Sanofi Normaflore Extra (4 milliárd/5ml) belsőleges szuszpenzió 10x5ml

Sanofi Normaflore Extra (4 milliárd/5ml) belsőleges szuszpenzió 10x5ml

2 257 Ft-tól 5 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

 

Normaflore Extra 4 milliárd/5ml belsőleges szuszp. 10x5ml

2 504 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
ligetpatika.hu
 

Sanofi Normaflore Extra 4miiliard/5ml Bels. Susp. 10x5ml

2 546 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
diopatika.hu
Termékleírás
Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Normafl ore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spóra  Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.  -    Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy       gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.
 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
  A betegtájékoztató tartalma:
 1. Milyen típusú gyógyszer a Normaflore Extra és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Normaflore Extra szedése előtt
3.        Hogyan kell szedni a Normaflore Extra-t?4.        Lehetséges mellékhatások5        Hogyan kell a Normaflore Extra-t tárolni?6.        A csomagolás tartalma és egyéb információk  1.        Milyen típusú gyógyszer a Normaflore Extra és milyen betegségek esetén alkalmazható?  A Normaflore Extra  a feltételezhetően a bél normál flórájához tartozó, nem patogén Bacillus clausii spóráit tartalmazó készítmény. Alkalmazása elősegíti a bélflóra helyreállítását annak különböző eredetű károsodása esetén. A Normaflore Extrában lévő baktérium képes különböző, főleg a B-vitamin-csoportba tartozó vitaminok termelésére.   Javallatok:
 • Kiegészítő kezelésként a bél normál baktériumflórájának helyreállítására antibiotikumokkal vagy antimikrobiális terápia során kialakuló eltérések esetén.
 • Bakteriális vagy vírus eredetű gyomor-bélrendszeri fertőzés miatti akut hasmenés, kiegészítő kezelésére.
 •   2.        Tudnivalók a Normaflore Extra alkalmazása előtt  Ne alkalmazza a Normaflore Extra-t:
  • ha allergiás a hatóanyagra vagy a  gyógyszer (6. pontban felsorolt)  egyéb összetevőjére.
    A készítmény csak szájon át alkalmazható! A Normaflore Extra belsőleges szuszpenziót injekcióként befecskendezni vagy egyéb módon használni tilos! Figyelmezt etések és óvintézkedések   < p>Amennyiben az immunrendszer működési zavarában szenved (pl. HIV fertőzött, kemoterápián vagy sugárkezelésen átesett beteg) kérjük, keresse fel orvosát a gyógyszer alkalmazása előtt, mivel ezekben az esetekben a Normaflore Extra alkalmazása kizárólag szigorú orvosi felügyelet alatt javasolt.  Forduljon orvoshoz ha 2-3 napos kezelés ellenére állapota súlyosbodik valamint azonnal forduljon orvoshoz az alábbi tünetek jelentkezésekor:·         Egyidejű láz és hányás esetén·         Véres , nyákos széklet esetén·         Intenz ív szomjúságérzés, szájszárazság esetén Egyéb gyógyszerek és a Normaflore Extra:Gyógyszerkölcsönhatások nem ismertek. Feltétlenül tájékoztassa  gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Terhesség, szoptatás és termékenységHa Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Normaflore Extra terhesség és szoptatás időszakában is alkalmazható. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekreA készítmény a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket nem befolyásolja.   3.        Hogyan kell alkalmazni a Normaflore Extra-t?  A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A készítmény ajánlott adagja Felnőtteknek:4-6 milliárd Bacillus clausii spóra naponta 4 milliárd (megfelel 1 darab Normaflore Extra tartálynak; vagy 2 darab Normaflore belsőleges szuszpenzió tartálynak*) vagy 6 milliárd (megfelel 3 darab Normaflore belsőleges szuszpenzió tartálynak*) naponta.   Gyermekeknek és csecsemőknek: 2-4 milliárd Bacillus clausii spóra naponta2 milliárd (megfelel 1 darab Normaflore belsőleges szuszpenzió tartálynak*) vagy4 milliárd (megfelel 2 darab Normaflore belsőleges szuszpenzió tartálynak* vagy 1 darab Normaflore Extra 4 milliárd/5ml belsőleges szuszpenzió tartálynak) naponta.   * A 2 és 6 milliárdos adagok a jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő Normaflore belsőleges szuszpenzió segítségével elérhetők, amely tartályonként 2 milliárd Bacillus clausii spórát tartalmaz.  Rendszeres időközönként ajánlott alkalmazni, a tartály tartalmát édesített vízben, tejben, teában vagy narancslében elkeverve. Antibiotikum kezelés ideje alatt a készítmény bevétele az antibiotikum két adagjának bevétele közötti időszakban történjen.   Kezelés időtartama:  
  • Bakteriális vagy vírus eredetű gasztrointestinális fertőzés miatti akut hasmenés kiegészítő kezelésére :   5-7 napig
   
  • Antibio tikumokkal vagy antimikrobiális szerekkel való kezelés során a bél normál baktériumflórájának károsodása illetve ennek következtében kialakult hasmenés megelőzésére és kezelésére: az antibiotikumos kezelés ideje alatt, illetve azt követően legfeljebb 1 hétig.
   A tartályban esetlegesen látható részecskék a Bacillus clausii spórák összecsapzódásai és nem jelentik azt, hogy a készítmény bármilyen elváltozáson ment volna át. A tartályt az alkalmazás előtt fel kell rázni. A tartály tetején lévő műanyag fül eltávolításával nyitható. Nyitáskor a tartályt tartsa függőlegesen, és anélkül, hogy annak alját összenyomná, óvatos, de erőteljes mozdulattal csavarja le a műanyag fület. Antibiotikum kezelés ideje alatt a készítmény bevétele az antibiotikum két adagjának bevétele közötti időszakban történjen. Ha a Normaflore Extra alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. Ha az előírtnál több Normaflore Extra-t vett be:A készítmény esetleges túladagolása következtében kialakult tünetekről ezidáig nincsenek adatok.  Ha elfelejtette bevenni a Normaflore Extra-t :Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, hanem folytassa az adagolást az előírtaknak megfelelően. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.  4.       Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Az alkalmazást követően túlérzékenységi reakciót - beleértve a bőrkiütést és csalánkiütést észleltek. Haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát, ha súlyos allergiás reakciók lépnek fel Önnél:
  • a testén kiütések jelennek meg,
  • megduzzad arca, ajkai, nyelve, torka,
  • légzési nehézségek lépnek fel.
    Mellékhat ások bejelentése  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.   5.          Hogyan kell a Normaflore Extra-t tárolni?  Legfel jebb 30°C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. A felnyitott tartályt a lehető legrövidebb időn belül fel kell használni a szuszpenzió szennyeződésének elkerülése céljából. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.   6.        A csomagolás tartalma és egyéb információk   Mit tartalmaz a Normaflore Extra  Hatóan yag:4 milliárd  többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spórát tartalmaz  tartályonkéntEgyéb összetevő(k): tisztított víz  Milyen a Normaflore Extra külleme és mit tartalmaz a csomagolás Normaflore Extra 4 milliárd/5ml belsőleges szuszpenzió: Kb. 5 ml fehéres, jellegzetes illatú, enyhén opaleszkáló szuszpenzió. Csomagolás:5 ml szuszpenzió átlátszó, színtelen LDPE tartályban10 x 5ml, 20 x 5 ml vagy 30 x 5 ml tartály, dobozban.  OGYI-T-10357/06     Így is ismerheti: Normaflore Extra 4 milliárd 5 ml belsőleges szuszpenzió 10 x 5 ml, NormafloreExtra4milliárd5mlbelsőlegesszuszpenzió10x5ml, Normaflore Extra (4 milliárd/5 ml) belsőleges szuszpenzió 10x5 ml
  Vélemények
  Kérdezz felelek

  Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

  ^