Hogyan vásároljon autós kamerát?

Kisebb koccanás, szabálytalanság vagy autóbaleset esetén előfordulhat, hogy Önnek kell tanúvallomást tennie. Ezt a rendőrség és a biztosító számára is a lehető legrészletesebben kell megadni. A videónál nincs megbízhatóbb módja a bizonyítéknak, ez az oka annak is, hogy egyre gyakrabban láthatunk kis kamerákat az autókban, amelyek rögzítik, hogy mi történik az autó előtt és/vagy mögött. Funkciójuk miatt találóan fekete dobozoknak nevezik is őket.

Első körben a következő kérdéseket érdemes átgondolnia, amelyeket ebben a vásárlási útmutatóban részletesen is kifejtünk:

  • Mire figyeljen oda, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozza meg?
  • Mennyibe kerül ma egy autós kamera és milyen tudással rendelkeznek az egyes modellek?
  • Mit kell figyelembe venni, amikor meghatározza az árat, a típust vagy a felbontást?
  • Melyek a legújabb innovációk, amelyekről mindenképpen hallania kell?
  • Milyen veszélyt megelőző, biztonsági funkciói lehetnek egy autós kamerának?

Olvassa el mélyreható vásárlási útmutatónkat, amely tanácsot ad és végigvezet minden egyes lépésen, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb terméket választhassa!

Rendszerezze az elképzeléseit

Ahhoz, hogy meg tudja mondani, milyen autós kamerát szeretne vásárolni, először is találja ki és gyűjtse össze azokat a szempontokat, amiket viszont szeretne látni az új eszközében.
Gondolja át, mi az a paraméter, amit szeretett és mi az, amit kevésbé kedvelt a korábban használt termékben; nézze meg, mit használnak barátai, rokonai a környezetében; illetve vessen egy pillantást oldalunkon a TOP termékekre, és olvasson utána néhány modellnek, hogy megtudja, melyek a legkeresettebb termékek.
Ahhoz, hogy könnyedén megértse, mely funkciók, tulajdonságok mit jelentenek, segíteni fogunk mindent elmagyarázni és igyekszünk megkönnyíteni az Ön számára a választást.

Legelőször készítsen egy listát a legszükségesebb funkciókról, amelyekkel autós kamerájának mindenképp rendelkeznie kell.
Ezt könnyedén megteheti, ha ellátogat a Autós kamera kategóriaoldalra és a bal oldali szűrőknél kiválasztja a legfontosabb paramétereket.

A legfontosabb szempontok

Ár
Típus
Objektívek száma
Érzékelő mérete
Érzékelő felbontása
Adattárolás
Látószög
Rögzítés gyakorisága

További fontos paraméterek

Csatlakoztatás
Tápegység
Tartozékok
Egyéb funkciók

Érdekességek, amikről mindenképp tudnia kell

Autókamerák és személyes adatok

Figyelembe kell venni azt, hogy amikor valakinek a rendszámtáblája, egy gyalogos, vagy egy járművezető arca szerepel egy felvételen, az valaki más személyes adata. Ez azt jelenti, hogy nem szabad szerkesztés nélküli felvételeket, személyes adatokat közzétenni semmilyen közösségi oldalon - például a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon vagy a YouTube-on.

Legyen körültekintő

A kamera helyes elhelyezése

Az eszköz leggyakrabban a szélvédő tetején, például a visszapillantó tükör mögött található. Ebben az esetben mindig ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a közlekedési szabályokat például járművezető veszélyeztetése vagy a kilátás akadályoztatása miatt. Ezenkívül mindig tartsa elérhető közelségben. Amennyiben nem tartja be a fentieket, pénzbírsággal is sújthatják.

Ügyeljen arra, hogy a felvétel ne romoljon, például a fény miatt, amikor a nappal szemben vezet. Egyes kamerák kiküszöbölik ezt a problémát úgy, hogy több védőréteget képeznek a lencséjére.

Autókamerák használatának szabályzata - belföld és külföld

Mindig ellenőrizze az adott országban - ahol használni szeretné - a kamerákra vonatkozó szabályokat. Egyes országokban használatuk megengedett, míg máshol tiltott. Magyarországon az eszköz használható, semmilyen jogszabály nem vonatkozik rájuk.

Válassza ki és vásárolja meg az Önnek legkedvezőbb terméket

Talán nem is az összes szűrő használatával, de a legfontosabbak kiválasztásával sikerült szűkíteni az Ön számára szóba jöhető autós kamerákat és már csak néhány közül kell kiválasztani a legalkalmasabbat.
Ekkor érdemes képek szerint átnézni a termékeket és elolvasni a vásárlói visszajelzéseket. A csillagok száma nagyban tükrözi a felhasználók visszajelzéseit, miután átvették az árut és elkezdték használni azt. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket a kommenteket, mivel értékes információkat tartalmazhatnak a végső termék kiválasztásánál.

Amennyiben még így is egynél több termék lenne szimpatikus az Ön számára, akkor a termékleírás mellett lehetősége van összehasonlítani a termékeket tulajdonságaik szerint az összehasonlítás funkcióval.

Már majdnem kész vagyunk :)

Bízunk benne, hogy sikerült megtalálnia az Ön számára legideálisabb autós kamerát, így már csak a boltot kell kiválasztania, ahol szeretné megvásárolni a terméket.

Ez is csak az Ön preferenciáján múlik, de most sincs egyedül, mert segítünk néhány tippel megkönnyíteni a döntését:

  • Választhat olyan üzletet, akit ismer és megbízik bennük
  • Ár szempontjából dönthet akár a legolcsóbb mellett is
  • Megbizonyosodhat a szállítási költségről, illetve a termék elérhetőségéről
  • Olvashat véleményeket is a Boltokról, ahol a csillagok száma szintén a segítségére lesz
  • Keresse a Partnereinknél a Megbízható Bolt címkét

Úgy gondoljuk, hogy döntése most már biztosan nagyon megalapozott, és nincs is több kétsége afelől, hogy melyik autós kamera illik Önhöz leginkább.
Reméljük, hogy vásárlási útmutatónk hasznos volt az Ön számára is.
Úgyhogy hajrá, kattintson az irány a bolt >> gombra és vásárolja meg a kiválasztott terméket!