Yamaha Clavinova CLP-575

Yamaha Clavinova CLP-575

729 900 Ft-tól 10 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongora játékérzetét nyújtja.  Real Grand Expression. Ez a kifejezés a Clavinova kifejezőkészségét határozza meg. Itt nemcsak a hang, a billentés és a pedálok abszolút érvényesüléséről van szó, hanem olyan technológiák alkalmazásáról, melyeket speciálisan az akusztikus zongoragyártás során fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy ezt a három összetevőt egyetlen hangszerbe ötvözzék. A billentésnek és a pedál játékérzetének köszönhetően a zongora pontosan a kívánt hangot adja vissza. Játék közben teljesen azt fogja érezni, mintha igazi zongorán játszana. Különleges hangzás   A világ legjobb koncertzongoráinak a hangzása Balra: Yamaha CFX, jobbra: Bösendorfer ImperialA méltán elismert CFX és a Bösendorfer Imperial zongorák jól felismerhetőek jellegzetes, változatos hangszínkészletükről, finom, könnyű, lágy hangjukról. A 2010-es Nemzetközi Chopin Zongoraverseny győztesének a Yamaha legjobb koncertzongorájára, a CFX-re esett a választása, a Bösendorfer Imperial márkanév is hosszú története során kivívta a zongoristák elismerését.

Mindkét kiváló zongora hangszínei megtalálhatóak a Clavinovában. A rendkívül tapasztalt zongoratechnikusok által tökéletesen behangolt hangszer minden egyes billentyűjének a hangját egyenként digitalizáltak, így a Clavinova képes pontosan visszaadni a hangszerek egyedi hangkarakterisztikáját.

A Clavinova hangszerrel egyszerre élvezheti a CFX és a Bösendorfer Imperial különlegesen magávalragadó hangját. VRM fizikai modellezés - a zongora teljes szekrényének jellegzetes rezgése Az ábrán látható, hogy egy zongora belsejében, hogyan rezeg a hang és az is, hogy ezt a feladatot a VRM, hogyan oldja megA zongorában a hang a hangszer belsejében rezeg, és itt épül fel a gazdag, szép zengés, melyből kialakul a hallgató számára is jellegzetes hang.

Ezt a jelenséget képes tökéletesen reprodukálni a Clavinova a Virtuális Rezonancia Modellezés (VRM) technológiája, mely pillanatról-pillanatra összehasonlítja a 88 billentyűhöz tartozó minden egyes húr állapotát, ezáltal élénken, változatosan kifejezően lehet játszani, mindez megjelenik azokban a szinte végtelen számú tényezőben is melyek szerepet játszanak a zongorázásban - pl. a hangmagasság, a lenyomott billentyűk száma, az ütés erőssége és a pedál időzítése. Az egyenletes hangszínátmenetek tökéletesen megfelelnek a billentyű lenyomásának A billentés erősségétől függő hangszínvariációk. A zongorista megváltoztathatja a hangerőt, illetve a dinamikát - egyszerűen a billentyűk lenyomásának erősségével érheti el a lágy és fényes csillogó hangzást.

A Clavinova hosszú, gondosan digitalizált, részletgazdag zongora mintákat tartalmaz, a Yamaha egyedi technológiájának köszönhetően pedig a játékos a billentés erősségével képes egyenletes hangtónus átmeneteket megszólaltatni. A staccato-tól a legato-ig— hihetetlenül kifejező megszólalásA Yamaha Smooth Release technológiának köszönhetően a Clavinova kristálytiszta staccato játékot és akár a billentyűk felengedése után még hallható hangot is képes reprodukálni. Ez a hangszer a zongorista játékának a legapróbb ujjmozdulatait is hűen szólaltatja meg. Bal: Az ujjak gyors egymás utáni felemelése (staccato), Jobb: Az ujjak lassú felemelése (legato)Key-Off hangmintákAmint a zongorista felengedi ujjait a billentyűkről, a tompító ráereszkedik a húrokra és lenémítja a hangot. Az úgynevezett Key-Off hangminták éppen ezeket a hangokat tartalmazzák és megszólalásukkal még több realizmust visznek a zongora hangjába. 256 hang polifóniaA magas polifónia szám lehetővé teszi, hogy a hangok kihagyása nélkül, egyszerre tudjanak megszólalni. Szuper játszhatóság és játékérzet   Natural Wood X (NWX) billentyűzetValódi fa (NWX) billentyűzet létrehozásában a Yamaha felhasználta a több mint száz éves múltra visszatektintő zongoragyártásban szerzett tapasztalatait. A zongorák speciális anyagszárítási eljárásával szárították az NWX billentyűzet faanyagát is.

Alkalmazva a zongorák kalapácsmechanikás rendszerét és rugómentes mechanizmusát, a NWX működése pontosan reprodukálja az akusztikus zongora mechanikáját: a mélyebb hangoknál nehezebb, a magasabb hangoknál könnyebb a billentyűk járása. Továbbá a billentyűzet mozgását, állapotát három érzékelő figyeli, értelmezi, annak érdekében, hogy minél hasonlóbb legyen a zongora működéséhez.

Az új fejlesztésű NWX billentyűzet rendelkezik a kiváltópontos mechanikával, ez azt jelenti, hogy a billentyű lenyomásának utolsó fázisában tapasztalható egy kis kattanás, ez pedig úgy lett tervezve, hogy ez a hatás az igazi zongorához hasonlóan csak a leggyengébb billentyűleütéskor észlelhető.  Szintetikus elefántcsont borítású billentyűzet - több órányi zongorázás után még mindig élvezet rajra játszaniVisszaadja az egykoron csak a legjobb zongorák billentyűzetére jellemző elefántcsont borítás jellegzetes tapintását. A felület a zongorázáshoz a legideálisabb anyaggal van bevonva, amely megakadályozza, hogy az ujjak több órás gyakorlás után is csússzanak. 88-billentyű lineáris súlyozott kalapácsmechanika zongora kalapácsokHűen adja vissza minden egyes billentyű súlyozását, mozgását. Nincs két egyforma billentyűA GP Response Damper Pedal igazi zongora pedál játékérzetet nyújtA CLP-575 megtalálható GP Response Damper Pedal, mely pedáljátéka megegyezik a zongoránál tapasztalhatóval, az elején könnyű majd fokozatosan nehezedik a pedál lenyomása. Így, a zongoristák hozzá szokhatnak az pedállal kapcsolatos apró technikai lehetőségekhez is. A zongora nyomásérzete és szabályozhatósága a fél pedál, aprólékos hangszínárnyalatok megjelenítését teszik lehetővéA kiváló hang titka   Teljes zongoratest rezonancia, éppen úgy, mint egy akusztikus zongoránálAz akusztikus zongorákhoz hasonlóan a Clavinova hangszerek rezgését is a legoptimálisabbra állították be, a hangszórók megfelelő elhelyezésével és az anyagok gondos kiválasztásával. A zongora hangképének elérése érdekében ezekben a hangszerekben akusztikus nyílások találhatóak (Tone Escapement), melyek lehetővé teszik, hogy a hang ne maradjon a hangszer belsejében, hanem közvetlenül a hallgatósághoz jusson el. 2 utas hangfalak  A csodálatos hangzás érdekében külön sugárzók a magas és közép frekvenciákra. Akusztikai Optimalizáló—A kiegyensúlyozott hang biztosítékaA Clavinova hangszerekben található az Akusztikai Optimalizáló, mely a hang és hangszín egyenletes áramlásáért felelős.

Az új technológia - a Yamaha hangszerekkel kapcsolatos legbensőbb információk ismeretében kifejlesztett Akusztikai Optimalizáló természetes, egyenletes hangképet sugároz. Egyéb tulajdonságok   Könnyen használható interface  A könnyen olvasható LCD és logikus kialakítás egyszerű kezelésnek köszönhetően több idő marad a zenélésre. Változatos zongora leckékZongoragyakorlatok a megfelelő technika felépítése érdekében a következő szerzőktől: Hanon, Bayer, Czerny és Burgmüller. Játszon különféle ritmusokraJátszon különféle ritmusokra, például: jazz, pop, latin ... Több sávos dalfelvételA Clavinova digitális zongorákban található felvevővel egyetlen gombnyomással rögzítheti játékát* és ezáltal objektív képet kaphat előadásáról. Továbbá, maximum 16 sávra vehet fel, melyeket egyszerre le is játszhat, a felvétel történhet külön kezekkel, vagy az úgynevezett "overdub" technikával is külön hangszínek rögzítésével.

* A felvételek MIDI formátumban készülnek, és akár az USB flash memóriára is rögzíthetőek. A felvett anyag számítógépen történő lejátszásához szükséges lesz a számítógépére telepített kompatibilis lejátszó szoftverre is. USB Audio FelvételRögzítse játékát USB flash memóriára, készítsen audió fájlokat (WAV formátumban) a számítógépére, ossza meg felvételeit vagy írja ki őket egy CD-re. Választékos Keyboard hangszínekA világklasszisnak számító zongora hangszínek mellett a Clavinova CLP sorozat még számos lenyűgöző hangszínnel büszkélkedhet, pl. elektromos zongora és sokféle orgona hangszínnel. Élvezze a választás szabadságát, keresse meg a játszani kívánt zenei műfajnak legmegfelelőbb hangszínt. Az új zengetés teret, térbeliséget ad a hangszernekAz új zengetések lehetővé teszik, hogy olyan környezetet varázsoljanak a zongorajátékos köré, mintha koncertteremben lenne, vagy mintha az orgonista egy székesegyházban játszana.

A Clavinova sorozatban található különleges effektek mélységet és teret adnak a hangszer hangjához és még saját otthonába is varázsolhatja a koncerttermek hangulatát. Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC) - az otthoni zenéléshez  Különösen hasznos funkció az állítható hangerő, hiszen otthonában nem mindig van lehetősége hangosan zenélni. Nagyon gyakran alacsony hangerőnél a mély és a magas frekvenciák nem hallatszanak megfelelően. A jelenség megoldására született az Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC), mely automatikusan kiegyenlíti a problémás frekvenciákat bármely hangerőnél. A Stereophonic Optimizer—eddig nem tapasztalt fejhallgató élmény  Az egyedi Yamaha Stereophonic Optimizer teljesen új megközelítésbe helyezi a hang térbeli elhelyezését, a fejhallgatón keresztül eddig nem tapasztalt zongorázási élményben részesülhet. Hangszer alkalmazásokkal tovább szélesítheti zenei lehetőségeit   Clavinova és alkalmazásokAz iPad, iPhone vagy iPod touch tulajdonosok számára a Yamaha alkalmazások még élvezetesebbé teszik a zenélést! Így is ismerheti: Clavinova CLP 575, ClavinovaCLP575, ClavinovaCLP-575
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^