Hogyan vásároljon bojlert?

A fűtés után a meleg víz előállításának van a legnagyobb hatása a háztartások energiafogyasztására. Amennyiben nem központi fűtéssel rendelkező házban lakik, a megfelelő készülék kiválasztásával csökkentheti az ezzel járó költségeket. A vízmelegítőnek legalább egy évtizedig ki kell tartania, ezért győződjön meg róla, hogy a megfelelőt választja, így ezzel pénzt takaríthat meg.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy bojler és milyen paraméterekkel rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy az elhelyezést?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy bojlernek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen bojlert szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb paraméterekről, amelyekkel étkezőgarnitúrájának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Bojler kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Gondolja át, hányan élnek a családban és mennyi vizet használnak általánosságban, valamint érdemes azt is figyelembe venni, hogy milyen gyakran jönnek Önhöz vendégek. A bojler nagysága, űrmértéke és felfűtési gyorsasága nagyban meghatározza ezeket.

A méretre és a dizájnra is érdemes figyelmet fordítani. Amennyiben volt már korábban bojlere, akkor érdemes figyelnie rá, hogy körülbelül ugyanakkora legyen az új is, vagy hogy beférjen az új helyére. Léteznek kisebb méretű bojlerek, amiket könnyen elrejthet szekrényekbe, csap alá vagy polcok környékére, így kevésbé feltűnőek.

A modernebb bojlerek már igazán szép külsőben is elérhetők, amik alkalmazkodnak a fürdőszobák kialakításához, így akár “rejtegetni” sem kell őket, hiszen jól fognak mutatni a helyiségben.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Energiaforrás
Bekötés

További fontos paraméterek

Fogyasztás
Elhelyezhetőség
További jellemzők

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Karbantartás

A háztartásokban gyakran elhanyagolják a vízmelegítők karbantartását és tisztítását, ami nemcsak magának a készüléknek az élettartamát, hanem rosszabb esetben az egészséget is veszélyezteti. A nem megfelelő gondoskodás növeli a melegítéshez szükséges energia mennyiségét. Különösen a kemény vízzel rendelkező területeken rendszeresen el kell távolítani az készülék belső falán, a melegítőn és a termosztáton lévő vízkő lerakódásokat.

A berendezés állapotának ellenőrzése egyszerű - eressze le a tartályt, majd vizuálisan ellenőrizze a felhalmozódott szennyeződések mennyiségét. Egyszerűen törölje le a lágy lerakódásokat egy ronggyal, vagy öblítse le vízsugárral. A kemény lerakódásokat ezután nagyon óvatosan el kell távolítani egy faanyagú tárggyal, hogy ne sérüljön a zománc. A magnézium rudat is cserélje ki 2,5-5 évente a korróziótól való védelem érdekében.

Cserélje ki a vizet a bojlerben, amennyiben hosszabb ideig nem üzemelt, például nyaralásból való visszatérés után. Ez jó megelőzés a Legionella baktérium elszaporodása ellen.

Legyen körültekintő

Többet erről a baktériumról

A tartályok belsejére Legionella baktérium telepedhet le. Jelenlétére oda kell figyelni. Ez a baktérium az, amely az úgynevezett "Legionárius betegséget" okozza, ami több hétig tartó akut tüdőgyulladásként jelentkezik. A baktériumok meleg vízben, körülbelül 60 °C-ig szaporodnak. A fő veszélyt itt a túlságosan nagy bojlerek jelentik, amelyeket nem használnak gyakran, és ahol a fűtési hőmérsékletet - általában energiatakarékossági okokból - állandóan 60 °C alatt tartják. Ilyen esetben a vizet rendszeresen le kell ereszteni, hogy a megfelelő keringés biztosított legyen. Alternatív megoldásként a hőmérsékletet átmenetileg 65-70 °C-ra lehet emelni, ekkor a baktériumok elpusztulnak. Egyes bojlerek antibakteriális programmal vannak felszerelve, amely szükség esetén automatikusan megemeli a hőmérsékletet egy rövid időre.
Amikor bojlert vásárol, tájékozódjon arról, hogy miből készült a fűtőelem. A legjobb megoldás a kerámia, amely nemcsak az energia-fogyasztásra van pozitív hatással, hanem a leghosszabb ideig is tart ki.

A vízmelegítőn semmiképpen nem érdemes spórolni, mert a meghibásodásával rengeteg kellemetlenség járhat. Egy jól megválasztott vízmelegítővel 15 vagy 20 évig gondtalanul biztosíthat meleg vizet otthonában.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető bojlereket és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb bojlert, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik bojler illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!