Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongora játékérzetét nyújtja.  Real Grand Expression. Ez a kifejezés a Clavinova kifejezőkészségét határozza meg. Itt nemcsak a hang, a billentés és a pedálok abszolút érvényesüléséről van szó, hanem olyan technológiák alkalmazásáról, melyeket speciálisan az akusztikus zongoragyártás során fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy ezt a három összetevőt egyetlen hangszerbe ötvözzék. A billentésnek és a pedál játékérzetének köszönhetően a zongora pontosan a kívánt hangot adja vissza. Játék közben teljesen azt fogja érezni, mintha igazi zongorán játszana. Különleges hangzás   Pontosan úgy szólal meg a hang ahogyan játsza. A zongora hangokat egy Yamaha CFIII koncertzongorából digitalizálták. A feladathoz kiválasztották legjobb zongorát és a hangolást egy sokat tapasztalt zongoratechnikus bízták, aki a felvétel szempontjából a lehető legjobb állapotba hozza a hangszert. Minden egyes hangot gondosan digitalizáltak, a munka eredménye egy csodálatos, varázslatos zongora hangszín. Az egyenletes hangszínátmenetek tökéletesen megfelelnek a billentyű lenyomásának A billentés erősségétől függő hangszínvariációk. A zongorista megváltoztathatja a hangerőt, illetve a dinamikát - egyszerűen a billentyűk lenyomásának erősségével érheti el a lágy és fényes csillogó hangzást.

A Clavinova hosszú, gondosan digitalizált, részletgazdag zongora mintákat tartalmaz, a Yamaha egyedi technológiájának köszönhetően pedig a játékos a billentés erősségével képes egyenletes hangtónus átmeneteket megszólaltatni. A staccato-tól a legato-ig— hihetetlenül kifejező megszólalásA Yamaha Smooth Release technológiának köszönhetően a Clavinova kristálytiszta staccato játékot és akár a billentyűk felengedése után még hallható hangot is képes reprodukálni. Ez a hangszer a zongorista játékának a legapróbb ujjmozdulatait is hűen szólaltatja meg. Bal: staccato, Jobb: legato256 hang polifóniaA magas polifónia szám lehetővé teszi, hogy a hangok kihagyása nélkül, egyszerre sok hangot tudjon megszólaltatniSzuper játszhatóság és játékérzet   Súlyozott kalapácsmechanikás 3 (GH3) billentyűzet  Alkalmazva a zongorák kalapácsmechanikás rendszerét és rugómentes mechanizmusát, a GH3 működése pontosan reprodukálja az akusztikus zongora mechanikáját: a mélyebb hangoknál nehezebb, a magasabb hangoknál könnyebb a billentyűk járása. Továbbá a billentyűzet mozgását, állapotát három érzékelő figyeli, értelmezi, annak érdekében, hogy minél hasonlóbb legyen a zongora működéséhez. Szintetikus elefántcsont borítású billentyűzet - több órányi zongorázás után még mindig élvezet rajra játszaniVisszaadja az egykoron csak a legjobb zongorák billentyűzetére jellemző elefántcsont borítás jellegzetes tapintását. A felület a zongorázáshoz a legideálisabb anyaggal van bevonva, amely megakadályozza, hogy az ujjak több órás gyakorlás után is csússzanak. Keyboard Stabilizers—A Yamaha-egyedi mechanizmusa még tartósabb, stabilabb működést biztosítA billentyűzet az a közeg melyen keresztül az ujjaival érzéseit hanggá alakíthatja, éppen ezért különösen fontos, hogy sima tapintású legyen annak érdekében, hogy sokáig lehessen rajta kiválóan játszani. Ezért Yamaha minden 88 billentyűs hangszerébe beépítette a Keyboard Stabilizer-t, ezáltal természetesebb a játékérzet és a billentyűzet is stabilabb, tartósabb lett.  Természtes játékérzet, még a billentyűk belső részén isA Clavinova billentyűit úgy állítottuk össze, hogy az alátámasztási pont a billentyű elejétől a lehető legbeljebb helyezkedjen el hangszerben, így könnyebb, kényelmesebb a játék, még a billentyűk belső részén is.

Ez a megoldás a billentyűknek megfelelő mozgást biztosít még olyan darabok esetében is melyek főleg a fekete billentyűk és a fehér billentyűk belső oldalának használatára épülnek, továbbá lehetővé teszi a még kifejezőbb játékmódot is. Mivel a Clavinova billentyűk vége mesze vannak az alátámasztás pontjától, a billentyűk járása a belső oldalon is egyenletes. A kiváló hang titka   Teljes zongoratest rezonancia, éppen úgy, mint egy akusztikus zongoránálAz akusztikus zongorákhoz hasonlóan a Clavinova hangszerek rezgését is a legoptimálisabbra állították be, a hangszórók megfelelő elhelyezésével és az anyagok gondos kiválasztásával. A zongora hangképének elérése érdekében ezekben a hangszerekben akusztikus nyílások találhatóak (Tone Escapement), melyek lehetővé teszik, hogy a hang ne maradjon a hangszer belsejében, hanem közvetlenül a hallgatósághoz jusson el. Akusztikai Optimalizáló—A kiegyensúlyozott hang biztosítékaA Clavinova hangszerekben található az Akusztikai Optimalizáló, mely a hang és hangszín egyenletes áramlásáért felelős.

Az új technológia - a Yamaha hangszerekkel kapcsolatos legbensőbb információk ismeretében kifejlesztett Akusztikai Optimalizáló természetes, egyenletes hangképet sugároz. Egyéb tulajdonságok   Több sávos dalfelvételA Clavinova digitális zongorákban található felvevővel egyetlen gombnyomással rögzítheti játékát* és ezáltal objektív képet kaphat előadásáról. Továbbá, maximum 16 sávra vehet fel, melyeket egyszerre le is játszhat, a felvétel történhet külön kezekkel, vagy az úgynevezett "overdub" technikával is külön hangszínek rögzítésével.

* A felvételek MIDI formátumban készülnek, és akár az USB flash memóriára is rögzíthetőek. A felvett anyag számítógépen történő lejátszásához szükséges lesz a számítógépére telepített kompatibilis lejátszó szoftverre is. Választékos Keyboard hangszínekA világklasszisnak számító zongora hangszínek mellett a Clavinova CLP sorozat még számos lenyűgöző hangszínnel büszkélkedhet, pl. elektromos zongora és sokféle orgona hangszínnel. Élvezze a választás szabadságát, keresse meg a játszani kívánt zenei műfajnak legmegfelelőbb hangszínt. Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC) - tökéletes az otthoni zenéléshez  Különösen hasznos funkció az állítható hangerő, hiszen otthonában nem mindig van lehetősége hangosan zenélni. Nagyon gyakran alacsony hangerőnél a mély és a magas frekvenciák nem hallatszanak megfelelően. A jelenség megoldására született az Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC), mely automatikusan kiegyenlíti a problémás frekvenciákat bármely hangerőnél. Hangszer alkalmazásokkal tovább szélesítheti zenei lehetőségeit  Így is ismerheti: CLP 525, CLP525
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^