Clavia Nord Piano 3

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
A Nord elérkezett a Piano szériájának harmadik generációjához, minőségben, játékérzetben még az eddigiekhez képest is vadonatúj képességekkel fejlesztve tovább a kiemelkedően élethű zongoraélményt.   A Nord Stage-től, és a korábbi kalapácsmechanikás hangszerektől eltérő, és egyben a legjobb három szenzoros, kiváltópontos prémium minőségű kalapácsmechanikával rendelkezik a Nord Piano 3, amihez a Nord Virtual Hammer Action technológiája társul, mely az akusztikus zongora kalapácsainak viselkedését fizikailag, hangban pedig az eredeti akusztikus zongora, és elektromechanikus billentyűsök dinamikáját hivatott emulálni.  A Nord Piano 3 akusztikus zongorák, (és elektro-mechanikus billentyűs hangszerek) teljesen realisztikus hangjainak széles skálájával felszerelt színpadi zongora. A húrrezonancia modellezés, és a pedálzaj szimuláció élethűen utánozzák a zongorák (és pianínók) megszólalását, karakterét, és akusztikus tulajdonságait. Az új mechaniká nak, és technológiának köszönhetően a repetitív játékmód és a dinamikák legszélsőségesebb fajtái is tökéletesen játszhatók, ugyanúgy, mint egy zongorán. A Triple Pedal segítségével (ez a speciális hármas pedál tartozék) előidézhetjük azokat a jellegzetes zajokat (pedál zaj, és a szabad húrok rezgésének hangjait), amik az akusztikus zongorán a pedál lenyomásákor keletkeznek. Lényeges, hogy a zongora modul hangjait teljesen szabadon cserélhetjük, az összes minta ingyenes, és folyamatosan bővül a hangkönyvtár. A Nord Piano 3-ban is van sample lejátszó modul, így a Nord Sample LIbrary hangjait split-elve, vagy layer-ezve hozzá lehet keverni a zongora szakció hangjaihoz. A Nord Sample LIbrary hangkönyvtár több mint 1000 hangszer mintavett hangját tartalmazza, a pengetősöktől a fúvósokon át a hangolt ütős hangszerekig, de rengeteg szintetizátor hangját is. A  PIANO LIBRARY  és a  SAMPLE LIBRARY  hangjait két különálló flash memória tárolja, ez a Piano 3 esetében már 1 GB (!) a zongora szekcióban, és 256 MB (!) a sample lejátszóban!. A memória a kikapcsolás után is megőrzi tartalmát, a hangszert bekapcsolva a hangszínek pedig azonnal rendelkezésünkre állnak, nincs betöltési idő. A Nord Piano 3 saját memóriájában  6 Grand Piano, 5 pianinó, 11 elektromos zongora, Clavinet és csemballó található. A Nord Piano 3 mintáit egyszerűen a Nord Sound Manager program legfrissebb verziójának segítségével (drag and drop) lehet megoldani. Főbb jellemzők:
 • 88-bille ntyűs, Triple Sensor-os, továbbfeljesztett kalapácsmechanika 
 • Nord Virtual Hammer Action - technológia 
 • OLED-kijelző, átlátható, minden információt képes megjeleníteni egyszerre
 • 1 GB memória a Nord Piano library hangjai számára
 • 256 MB a Nord Sample Library tárhelye
 • Layer és Split funkció
 • Nord Triple Pedal tartozékként jár a hangszerhez
A zongora-szekció
 • 4 választható dinamika görbe
 • dinamikus pedálzaj a Nord Triple Pedal segítségével
 • Másidik generációs húrrezonancia modellezés
 • Soft Release - a hang elengedésének emulációja
A Sample - szintetizátor szekcó
 • Burkológörbe, és dinamika vezérlőkkel
Effektek
 • M inden effekt sztereó
 • Csöves torzítás
 • Vibe effekt
 • elkülönített zengető/delay effektek
 • Tremolo, Pan, Ring-Modulátor és a kontrol pedállal vezérelhető wah-effektek
Az új Virtual Hammer Technológiáról A Nord egyedülálló Virtual Hammer Action elnevezésű tehcnológiája szimulálja a zongora kalapácsainak viselkedését, ezáltal a hangok megszólalását, és a zongora hang dinamikáját is képes a legkifijezőbben visszaadni. A hármas szenzorral ellátott mechanika lehetővé teszi a szkenner számára, hogy a billentyűk mozgását a legprecízebben leolvassa. Így nem csak érzetében adja vissza a zongora billentyűk súlyozásának mértékét, és a kalapácsok mozgásának autentikus érzetét, de lehetővé teszi, hogy adott dinamika tartományhoz, és játékmódhoz a megfelelő hangminta szólaljon meg a legrövidebb időn belül. Nincs más digitális hangszer, ami ennyire gyorsan, és precízen reagál a zongorajátékra. A repetíciók A Nord Virtual Hammer Action technológia már lehetővé teszi azt is, hogy egy újabb hangot szólaltassunk meg a billentyű teljes felengedése nélkül is, ez az aminek segítségével kifejezőbb, apróbb repetíciókra, ritmikus hangismétlésekre is lehetőség nyílik, ugyanúgy, mint egy akusztikus zongora billentyűzetén. Sokkal kifejezőbb játékmódok, a dinamikatartomány maximális kihasználása Az új mechanika szenzorainak köszönhetően a billentyűzet a legapróbb részletekig érzékeny a játékmódokra. Akár ritmikus rövid hangokat játszunk, vagy legato-t, a félig felengedett billentyű hangjától a fortissimo-ig mindenre tökéletesen reagál a hangszer. Az új "Dynamic Release" - a hang dinamikus felengedése - A Virtual Hammer Action technológia egyik legnagyobb újítása a dinamikára érzékeny hang-felengedés, ami az elengedés gyorsaságának megfelelő hangmintát szólaltat meg. Új "GRAND WEIGHTED" kalapácsmechanika Az új mechankikát kifejezetten a Nord Piano 3 igényeinek megfelelően súlyozták, ez egy egyedi gyártású Fatar billentyűzet, amit kifejezetten ehhez a hangszerhez kalibráltak.    A Sample - Synth - szintetizátor szekció ASample Synth rész a  Nord Piano 3-ban 256 MB dedikált memóriával bír a  Nord Sample Library  2.0  -hangkönyvtár számára. Ez a hangkönyvtár a legkülönbözőbb mintavett hangok széles spektrumát lefedi az akusztikus hangszerektől egészen a szintetizátorhangokig bezárólag.
A Nord Sample Library 2.0 folyamatosan frissül, és ingyenes!A Sample Synth rész Attack,  Decay/Release - vagyis dedikált burkológörbe, és dinamika vezérlővel is rendelkezik, és  hangerőpedállal külön vezérelhető ezen modul hangereje is. A letölthető, de tartozékként is a csomagban található  Nord Sample Editor  segítségével saját minták tölthetők a hangszer sample-synth moduljába. Saját . WAV-fájlokat kell a szoftverbe tölteni, és hozzárendelni az egyes billentyűkhöz. A klasszikus sample player funkciókkal is bír az editor szoftver. Az Effekt-Szekció A Nord Piano 3 effekt szekciója nagyszerű, és dedikált vezérlőkkel instant állítható effektekkel bír, a torzítóktól a wah effekten át az atmoszfélrikus zengetőkig minden szükséges megtalálható a kezelőfelületen. Minden effekt sztereó. Effect 1 - Panoráms, Tremolo, Wah-wah és  Ring Moduláttor. Mindegyik effekt vezérelhető kontroller pedál segítségével.
Effect 2 - Phaser, Flanger, Chorus, és egy új Vibe effekt mindegyikhez két választható mélység paraméterrel
Delay - késleltető visszhang : Sztereó delay dedikált Tap Tempo gombbal - így a késleltetések ideje egyszerűen megadható
Három sávos EQ, sweep-elhatő közép tartománnyal
Kompersszor/ vagy erősítő szimuláció - Twin, JC, Small,  kompersszor, és egy új Tube Overdrive (csöves) effektMIndegyik effekt szekció egy-egy modulhoz, tehát vagy a Piano, vagy a Sample-Synth szekcióhoz rendelhető hozzá AMaszter effektek Zengető hat algoritmussal.   A vezérlőpanel, kezelőfelület A Nord Piano 3 minden funkcióra, és élő előadáshoz szükséges performansz eszközökre dedikált gombbal, vagy tekerővel bír. A transzponálás, a split pont, vagy a layer létrehozása szintén megoldható kezelőfelületi gombokkal, nincs dolgunk a menüben ezekhez, minden pofonegyszerű. Az OLED- kijelző Az új OLED kijelző tökéletes áttekintést nyújt a szerkesztéshez, hangszínválasztáshoz, az effektek és programok kiválasztásához a színpadon is. Az új Organize funkcióval könnyedén, külső szerkesztő nélkül rendezgethetjük sorrendbe programjainkat, mintáinkat.  Összesen 200 programott lehet, 4 bankba rendezni 50 helyre.   Split és Layer lehetőségek The Nord Piano 3 két hanggenerátora elosztható a billentyűzeten egymásra rétegezve (layer), vagy kettáosztva (split). Mindkét szekció saját kontrol, és sustain pedál beállításokkal rendelkezik.   Monitor input - bemenet A Nord Piano 3-hoz külső sztereó jelforrás (mp3 lejátszó, iPod, vagy egyéb) csatlakoztatható kisjack (3.5-ös jack) bemenetén keresztül. Ez csak a fejhallgató kimenetén szólal meg.   Így is ismerheti: NordPiano3
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^