Hogyan vásároljon billentyűzetet?

Minden, számítógéppel rendelkező felhasználó számára a legfontosabb beviteli eszköz a billentyűzet és az egér. Hosszú távon a kényelmes és a hatékony munkához elengedhetetlen a megfelelő típus kiválasztása, sőt, még az egészségét is óvhatja, amennyiben a megfelelő ergonómiával rendelkező modellt választja. A kényelem természetesen mindenkinek mást jelent.

Több szempontra kell figyelni billentyűzet vásárlásakor és érdemes alaposan átnézni a lehetséges modelleket, hogy megtalálja az ideálisat.

Rendszerezze az elképzeléseit

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy billentyűzet és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy az extra funkciókat?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy billentyűzetnek?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen billentyűzetet szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel billentyűzetének mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Billentyűzet kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

Gondolja át, hogy mire is szeretné használni a terméket. Amennyiben általános irodai tevékenységekre használja, akkor az általános perifériák is tökéletesen megfelelnek a mindennapi használatra. Léteznek természetesen speciálisabb darabok is, amik inkább grafikai vagy hasonló területen tevékenykedők számára javasoltak.

A másik népszerű eszköz a gamer billentyűzet, ami a játékosok számára javasolt. Ebből is több típus létezik. Tehát az első és egyik legfontosabb szempont az, hogy határozza meg pontosan, hogy mi lesz a célja a terméknek, mire fogja leginkább használni.

Fontos előre eldönteni, hogy milyen árkategóriában szeretne válogatni az eszközök között. A drágább modellek például nem feltétlenül a funkciójuk miatt drágábbak, sok esetben előfordul, hogy a kinézet, a kialakítás, tehát összességében a design az, ami meghatározza a költséget - hasonlóan sok műszaki termékhez. Előfordul, hogy a gyártók sok olyan funkcióval látják el a terméket, amiket az átlagfelhasználó nem használ ki.

Összességében elmondható, hogy aki hosszú időre és mindennapi használatra tervez, annak érdemes a magasabb minőségű termékek közül választani, és adni a kényelemre, ergonómiára; amennyiben pedig az anyagi lehetőségei engedik, nyugodtan válogathat a különlegesebb kinézetek között, hiszen számítógépe környezetét, íróasztalát mindenképpen feldobja egy különleges, látványos darab.

A legfontosabb szempontok

Ár
Mechanikus vagy rubber dome?
Vezetékes vagy vezeték nélküli?

További fontos paraméterek

Hagyományos/teljes méretű vagy TKL billentyűzet
LED és RGB világítás

Újdonságok, amiről mindenképp tudnia kell

Azoknak a felhasználóknak, akik billentyűzetükből a lehető legtöbbet szeretnék kihozni, érdemes multimedia billentyűzet vásárlásán gondolkodni. A multimedia billentyűzeteken a hagyományos billentyűk mellett extra funkciógombok is megtalálhatóak. Ezek az eszközök elsősorban játékosok számára lettek kifejlesztve, gyakran RGB LED háttérvilágítással ellátva, amelynek köszönhetően minden billentyű tökéletesen látható. Tartós, strapabíró billentyűzetek ezek, amelyeket a gamerek sokáig használhatnak

Az úgynevezett billentyűzet-ghosting az a jelenség, egyfajta biztonsági-kényelmi funkció, amikor a billentyűzeten 6 billentyű egyszeri lenyomása mellett a többi billentyű nem működik.

Az anti-ghosting funkcióval rendelkező billentyűzetek ennek a jelenségnek a kezelésére szolgálnak. A fentieken túl, még ha akár az összes billentyű is lenyomásra kerül, ezzel a funkcióval továbbra is beviheti az összes fontos karaktert vagy parancsot.

Jellemző funkció ez például gamer billentyűzetek esetében, amikor az egyedül vagy párban játszható játékokban a játékosoknak gyakran kell egyidejűleg több billentyűt is lenyomni, vagy megosztani egymással a billentyűzetet, így a játékélmény nincs korlátozva a meghatározott számú billentyű használhatósága miatt.

Legyen körültekintő

Billentyűzetét elsősorban a külső mechanikai hatásoktól szükséges védenie. Természetesen számos gyártó kínál olyan terméket, amelyek ellenállnak ezeknek, azonban a legtöbb termék esetében figyeljen a folyadék, ételmaradék, nehéz tárgyak által okozott károkra.

Vásárlás előtt mindig győződjön meg a billentyűzet nyelvezetéről, hogy magyar vagy angol karakterek és ékezetes betűk találhatók-e a terméken, illetve a gombok kiosztását is vegye szemügyre, hogy a korábbi vagy új igényeinek teljes mértékben megfeleljen a billentyűzet.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető billentyűzeteket, és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.

Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a készülékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb billentyűzetet, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket a Boltokról is, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Válassza az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!

Úgy gondoljuk, hogy most már döntése biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik billentyűzet illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!