Asmodee Jungle Speed Dzsungelláz

Asmodee Jungle Speed Dzsungelláz

4 510 Ft-tól 16 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

5 370 Ft
+ 890 Ft szállítási díj
Raktáron
Termékleírás
  • Ajánlott: fiúknak és lányoknak
  • Anyaga: fa + papír
  • Életkor: 6-99 éves korig
  • Játékosok száma: 2-10
  • Játékidő: 15
  • Doboz mérete: 17,5 x 8 x 26,5
A játék tartalma: 80 db kártya, 1 db totem, 1 db zsák, 1 db játékszabály A játék célja

A játékosok megpróbálnak minél hamarabb megszabadulni a kártyáiktól.

A játék előkészítése

A totemet a kör közepére tesszük. A 80 kártyát jól megkeverjük, majd képpel lefordítva egyenlően elosztjuk a játékosok között. A maradék kártyákat képpel felfordítva a totem alá helyezzük. A játékosok, képpel lefordítva, maguk elé teszik a paklijukat anélkül, hogy megnéznék a kártyáikat.

A játék menete

A játékosok az óramutató járásával megegyező irányban, sorban egymás után felfordítanak egy-egy kártyát a paklijukból. Amikor legközelebb újra rájuk kerül a sor, az újonnan felfordított lapot erre teszik rá, majd, így az új lap mindig elfedi az alatta levőt. Ezzel keletkezik mindenki előtt egy új, felfelé fordított lapokból álló pakli. A játékosok csak egyik kezüket használhatják a játék során, a másikat sohasem. A kártyákat a többiek felé kell felfordítani, hogy ők láthassák először a rajta lévő szimbólumot.

Párbaj
Ha két játékos előtt azonos szimbólum látható (a szín ilyenkor nem játszik szerepet), akkor párbaj következik. Mindketten azonnal megpróbálják megkaparintani a totemet. Az nyer, akinek ez elsőként sikerül. A vesztes kénytelen magához venni ellenfele felfordított lapjait, saját felfordított kártyáit, valamint a közös talonban található lapokat (ha vannak, lásd alább), és képpel lefelé fordítva a saját paklija alá helyezni őket. Ezután a szokásos módon folytatódik a játék, a vesztestől indulva: először ő fordítja fel a paklija legfelső lapját. Egyes speciális kártyák (lásd később) felfordításakor több játékos is részt vesz a párbajban. A párbajt ekkor is az nyeri, akinek elsőként sikerül megszereznie a totemet. Figyelem! Egyes kártyák nagyon hasonlónak tűnnek, ám ha jobban megnézzük őket, apró különbségeket fedezhetünk fel rajtuk.

A közös talon (kártyák az asztal közepén)
Ha felborul a totem (pl. a nagy kapkodásban), és nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy ennek ki volt az oka, akkor minden játékos a totem alá teszi felfordított lapjait. Ezekből áll a közös talon.

Büntetés
Ha egy játékos rosszkor nyúl a totemért, akkor az összes felfordított paklit megkapja: az összes játékos pakliját és a közös talont egyaránt. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki elejti vagy feldönti a totemet.

Újonnan kapott kártyák
Ha valaki kártyákat szerez, azokat képpel lefelé a saját paklija alá helyezi. Ha egy párbajban több vesztes is van, akkor a nyertes dönti el, hogyan osztja el a vesztesek között a felhúzott lapokat.

Speciális lapok
Ha valaki speciális lapot fordít fel, akkor nem párbaj következik, hanem megváltozik a játék menete.
„Kifelé mutató nyilak kártya
A játékosok egyszerre felfordítanak egy-egy lapot. Ha két játékos azonos szimbólumot fordít fel, azonnal párbaj történik. Egyéb esetben az a játékos folytatja, aki a „kifelé mutató nyilak kártyát tette. Tipp : Ahhoz, hogy mindenki valóban egyszerre fordítsa meg a legfelső kártyáját, célszerű előtte hangosan 3-ig számolni.
„Befelé mutató nyilak kártya
A játékosok azonnal megpróbálják megragadnia totemet. Akinek ez sikerül, a totem alatt lévő közös talonba teszi az összes felfordított kártyáját. Ezután ismét ő fordít, és a szokott módon folytatódik a játék.
„Színes nyilak kártya
Mostantól az azonos színű, nem pedig formájú kártyák esetén kell párbajozni. Előfordulhat, hogy a „színes nyilak kártya megfordításakor azonnal párbajra kerül sor. A kártya hatása egészen addig érvényesül, amíg fel nem borul a totem, párbaj nem történik, vagy nem tesz ki valaki egy másik speciális lapot. Ekkortól kezdve ismét a forma számít és nem a szín.
Különleges esetek
Ha a „kifelé mutató nyilak kártya felfordítása után:
- egy másik „kifelé mutató nyilak kártyát fordít fel valaki, akkor, ha ezzel párhuzamosan párbaj kezdődik, a kártya hatása nem érvényesül, ellenkező esetben a „kifelé mutató nyilak kártya a fent leírt módon befolyásolja a játék menetét
- egy „befelé mutató nyilak kártyát fordít fel valaki, miközben éppen párbaj is zajlik, akkor az a játékos, aki magához ragadta a totemet, eldöntheti, hogy melyik hatás – a párbaj vagy a speciális lap hatása – érvényesüljön, és hogy mi legyen a felfordított lapokkal (a vesztes veszi fel mindet, vagy a győztes teszi a közös talonba a saját lapjait).
- Ha egyszerre több párbajra is sor kerül, akkor az a játékos nyer, akinek először sikerül megkaparintania a totemet. Ekkor a többi párbaj azonnal befejeződik, ezeket figyelmen kívül hagyjuk.

A játék vége

Ha valaki az utolsó kártyáját is felfordította, a kártya továbbra is érvényben – az asztalon – marad, a többiek pedig a megszokott módon játszanak tovább. A játékos csak akkor nyeri meg a játékot, ha valaki elviszi előle a felfordított paklit. Ha sikerül megszabadulnia az előtte lévő kártyáktól, megnyerte a játékot.
Különleges esetek:
- Ha a játékos utolsó lapja egy „befelé mutató nyilak kártya, és a párbaj során nem sikerül megkaparintania a totemet, akkor az összes felfordított lapot megkapja (és nem a totem alá teszi), és tovább folytatódik a játék.
- Ha a játékos utolsó lapja egy „kifelé mutató nyilak kártya, akkor azonnal megnyeri a játékot.
- Ha a játékos utolsó lapja egy „színes nyilak kártya, akkor a játékban lévő összes felfordított lapot megkapja, és tovább folytatódik a játék (ebben az esetben a „színes nyilak kártya más módon nem befolyásolja a játék menetét).

Játékváltozat 3 játékos számára

A „színes nyilak kártyákat kivesszük a játékból. Ha a játék során egy kártya felfordítása után egyszerre három egyforma színű lap van felfordítva, a „befelé mutató nyilak kártya hatása érvényesül (vagyis mindenki megpróbálja megszerezni a totemet).

Játékváltozat két játékos számára

A játékosok két keze két külön játékosként érvényesül. A játékosok egymással szemben helyezkednek el. A „színes nyilak kártyákat kivesszük a játékból, majd a többi lapot négy egyenlő paklira osztjuk. A játékosok felváltva játszanak, és közben az alábbiak szerint folyamatosan váltogatják a kezüket:
1. játékos jobb keze
2. játékos jobb keze
1. játékos bal keze
2. játékos bal keze és így tovább…
Párbaj esetén csak az aktuális kezek nyúlhatnak a totem után, és csak a párbajozó kezek kártyáját kell begyűjteni. Ha a játékos két keze között zajlana a párbaj, akkor a játékos NEM nyúlhat a totem után. Ha valaki egy „befelé mutató nyilak kártyát fordít fel, érdemes azzal a kézzel nyúlni a totem után, amelyikkel jobban jár – vagyis azzal a kézzel, amelyik előtt több felfordított kártya van. A játéknak akkor van vége, ha mindkét játékos előtt már csak egy pakli van. Ezután megszámoljuk a maradék lapokat. Az nyer, akinek kevesebb lapja maradt. A többi szabály változatlan. Így is ismerheti: JungleSpeedDzsungelláz
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^