Hogyan vásároljon babakocsit?

Szeretné megtalálni a megfelelő babakocsit, amivel útra kelve mindent könnyedén elintézhet? Útmutatónk segít eldönteni, melyik a megfelelő az Ön számára, legyen szó típusról vagy kialakításról.


• Dia, szerkesztő, Árukereső.hu

• Olvasási idő: 6 perc

Típus

Mély babakocsi

Egy mély babakocsi körülbelül 8 hónapig használható, mivel a nagyobb babák számára már nem elegendő csak a fekvés. Ezek a babakocsik 3 vagy 4 kerékkel és mély mózeskosárral rendelkeznek. A baba kényelmesen tud feküdni benne, és rengeteg hely is marad körülötte.

+ Általában jó felfüggesztés - rugalmas az egyenletes és az egyenetlen talajon is
+ Hely a tartozékok és felszerelések számára
+ Stabil kerekek

- Kevésbé egymásra rakható kialakítás
- Rövidebb használati idő

Sport babakocsi

Egy sport babakocsi körülbelül 2 évig vagy annál is tovább használható. Gyermeke különösen élvezni fogja benne a jó kilátást a környezetre. Ehhez hasznos lesz, ha az ülést a menetirányba tudja irányítani.

+ Aktív szülők számára - szabadban, sportoláshoz, utazáshoz
+ Alkalmas durva terepviszonyokhoz
+ Általában kifinomult helymeghatározó rendszer

- Szűkösebb hely

Sport babakocsik

Kombinált babakocsi

Ezzel a típussal a gyermek körülbelül 3 éves koráig biztosíthatja be magát. A csomagban talál egy vázat, amelyre a klasszikus mély ülést helyezheti - mindig Ön felé fordítva. Egy nagyobb gyermek számára sportülést (kettős kombináció) vagy autósülést (hármas kombináció) is hozzáadhat.

+ Multifunkcionalitás
+ Minimális többletköltség
+ Általában gazdag plusz felszerelésben

- Magasabb ár

Kombinált babakocsik

Golf babakocsi

A golfbabakocsik a sportmodellekhez hasonló kialakításúak. Akkor jönnek jól, amikor a baba már egyedül jár, de még hamar elfárad. A sport típushoz képest könnyebbek és kompaktabbak, így könnyebben szállíthatóak.

+ Alacsony súly
+ Könnyű tárolás
+ Kedvező ár

- Gyengébb felfüggesztés
- Enyhébb komfort

Testvér babakocsi

A nagyobb terhelés miatt több baba szállításához válasszon testvér babakocsit, ahol a gyerekeknek nem is kell egyforma mérettel/súllyal rendelkezőnek lenniük. A piacon különböző korú testvérek számára készült modelleket, valamint különböző elhelyezéseket (egymás mellett, egymás mögött, egymás felett) találhat.

Ikerbabakocsik

Paraméterek

Kerekek
A kérdés, hogy milyen terepen közlekednek a leggyakrabban. Ha nagyobb valószínűséggel sík felületeken és városban, válasszon műanyag kerekeket. Aki gyakran kirándul a szabadban, aszfaltozatlan utakon, válasszon nagyobb, felfújható gumiabroncsokat (10-12" átmérőjű az alapméret).

Keréktípus Terep Tevékenység
Műanyag Egyenletes Városi séta
Felfújható Egyenetlen Sport, kirándulás
Hab Egyenetlen TermészetjárásEzután összpontosítson a kerekek rögzítésére. Terepre a fix kerék lesz a legkézenfekvőbb választás, viszont sík terepen nehezebb lehet őket irányítani. A forgó kerekek viszont tökéletesek a könnyebb felületekhez, különösen a városban, ahol könnyedén kikerülhet minden akadályt.

Amikor kerekekről van szó, minél nagyobb, annál jobb és kényelmesebb egyenetlen terepen, kirándulás során. Mindig győződjön meg róla, hogy jól fel vannak fújva (0,8-1 bar nyomásra).

Súly
Ne feledje, hogy egy könnyebb modellel mindig könnyebb lesz a közlekedés, utazás. Ne feledje, hogy nem fogja elkerülni azokat a helyzeteket, amikor nemcsak a babakocsit, hanem a benne lévő babát is emelnie kell. Ökölszabályként 10-13 kg-os súlyt, sportváltozatoknál pedig 9 kg-nál kevesebbel számítson.

Méretek
A méretek általában nem különböznek túlságosan, körülbelül 80 × 35 cm.es babakocsik kaphatóak, a baba körülbelül 60 cm-re van a földtől. A sport változatnál ideális esetben 35 cm-es szélességet és 38 és 50 cm közötti ülésmagasságot válasszon. Az ülés mélysége 24 cm, a lábtartó magassága állítható legyen.

Javasoljuk, hogy mérje meg az autó csomagtartójának méreteit, és szükség esetén az első ajtó méreteit, és hasonlítsa össze ezeket az összecsukott babakocsi méretével.

Biztonsági jellemzők

Biztonsági öv - ellenőrizze a biztonsági övek kialakítását, főként, ha a sportváltozatot vásárol. Az ötpontos övek általában a legbiztonságosabbak, mivel ütközés esetén mind az 5 pontra elosztják az erőt. A hárompontos övek a vállak felett a derékig vagy a lábak között a derékig rögzítik a gyermeket.

Fogantyú - különösen a sport babakocsik esetében ellenőrizze, hogy a fogantyú miből készült: kellően tartós párnázottsággal, mosható anyagból készültet érdemes választani. A lényeg, hogy könnyen fogható legyen, és ne csússzon ki a kezéből.

Fényvisszaverő elemek - növeli a láthatóságot sötétben és ködben. A visszavert fény biztosítja, hogy jól látható legyen a zebrán való átkeléskor és bárhol az utcán.

Kézifék - aktívan sportolna a babakocsival? A fogantyún található praktikus kézifék lehetővé teszi a babakocsi gyors megállítását.

Kialakítás

Kényelem
Ahhoz, hogy a babakocsival hosszabb ideig kényelmesen lehessen utazni, minden alkatrésznek könnyen kéznél kell lennie, és fontos, hogy a fék is könnyen kezelhető legyen. A felfüggesztés is fontos, mivel ez biztosan megkönnyíti a baba alvását, és megkönnyíti a nehéz terepen való boldogulást.

Az újszülötteket általában menetiránynak háttal helyezik el. Ez jobb irányítást biztosít, és megvédi az időjárás viszontagságaitól. Ahogy a baba idősebb lesz, egyre jobban fogja értékelni a környezetének látványát. A forgóülés ezért ideális megoldás.

Elhelyezhetőség és tárolás
Hosszú séták alkalmával különösen előnyös a háttámla, amely gyakran 5 pozícióban dönthető, egészen a vízszintes helyzetig. A lábtartó szintén állítható, és nagyon kellemes pihenést tesz lehetővé az idősebb gyermekek számára. A pozicionálás mellett a tárolásra is összpontosítson. Egyes golf- és sport babakocsik egy pillanat alatt, egy kézzel összecsukhatók.

Gyermekének nem szabad ülve aludnia, különben helytelenül fejlődhet ki a gerince, és a későbbiekben tartásproblémák alakulhatnak ki. Amennyiben az ülés dönthető, egyszerűen várja meg, amíg a kisgyermek elalszik, és csak akkor hajtsa fel.

Anyag
Válasszon olyan felső anyagot, amely vízálló és könnyen mosható, vagy használhat esővédőt. Számítson azonban arra, hogy a baba kilátását ez korlátozza.

A belső burkolatoknak is biztonságosnak kell lenniük. Ellenőrizze a gyártók webhelyeit a tanúsítás és a minőség megerősítése érdekében. Minden gyártó másképp nevezheti el akár ugyanazt az anyagot. Az Öko-Tex minősítés például a minőség garanciája, egy nemzetközileg elismert minőségi pecsét a kizárólag egészségre ártalmatlan anyagokból készült textiltermékek számára.

A modern formatervezést vagy a stílusos retro modelleket kedveli? Számtalan szín és motívum közül lehet választani, de gondolja át, hogy egyes színkombinációk nem lennének-e túlságosan zavaróak.

Gyakori kérdések

Hogyan kell tisztítani az anyagot?
Hogyan érdemes karbantartani?
Melyik babakocsi alkalmas kocogáshoz vagy futáshoz?
Hol kaphatok babakocsit a kerékpárhoz?