Sanofi Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5ml

Sanofi Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5ml

2 330 Ft-tól 6 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Normaflore belsőleges szuszpenzió többszörösen antibiotikum-rezisztens  Bacillus clausii  spóra  Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.  -    Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy       gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.
 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei néhány napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
  A betegtájékoztató tartalma:
 1. Milyen típusú gyógyszer a Normaflore belsőleges szuszpenzió és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Normaflore belsőleges szuszpenzió szedése előtt
3.        Hogyan kell szedni a Normaflore belsőleges szuszpenziót?4.        Lehetséges mellékhatások5        Hogyan kell a Normaflore belsőleges szuszpenziót tárolni?6.        A csomagolás tartalma és egyéb információk  1.        Milyen típusú gyógyszer a Normaflore belsőleges szuszpenzió és milyen betegségek esetén alkalmazható?  A Normaflore belsőleges szuszpenzió a bél normál flórájához tartozó, nem patogén  Bacillus clausii  spóráit tartalmazó készítmény. Alkalmazása elősegíti a bélflóra helyreállítását annak különböző eredetű károsodása esetén. A Normaflore-ban lévő baktérium különböző, különösen a B-vitamin-csoportba tartozó vitaminok termelésére képes.   Javallatok:
 • Kiegészítő kezelésként a bél normál baktériumflórájának helyreállítására antibiotikumokkal vagy antimikrobiális terápia során kialakuló eltérések esetén.
 • Bakteriális vagy vírus eredetű gyomor-bélrendszeri fertőzés miatti akut hasmenés, kiegészítő kezelésére.
 •   2.        Tudnivalók a Normaflore belsőleges szuszpenzió alkalmazása előtt  Ne alkalmazza a Normaflore belsőleges szuszpenziót:
  • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a  gyógyszer (6. pontban felsorolt)  egyéb összetevőjére.
    A készítmény csak szájon át alkalmazható! A Normaflore belsőleges szuszpenziót injekcióként befecskendezni vagy egyéb módon használni tilos!   Figyelm eztetések és óvintézkedések  Amennyiben az immunrendszer működési zavarában szenved (pl. HIV fertőzött, kemoterápián vagy sugárkezelésen átesett beteg) kérjük, keresse fel orvosát a gyógyszer alkalmazása előtt, mivel ezekben az esetekben a Normaflore szuszpenzió kizárólag szigorú orvosi felügyelet alatt javasolt. . Forduljon orvoshoz ha 2-3 napos kezelés ellenére állapota súlyosbodik valamint azonnal forduljon orvoshoz az alábbi tünetek jelentkezésekor:·        Egyidejű láz és hányás esetén·         Véres , nyákos széklet esetén·         Intenz ív szomjúságérzés, szájszárazság esetén Egyéb gyógyszerek és a Normaflore belsőleges szuszpenzió:Gyógyszerkölcsönh atások nem ismertek. Feltétlenül tájékoztassa  gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.  Terhesség, szoptatás és termékenységHa Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Normaflore belsőleges szuszpenzió terhesség és szoptatás időszakában is alkalmazható. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekreA készítmény a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket nem befolyásolja.   3.        Hogyan kell alkalmazni a Normaflore belsőleges szuszpenziót?  A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.  A készítmény ajánlott adagja Felnőtteknek:  2-3 tartály naponta. Gyermekeknek és csecsemőknek:  1-2 tartály naponta. Rendszeres időközönként (legfeljebb 3-4 óránként) ajánlott alkalmazni, a tartály tartalmát édesített vízben, tejben, teában vagy narancslében elkeverve. Antibiotikum kezelés ideje alatt a készítmény bevétele az antibiotikum két adagjának bevétele közötti időszakban történjen.   Kezelés időtartama:  
  • Bakteriális vagy vírus eredetű gastrointestinális fertőzés miatti akut hasmenés, kiegészítő kezelésére :   5-7 napig
   
  • Antibiot ikumokkal vagy antimikrobiális szerekkel való kezelés során a bél normál baktériumflórájának károsodása illetve ennek következtében kialakult hasmenés megelőzésére és kezelésére: az antibiotikumos kezelés ideje alatt, illetve azt követően legfeljebb 1 hétig.
   A készítmény csak szájon át szedhető, injekcióként semmilyen formában nem alkalmazható!A tartályban esetlegesen látható részecskék a  Bacillus clausii  spórák összecsapzódásai és nem jelentik azt, hogy a készítmény bármilyen változáson ment volna át. A tartályt az alkalmazás előtt fel kell rázni. A tartály tetején lévő műanyag fül eltávolításával nyitható. Nyitáskor a tartályt tartsa függőlegesen, és anélkül, hogy annak alját összenyomná, óvatos, de erőteljes mozdulattal csavarja le a műanyag fület. Antibiotikum kezelés ideje alatt a készítmény bevétele az antibiotikum két adagjának bevétele közötti időszakban történjen. Ha a Normaflore belsőleges szuszpenzió alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez. Ha az előírtnál több Normaflore belsőleges szuszpenziót vett be:A készítmény esetleges túladagolása következtében kialakult tünetekről ezidáig nincsenek adatok. Ha elfelejtette bevenni a Normaflore belsőleges szuszpenziót :Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, hanem folytassa az adagolást az előírtaknak megfelelően. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.  4.       Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Az alkalmazást követően túlérzékenységi reakciót - beleértve a bőrkiütést és csalánkiütést - észleltek. Haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát, ha súlyos allergiás reakciók lépnek fel Önnél:
  • a testén kiütések jelennek meg,
  • megduzzad arca, ajkai, nyelve, torka,
  • légzési nehézségek lépnek fel.
   Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa  kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.   5.          Hogyan kell a Normaflore belsőleges szuszpenziót tárolni?  Legfeljebb 30°C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. A felnyitott tartályt a lehető legrövidebb időn belül fel kell használni a szuszpenzió szennyeződésének elkerülése céljából. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.   6.        A csomagolás tartalma és egyéb információk   Mit tartalmaz  a Normaflore belsőleges szuszpenzió Hatóanyag: 2 milliárd  többszörösen antibiotikum-rezisztens  Bacillus clausii  spóra  5 ml-es tartályonkéntEgyéb összetevő(k): tisztított víz  Milyen a Normaflore belsőleges szuszpenzió  külleme és mit tartalmaz a csomagolás A Normaflore belsőleges szuszpenzió  Kb. 5 ml fehéres, jellegzetes illatú, enyhén opaleszkáló szuszpenzió. Csomagolás: 5 ml szuszpenzió átlátszó, színtelen műanyagtartályban10 x 5ml, 20 x 5ml vagy 30x 5ml tartály, dobozban A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó A forgalomba hozatali engedély jogosultja: sanofi-aventis Zrt. 1045 Budapest, Tó utca 1-5. Magyarország  Gyártó: Laboratoire Unither, Z. I. de la GuérieFR-50211 Coutances, FranciaországSanofi S. p. A. , Viale Europa 11IT-21040 Origgio, OlaszországA készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjához:sanofi-aventis Zrt. 1045 Budapest, Tó utca 1-5. MagyarországTel: 36 1 5050050OGYI-T-10357/01      Normaflore belsőleges szuszpenzió (10 x 5 ml)OGYI-T-10357/02       Normaflore belsőleges szuszpenzió (20 x 5 ml)OGYI-T-10357/05       Normaflore belsőleges szuszpenzió (30 x 5 ml)  A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma:  2015. februá Így is ismerheti: Normaflore belsőleges szuszpenzió 20 x 5 ml, Normaflorebelsőlegesszuszpenzió20x5ml, Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5 ml
  Vélemények
  Kérdezz felelek

  Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

  ^