Gigamic Stratopolis

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
  • Ajánlott: fiúknak és lányoknak
  • Anyaga: műanyag
  • Életkor: 8-99 éves korig
  • Nehézségi szint: 3
  • Játékosok száma: 2
  • Játékidő: 15
Stratégiai játék a javából!

L-alakú lapkáikat a játékosok felváltva teszik le, igyekezve, hogy a lehető legnagyobb összefüggő területet alakítsák ki saját színükből. Forró lett a helyzet, nem tudsz terjeszkedni? Ilyenkor csak egyet tehetsz: akadályozd meg, hogy ellenfeled növelje területét!

A játék célja

A játékosok felváltva teszik le középre az elemeiket, igyekezve, hogy a lehető legnagyobb összefüggő területet alakítsák ki a saját színükből. Amint az utolsó elem is lekerült, a játéknak vége, és az nyer, aki több pontot szerzett. Az összpontszámot a legnagyobb összefüggő rész alapterülete és legnagyobb magassága alapján lehet kiszámolni.

A játék előkészületei

Az elemeket a hátoldalukon lévő (1-es vagy 2-es) szám alapján két húszdarabos csoportra kell válogatni.
Az 1-essel jelölt csoportban vannak a teljesen piros, a piros és semleges, valamint a két piros és egy zöld négyzetből álló elemek.
A 2-essel jelölt csoportban vannak a teljesen zöld, a zöld és semleges, valamint a két zöld és egy piros négyzetből álló elemek.

Mindkét játékos vegyen magához egy csoportot a kettő közül, keverje össze az elemeket, majd tornyozza őket egymásra színnel felfelé. A játék során mindig csak a torony legfelső eleme játszható ki. A két négyzetből álló elem a kezdő elem; ez kerül le először az asztalra, a két játékos közé.

A játék menete

Véletlenszerűen válasszátok ki a kezdőjátékost. A játékosok ezután felváltva kerülnek sorra. A soron lévő játékos elveszi a tornya tetején lévő (legfelső) elemet, és azt a játéktérre teszi. A következő két lehetőség közül választhat:
1. Bővítés : leteszi az elemet az asztalra. Az elemnek legalább egy, már korábban letett elem egy oldalát érintenie kell. Nem számít, hogy milyen színek érintkeznek.
2. Tornyozás : ráteszi az elemet már lent lévő elemekre, feltéve, hogy:
    a). az új elem legalább kettő már letett elemet lefed,
    b). az új elem négyzeteinek színe megfelel a következő szabályoknak:
           - piros négyzetre nem kerülhet zöld négyzet és fordítva;
           - minden egyéb kombináció előfordulhat: zöld és semleges, piros és semleges, semleges és semleges, zöld és zöld, valamint piros és piros kerülhet egymásra. Az új elem minden egyes négyzete egy már lent lévő elemre kell, hogy kerüljön, nem fordulhat elő, hogy egy része egy üres terület fölé nyúljon. Vagyis a tornyozással lerakott elemnek három, egy szinten elhelyezkedő négyzetre kell kerülnie. Nincs arra vonatkozó korlátozás, hogy hány emelet magas lehet az „építmény.

A játék vége

A játék addig tart, míg az utolsó elem le nem került.
Ezután minden játékos értékeli a saját színű területeit:
    - Egy terület pontszáma megegyezik az alapterületének és a magasságának szorzatával.
    - Egy terület magasságát a legmagasabban lévő pontja határozza meg (1, 2, 3 szintes stb. ).
    - Az alapterület az egymással érintkező, azonos színű négyzetek számát jelenti. Egy négyzetnek legalább egy oldalával érintkeznie kell egy vele azonos színű négyzettel ahhoz, hogy egy területbe tartozzanak. Csak a látható négyzetek számítanak a pontszámítás során, függetlenül attól, hogy milyen magasságban vannak. A játékosok csak a legtöbb pontot érő területeik pontszámát hasonlítják össze. A legtöbb pontot érő összefüggő területet kialakító játékos nyer.
Játékváltozatok

1. A játék elején a játékosok a nekik tetsző sorrendben tornyozhatják egymásra az elemeiket, így tervezve előre a stratégiájukat.

2. A játék elején a játékosok nem tornyozzák egymásra az elemeiket, hanem színnel lefelé kiteszik őket az asztalra, és mikor rájuk kerül a sor, véletlenszerűen választanak közülük.

3. A játék elején a játékosok összekeverik az elemeiket és feltornyozzák őket. A legfelső hármat leveszik és színnel fölfelé maguk elé teszik őket. Amikor rájuk kerül a sor, ezek közül választanak. A játékosok minden kör végén a tornyok tetejéről pótolják a felhasznált elemet.

A játék tartalma:
40 db 3 négyzetből álló, L-alakú elem három színben (piros, zöld, semleges)
1 db, 1 piros és 1 zöld négyzetből álló elem
1 db játékleírás
1 db utazózsák
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^