximális terhelhetőséget. Nem csak az idősebbek találják hasznosnak az üléssel ellátott rollereket: ezeket általában külön árulják, így ha érdekli ez az opció, győződjön meg róla, hogy lehetséges- e ülés telepítése.

A magasabb árkategóriába tartozó rollerek gyakran rendelkeznek beépített sebességmérővel, általában a kormánycsomópontban lévő digitális kijelző formájában. Ez más adatokat is megjeleníthet, például a hatótávolságot vagy a megtett kilométereket. A sebességmérő nélküli modellek felszerelhetők kerékpárokhoz tervezett, vezeték nélküli sebességmérőkkel vagy kerékpáros számítógépekkel.

Az elektromos rollerrel való közlekedéshez egy kicsit hozzá kell szokni, különösen, hogyha nagyobb teljesítményű rollert vásárolt. Ezért az első út ideális esetben sima felületen, minimális forgalom mellett történjen. Egyes rollerek többféle üzemmódot is kínálnak, így eleinte lassabban is vezethet. Ami a kerekeket illeti, mindig tartsa szemmel a terepet, és kerülje a nagyobb bukkanókon való áthaladást nagyobb sebességgel. Vigyázni kell a nedves útfelületen vagy a villamossíneken való áthaladáskor is, ahol a kerekek beszorulhatnak egy barázdába.

A karbantartást kérdése elsősorban a kerekekre vonatkozik. A tömör poliuretán kerekeket érdemes rendszeresen tisztítani és csiszolni, hogy a lehető legsimábbak és dörzsölésmentesek legyenek. A felfújható gumiabroncsok esetében rendszeresen ellenőrizze a nyomást és az anyag állapotát. A fékeken kívül időnként ellenőrizze a szerkezet szilárdságát, és szükség esetén húzza meg a meglazult csavarokat. Az akkumulátor is elhasználódik, ezért a lehető leghosszabb élettartam érdekében ne merítse le teljesen, és teljesen feltöltve válassza le a hálózatról.

Városi vezetés és jogszabályok

A járdán nem haladhatja meg a 6 km/h-t, ami a gyaloglási sebességnek felel meg. A kerékpárutakon legfeljebb 25 km/h sebességgel, közúton pedig ennél gyorsabban lehet közlekedni. A törvény szerint azonban az ennél gyorsabb rollereknak homologizáltnak kell lenniük, azaz rendszámtáblával, forgalmi engedéllyel és a megfelelő jogosítvánnyal kell rendelkezniük. Vegye figyelembe azt is, hogy ha a roller üléssel van felszerelve, akkor ülve sehol sem haladhatja meg a 6 km/h sebességet, ellenkező esetben ismét homologizációra és a vonatkozó dokumentumokra lesz szüksége.

Mi a teendő az akkumulátor lemerülése esetén?

A legjobb, amit tehet, hogy elkerüli ezt a helyzetet, azaz mindig elegendő tartalékkal közlekedünk. Amikor azonban nem tudja elkerülni a lemerülést, semmiképpen se próbálja meg újraindítani a rollert és lemeríteni az akkumulátort, különben helyrehozhatatlanul károsíthatja azt. Ebben az esetben ideális, ha összecsukja a rollert, és kézzel szállítja a célállomásra. A legtöbb elektromos rollert lehet hajtás nélkül is vezetni, de a rollerek súlya miatt fizikailag ez sokkal megterhelőbb.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető elektromos rollereket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.
Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb elektromos rollert, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik elektromos roller illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!