Biropharma Kft Avemar liofilizátum (Oncomar) tápszer - 30 tasak

Biropharma Kft Avemar liofilizátum (Oncomar) tápszer - 30 tasak

22 380 Ft-tól 3 ajánlat
Termékleírás
Avemar Liofilizátum Oncomar Tápszer 30 db  Az Avemar liofilizátum [Oncomar] dobozán szereplő információk, amelyeket az OÉTI az 1762/2014. számú notifikációs igazolás kiállításakor lepecsételt.

Javallat:  Az Avemar liofilizátum [Oncomar] szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb. ) kiegészítésére. Az Avemar liofilizátumot [Oncomart] az onkológiai kezelések előtt, alatt és azok befejeződése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni. Az Avemar liofilizátum [Oncomar] a daganatos betegség bármely stádiumában szedhető. Műtétet követően a szedését akkor lehet megkezdeni, amikor a beteg szájon át történő táplálása (étkezés) legalább 4 nap óta zavartalanul megvalósult.

Mellékhatás:  Mel lékhatások előfordulása rendkívül ritka; esetenként lágyabb széklet, hányinger, émelygés előfordulhat.

Ellenjavallat:  Ter hesség és szoptatás során a készítmény nem szedhető. Szervi vagy szöveti transzplantációs beavatkozásban (szervátültetés) részesülő betegek részére az Avemar liofilizátum [Oncomar] alkalmazása szintén kizárt. Nem szedhető a készítmény a gasztrointesztinális traktus vérző eróziói, illetve ulcusai (vérző gyomor- és nyombélfekély), malabszorpciós szindróma (súlyos felszívódási zavar) esetén. Ugyancsak ellenjavallt a készítmény alkalmazása lisztérzékenység (cöliákia), vagy a készítmény bármely összetevőjére való túlérzékenység esetén.

Ismert kölcsönhatá s:  C-vitamin, C-vitamin tartalmú készítmény és az Avemar bevétele között lgalább 2 órás szünetet kell tartani! Célszerű az Avemar liofilizátumot [Oncomart] a gyógyszerektől, gyógyhatású készítményektől eltérő időpontban alkalmazni.

Fontos figyelmeztetés:  Az Avemar liofilizátum [Oncomar] alkalmazása nem helyettesíti az onkológiai kezeléseket és gyógyszereket! A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. A készítmény csak 14 évesnél idősebb kortól adható. A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként. A tápcsatornába juttatott kontrasztanyagos vizsgálatok esetén a kezelőorvos utasítása az irányadó! Cukorbetegek alkalmazhatják a szénhidrát tartalom figyelembe vételével.

Tárolás: Hőtől védve, száraz hűvös helyen. Javasolt 15ºC alatt, lehetőleg hűtőszekrényben tartani. Mélyhűtést nem igényel.   Gyermekek elől elzárva tartandó!

Minőségét megőrzi: Gyártástól számított 2 évig, a doboz alján feltüntetett hónap végéig.

Alkalmazási leírás
Egyszeri adag elkészítése: 
Egy tasaknyi (5,75 g) Avemar liofilizátumot [Oncomart] töltsünk ki egy pohárba. Tetszés szerint öntsük fel 1-2 dl vízzel (szénsavmentes ásványvízzel), alaposan keverjük el, majd a kapott folyadékot igyuk meg. A fél órán belül el nem fogyasztott oldatot később felhasználni nem szabad!

Adagolás: 
90 kg alatti testtömeg esetén naponta egy alkalommal egyszeri adag Avemar liofilizátum [Oncomar] bevétele javasolt, az előírás szerint elkészítve, lehetőleg étkezés előtt kb. 1 órával. 90 kg testtömeg felett naponta két alkalommal (reggel és este) egy-egy adag bevétele javasolt.

Az   Avemart   hosszabb   ideje   alkalmazó   betegek   tapasztalatai   és   beszámolói   alapján,    dietetikusunk   ajánlásával összegyűjtöttünk  néhány,   a  speciális  tápszer  fogyaszthatóságát  megkönnyítő  elkészítési  ötletet  és  javaslatot.   Reméljük,  mindenkinek  tudunk  segíteni,   akinek  esetleg gondot  okozott  az  Avemar  elfogyasztása.   Akinek  ez  nem  okoz  problémát,  javasoljuk,   hogy  továbbra  is  a  megszokott  módon  alkalmazza!  Továbbra  is  várjuk  ötleteiket  –  levélben,   e-mailben  vagy telefonon – amelyeket megoszthatunk másokkal.

Egyszeri adag elkészítése:
Egy tasaknyi Avemart töltsünk ki egy pohárba. Öntsük fel legfeljebb 2 dl hideg vízzel, alaposan keverjük el, majd a kapott folyadékot igyuk meg. A fél órán belül el nem fogyasztott oldatot később felhasználni nem szabad! Az elkészítés C-vitamint (aszkorbinsav vagy E300) nem tartalmazó hideg üdítő itallal, vagy szénsavmentes ásványvízzel elkeverve is lehetséges.

Adagolás:
Átlagos  testtömegű  felnőttnek  naponta  egy  alkalommal  egyszeri  adag  Avemar  bevétele  az  előírás  szerint  elkészítve,  lehetőleg étkezés előtt kb. 1 órával. 90 kg testsúly felett naponta két alkalommal egy-egy adag bevétele javasolt (reggeli és vacsora előtt).

Mi az a liofilizálás?

A liofilizálás, más néven liofilezés vagy fagyasztva szárítás egy víztelenítési eljárás, amely gyógyszerek, élelmiszerek hosszú idejű eltarthatóságát tudja biztosítani. Ezzel a módszerrel őrizhető meg leginkább a hőre érzékeny anyagok biológiai aktivitása, miközben visszaoldhatósági tulajdonságaik optimálisak maradnak.

A liofilizálás ugyan kímélő, de műszakilag nagyon költséges szárítási eljárás. Egy speciális liofilizáló berendezés vagy másnéven liofilizátor (lásd a képen) szükséges hozzá: A szárítandó anyagot szétosztják tálcákra, és azokat beteszik a liofilizáló berendezésbe, ami egy nagyobbacska tartály, általában átlátszó ajtóval.

A külvilágtól elválasztott térben először lehűtik, megfagyasztják a szárítandó anyagot.

Ezután a tartályból, vagyis a liofilizáló berendezés belsejéből elszívják a levegőt és ezáltal alacsony nyomású tér keletkezik a szárítandó anyag körül. A legjobb berendezések már-már megközelítik az ideális vákuumot.

A kialakult alacsony légnyomás mellett megindul a víz szabályozott párolgása. A folyamatra jellemző, hogy a szilárd jég fázisból mindjárt vízgőz keletkezik a folyékony fázis kihagyásával. Ezt a jelenséget szublimációnak nevezik. Az alacsony nyomás elősegíti a vízmolekulák párolgását.

A szárítási ciklus során a szárítandó anyag változását általában érzékelőkkel követik. A szárítási ciklus előrehaladtával elkezdik a tálcákat melegíteni, de mindezt csak alig, egy kíméletesen dolgozó berendezés esetében a melegítés jelenthet például 20°C-os véghőmérsékletet.

A szárítási ciklus végeztével – ami általában 24-48 óra nagyságrendbe esik – a liofilizáló berendezés tartályában helyreállítják a szokásos légnyomást és a berendezés ajtajának kinyitását követően kiveszik a tároló tálcákat, amelyeken ott a kíméletesen megszárított késztermék.
A szárítási eljárások között a fagyasztva szárítás vagy más néven liofilezés ugyan egy idő- és költségigényes eljárás, de a hőérzékeny anyagok esetében az egyik legkíméletesebb eljárás. Az eljárás során a szárazanyag veszteség nagyon kicsi továbbá az eljárás a legtöbb termék anyagi jellegét és tulajdonságait alig változtatja meg.  

Felhasználói tájékoztató

1. Mi az Avemar liofilizátum [Oncomar]?
Az Avemar liofilizátum [Oncomar] speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer daganatos betegek részére.

2. Mi az Avemar liofilizátum [Oncomar] aktív összetevője?
1 tasak (5,75 g) Avemar liofilizátum [Oncomar] 5,5 g fermentált búzacsíra-kivonatot tartalmaz. Az Avemar liofilizátum [Oncomar] egy speciális, szabadalommal védett, gyógyszertechnológiai eljárással előállított kivonat, amelynek csupán kiindulási alapanyaga a búzacsíra.

3. Mit tartalmaz még a készítmény?
Standardizált stevia-kivonatot, természetes narancsaromát.

4. Mikor ajánlott az Avemar liofilizátum [Oncomar] alkalmazása?
Az Avemar liofilizátum [Oncomar] szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb. ) kiegészítésére. Az Avemar liofilizátumot [Oncomar] az onkológiai kezelések előtt, alatt és azok befejeződése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni. Az Avemar liofilizátum [Oncomar] a daganatos betegség bármely stádiumában szedhető. Műtétet követően az Avemar liofilizátum [Oncomar] szedését akkor lehet megkezdeni, amikor a beteg szájon át történő táplálása (étkezés) legalább 4 nap óta zavartalanul megvalósult.

5. Mikor lehet elkezdeni az Avemar liofilizátum [Oncomar] szedését?
Az Avemar liofilizátum [Oncomar] alkalmazását már a daganatos betegség felismerését követően érdemes megkezdeni, nem szükséges az onkológiai kezelés kezdetét megvárni.

6. Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?
A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként! Az Avemar liofilizátum [Oncomar] alkalmazása nem helyettesíti az onkológiai kezeléseket és gyógyszereket!

7. Hogyan kell alkalmazni az Avemar liofilizátumot [Oncomar]?
Az Avemar  liofilizátum [Oncomar] szedése folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott. Az onkológiai kezelések befejezése után a készítmény további – több éven át tartó – folyamatos alkalmazása ajánlott a teljes gyógyulásig. Amennyiben az Avemar liofilizátum [Oncomar] szedését valamilyen oknál fogva megszakította vagy szüneteltette, később elkezdheti újra.

8. Mikor nem szabad szedni a készítményt?
Terhesség és szoptatás során a készítmény nem szedhető. Szervi vagy szöveti transzplantációs beavatkozásban (szervátültetés) részesülő betegek részére az Avemar liofilizátum [Oncomar] alkalmazása szintén kizárt. Nem szedhető a készítmény a gasztrointesztinális traktus vérző eróziói, illetve ulcusai (vérző gyomor- és nyombélfekély), malabszorpciós szindróma (súlyos felszívódási zavar) esetén. Ugyancsak ellenjavallt a készítmény alkalmazása fruktóz intoleranciában, lisztérzékenység (cöliákia), vagy a készítmény bármely összetevőjére való túlérzékenység esetén.  

9. Szedhetik-e cukorbetegek az Avemar liofilizátumot [Oncomar]?
Igen, cukorbetegek is alkalmazhatják, orvosi ellenőrzés mellett, a szénhidrát tartalom figyelembevételével.

10. Mikor kell az Avemar liofilizátum [Oncomar] alkalmazását ideiglenesen szüneteltetni?
A tápcsatornába juttatott kontrasztanyagos vizsgálatok során (például bárium-szulfátos gyomor-bél röntgendiagnosztikai vizsgálat) javasolt az Avemar liofilizátum [Oncomar] használatát a vizsgálat előtt már 2 nappal felfüggeszteni, majd a vizsgálat utáni napon folytatni. PET/CT vizsgálat előtt ugyancsak javasolt az Avemar liofilizátum [Oncomar] alkalmazását 2 nappal korábban felfüggeszteni. Minden esetben a kezelőorvos utasítása az irányadó. Amennyiben a vizsgálatok, beavatkozások megkívánják, hogy a beteg éhgyomorral érkezzen, akkor ezt az Avemar alkalmazásánál is figyelembe kell venni.

11. Szedhetik-e gyermekek a készítményt?
A készítmény 14 évesnél idősebb kortól adható.

12. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
Mellékhatások előfordulása rendkívül ritka; esetenként lágyabb széklet, hányinger, émelygés előfordulhat.

13. Szedhető-e az Avemar liofilizátum [Oncomar] más gyógyszerekkel, készítményekkel?
Igen, szedhető. C-vitamin, C-vitamin tartalmú készítmények és az Avemar liofilizátum [Oncomar] bevétele között legalább 2 órás szünetet kell tartani! Célszerű a készítményt a gyógyszerektől, gyógyhatású terméktől eltérő időpontban alkalmazni.

14. Hogyan kell az Avemar liofilizátumot [Oncomart] elkészíteni?
Egyszeri adag elkészítéséhez egy tasaknyi (5,75 g) Avemar liofilizátumot [Oncomart] töltsünk ki egy pohárba. Tetszés szerint öntsük fel 1-2 dl vízzel (szénsavmentes ásványvízzel), alaposan keverjük el, majd a kapott folyadékot igyuk meg. A fél órán belül el nem fogyasztott oldatot később felhasználni nem szabad!
Az elkészítéshez használható üdítőital, tea, kefir, joghurt, kakaó vagy tej is. A tapasztalatok szerint a hűvös, hideg folyadék kellemesebben fogyasztható oldatot eredményez. Fontos, hogy az elkészítéshez használt folyadék ne legyen meleg vagy forró! C-vitamin tartalmú (aszkorbinsavat vagy E 300 élelmiszeradalékot tartalmazó) itallal való elkészítés nem ajánlott.
Az Avemar liofilizátum [Oncomar] italpor az előírás szerinti elkészítés után tápszondába is beadható (ekkor célszerűen kevés vízben feloldva).

15. Mennyi az ajánlott napi adag és mikor javasolt bevenni?
90 kg alatti testtömeg esetén naponta egy alkalommal egyszeri adag Avemar liofilizátum [Oncomar] bevétele javasolt, az előírás szerint elkészítve, lehetőleg étkezés előtt kb. 1 órával. 90 kg testtömeg felett naponta két alkalommal (reggel és este) egy-egy adag bevétele javasolt.

16. Hogyan kell tárolni és szállítani az Avemar liofilizátumot [Oncomart]?
Hőtől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó. Javasolt 15°C alatt, lehetőleg hűtőszekrényben tartani. Mélyhűtést nem igényel. Gyermekektől elzárva tartandó! Ügyeljen arra, hogy a készítményt szállítás közben tartósan ne érje jelentős hőhatás.

Avemar elkészítési ötletek

Avemar otthon készített gyümölcsteával
Hozzávalók: 
2 dl elkészített lehűtött/hideg citrommentes/ citromlémentes 
gyümölcstea, 1 tasaknyi Avemar, barnacukor/méz/fruktóz, 1 rázóedény 
(shaker)
Elkészítés: 
1  tasaknyi  Avemart  töltsön  ki  a  rázóedénybe.   Töltse  rá  az 
elkészített, de már lehűtött citrommentes/citromlémentes teát, amit ezután is 
tetszés szerint - ízesíthet mézzel, barnacukorral vagy fruktózzal. Összerázás 
után fogyasztható.

Avemar gyógyteával
Hozzávalók: 
2 dl hűvös/hideg gyógytea, 1 tasaknyi Avemar, barnacukor/ 
méz/fruktóz, 1 rázóedény (shaker)
Elkészítés: 
Az elkészített gyógyteát (pl. édeskömény, citromfű, hársfa stb. ) 
hűtse  le.   A  hűvös/hideg  gyógyteát  töltse  ki  a  rázóedénybe,   majd  adjon 
hozzá 1 tasaknyi Avemart. Tetszés szerinti mennyiségben ízesítheti mézzel,  
barnacukorral   vagy   fruktózzal,    majd   jól   rázza   össze.    Elkészítés   után 
fogyasztható.

Avemar jeges teával
Hozzávalók: 
1 dl hűvös/hideg jeges tea, amely nem tartalmaz C-vitamint 
(aszkorbinsavat vagy E300 élelmiszer adalékot), 1 dl hűvös/hideg 
víz/szénsavmentes ásványvíz, 1 tasak Avemar, 1 rázóedény (shaker)
Elkészítés: 
Töltsön ki a rázóedénybe 1 tasaknyi Avemart, majd öntse rá az 
1 dl kész teát és az 1 dl hűvös/hideg vizet/szénsavmentes ásványvizet, majd 
jól rázza össze. Elkészítés után fogyasztható.

Avemar szűrt gyümölcslével
Hozzávalók: 
1 dl 12%-os szűrt hűvös/hideg gyümölcsital (pl. szőlőlé,  
almalé stb. ), amely nem tartalmaz C-vitamint (aszkorbinsavat vagy E300 
élelmiszer adalékot), 1 tasak Avemar, 1 dl hűvös/hideg víz/szénsavmentes 
ásványvíz, 1 rázóedény (shaker)
Elkészítés: 
Töltsön a rázóedénybe 1 tasak Avemart, majd öntse rá az 1 dl 
hűvös/hideg  szűrt  gyümölcsitalt  és  az  1  dl  hűvös/hideg  vizet/szénsav- 
mentes ásványvizet, alaposan rázza össze. Elkészítés után fogyasztható.

Avemar joghurttal
Hozzávalók: 
1 dl víz/szénsavmentes ásványvíz, 1 dl joghurt (gyümölcsös 
vagy natúr), 1 tasak Avemar, 1 rázóedény (shaker)
Elkészítés: 
Az 1 tasaknyi Avemart töltse ki a rázóedénybe, adjon hozzá 1 dl 
hűvös/hideg szénsavmentes ásványvizet/vizet. Összerázás után tegye hozzá 
az  1  dl  joghurtot  (gyümölcsös/natúr),   majd  újra  rázza  össze.   Ezután 
fogyasztható.

Avemar kakaóval
Hozzávalók:
2 dl hűvös/hideg kakaó,
1 tasak Avemar,
1 rázóedény (shaker)
Elkészítés: 
A 2 dl hűvös/hideg kakaót öntse be a rázóedénybe. Adja hozzá 
az 1 tasaknyi Avemart, majd rázza össze. Ezután fogyasztható.

Avemar tejeskávéval
Hozzávalók:
2 dl hűvös/hideg tejeskávé (koffeinmentes),
1 tasak Avemar,
1 rázóedény (shaker)
Elkészítés: 
Öntsön a rázóedénybe 2 dl hűvös/hideg tejeskávét, adjon hozzá 
1 tasaknyi Avemart. Összerázás után fogyasztható

Összetevők:
Fermentált búzacsíra-kivonat (5,5 g/tasak), természetes narancsaromák, édesítőszer: stevia standard kivonat (szteviol-glikozid: 19,4 mg/tasak).

Az késztímény aktív összetevője a fermentált búzacsíra-kivonat, amely válogatott minőségű búzacsíra biotechnológiai úton átalakított kivonata.   Avemar Liofilizátum Oncomar Tápszer kiszerelés: 30 db
Tájékoztatás: Az egeszsegcity. hu oldalán található termékek összetételének adatbázisát igyekszünk rendszeresen karbantartani, azonban a gyártók mindegyike fenntartja a jogát arra (sajnos), hogy értesítés nélkül megváltoztassa a gyártásban lévő termékek címkéjét ahogy azok összetétele a folyamatos fejlesztések során változik. Mivel nem minden esetben kapunk ezekről a változtatásokról értesítést, a weboldalunkon közölt összetétel adatok CSUPÁN TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, és azok pontosságáért az itt leírt okok miatt nem tudunk teljes felelősséget vállalni - de ennek ellenére igyekszünk minden változtatást a lehető leggyorsabban frissíteni.
AZ ITT KÖZÖLT ÖSSZETÉTEL ADATOK CSAK TÁJÉKOZTATÓ ADATOK - AZ INFORMÁCIÓK FOLYAMATOS FRISSÍTÉSÉN DOLGOZUNK, DE MINDEN GYÁRTÓI VÁLTOZTATÁST NEM TUDUNK AZONNAL FRISSÍTENI! A KÉP ILLUSZTRÁCIÓ!

A egeszsegcity. hu oldalain található termékek, információk, szolgáltatások, cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrendkiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket.

Avemar Liofilizátum Oncomar Tápszer  30 db Így is ismerheti: Avemar liofilizátum Oncomar tápszer 30 tasak, AvemarliofilizátumOncomartápszer30tasak, Avemar liofilizátum (Oncomar) tápszer 30 tasak, AvemarliofilizátumOncomartápszer-30tasak
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^