Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

Termékleírás
A Nord elérkezett a Piano szériájának harmadik generációjához, minőségben, játékérzetben még az eddigiekhez képest is vadonatúj képességekkel fejlesztve tovább a kiemelkedően élethű zongoraélményt.  A Nord egyedülálló Virtual Hammer Action elnevezésű tehcnológiája szimulálja a zongora kalapácsainak viselkedését, ezáltal a hangok megszólalását, és a zongora hang dinamikáját is képes a legkifejezőbben visszaadni. A hármas szenzorral ellátott mechanika lehetővé teszi a szkenner számára, hogy a billentyűk mozgását a legprecízebben leolvassa. Így nem csak érzetében adja vissza a zongora billentyűk súlyozásának mértékét, és a kalapácsok mozgásának autentikus érzetét, de lehetővé teszi, hogy adott dinamikatartományhoz és játékmódhoz a megfelelő hangminta szólaljon meg a legrövidebb időn belül. Nincs más digitális hangszer, ami ennyire gyorsan és precízen reagál a zongorajátékra. A Nord Virtual Hammer Action technológia már lehetővé teszi azt is, hogy egy újabb hangot szólaltassunk meg a billentyű teljes felengedése nélkül is, ez az aminek segítségével kifejezőbb, apróbb repetíciókra, ritmikus hangismétlésekre is lehetőség nyílik, ugyanúgy, mint egy akusztikus zongora billentyűzetén.
Az új mechanika szenzorainak köszönhetően a billentyűzet a legapróbb részletekig érzékeny a játékmódokra. Akár ritmikus rövid hangokat játszunk, vagy legato-t, a félig felengedett billentyű hangjától a fortissimo-ig mindenre tökéletesen reagál a hangszer.
A Virtual Hammer Action technológia egyik legnagyobb újítása a dinamikára érzékeny hang-felengedés, ami az elengedés gyorsaságának megfelelő hangmintát szólaltat meg.
Új "GRAND WEIGHTED" kalapácsmechanika "ivory-feel" borítással
Az új mechanikát kifejezetten a Nord Piano 3 igényeinek megfelelően súlyozták, felületének texturája szintetikus elefántcsont lett az autentikus érzetnek megfelelően. A mechanika egyedi gyártású Fatar billtnyűzet, amit kifejezetten ehhez a hangszerhez kalibráltak. A Nord Piano 3 akusztikus zongorák, (és elektro-mechanikus billentyűs hangszerek) teljesen realisztikus hangjainak széles skálájával felszerelt színpadi zongora. A húrrezonancia modellezés és a pedálzaj szimuláció élethűen utánozzák a zongorák (és pianínók) megszólalását, karakterét, és akusztikus tulajdonságait. Az új mechanikának és technológiának köszönhetően a repetitív játékmód és a dinamikák legszélsőségesebb fajtái is tökéletesen játszhatók ugyanúgy, mint egy zongorán. A Triple Pedal segítségével (tartozék) előidézhetjük azokat a jellegzetes zajokat (pedál zaj, és a szabad húrok rezgésének hangjait), amik az akusztikus zongorán a pedál lenyomásákor keletkeznek. Lényeges, hogy a zongora modul hangjait teljesen szabadon cserélhetjük, az összes minta ingyenes, és folyamatosan bővül a hangkönyvtár. A Nord Piano 3-ban is van sample lejátszó modul, így a Nord Sample LIbrary hangjait split-elve, vagy layer-ezve hozzá lehet keverni a zongora szekció hangjaihoz. A Nord Sample LIbrary hangkönyvtár több mint 1000 hangszer mintavett hangját tartalmazza a pengetősöktől a fúvósokon át a hangolt ütős hangszerekig, de rengeteg szintetizátor hangját is. A PIANO LIBRARY és a SAMPLE LIBRARY hangjait két különálló flash memória tárolja, ez a Piano 3 esetében már 1 GB (!) a zongora szekcióban, és 256 MB (!) a sample lejátszóban!. A memória a kikapcsolás után is megőrzi tartalmát, a hangszert bekapcsolva a hangszínek pedig azonnal rendelkezésünkre állnak, nincs betöltési idő. A Nord Piano 3 saját memóriájában  6 Grand Piano, 5 pianinó, 11 elektromos zongora, Clavinet és csemballó található. A Nord Piano 3 mintáit egyszerűen a Nord Sound Manager program legfrissebb verziójának segítségével (drag and drop) lehet megoldani. Főbb jellemzők: * 88-billentyűs, Triple Sensor-os, továbbfejlesztett kalapácsmechanika
* Nord Virtual Hammer Action-technológia
* Ivory touch (szintetikus elefántcsont borítás)
* Az új OLED kijelző tökéletes áttekintést nyújt a szerkesztéshez,
   hangszínválasztáshoz, az effektek és programok kiválasztásához a
   színpadon is.
* Új Organize funkció (könnyedén, külső szerkesztő nélkül rendezgethetjük
   sorrendbe programjainkat, mintáinkat). Összesen 200 programott lehet
   4 bankba rendezni 50 helyre.
* 1 GB memória a Nord Piano library hangjai számára
* 256 MB Nord Sample Library tárhely
* Layer és Split funkció
* Tartozék Nord Triple pedál
* Zongora-szekció: másidik generációs húrrezonancia modellezés, négy
   választható dinamikagörbe, dinamikus pedálzaj a Nord Triple Pedal
   segítségével, Soft Release (a hang elengedésének emulációja)
* Sample-szintetizátor szekcó: 256 MB dedikált memóriával bír a
   Nord Sample Library 2.0 hangkönyvtár számára.
   - attack, decay/release (dedikált burkológörbe és dinamika) vezérlővel is
     rendelkezik (hangerőpedállal külön vezérelhető ezen modul hangereje is) 
   - letölthető, de tartozékként is a csomagban található Nord Sample Editor
     segítségével saját minták tölthetők a hangszer sample-synth moduljába.
* 3 effekt szekció: dedikált vezérlőkkel, instant állítható effektekkel bír, és
   emellett minden effekt sztereó.
   - effect 1 - Panoráma, Tremolo, Wah-wah és  Ring Modulátor
     (mindegyik vezérelhető kontroller pedál segítségével)
   - effect 2 - Phaser, Flanger, Chorus és egy új Vibe effekt
     (mindegyikhez két választható mélység paraméter)
   - sztereó Delay (késleltető visszhang): dedikált Tap Tempo gombbal, így
      a késleltetések ideje egyszerűen megadható
   - 3-sávos EQ, tisztítható középtartománnyal
   - Kompersszor / vagy erősítő szimuláció
     (Twin, JC, Small, Kompresszor és egy új Tube Overdrive effekt)
* Mindegyik effekt szekció egy-egy modulhoz, vagy a Piano vagy a
   Sample-Synth szekcióhoz rendelhető hozzá
* Master effektek: zengető hat algoritmussal
* Live mód: 5 élőprogram
* Globális transzponálás: ± 6 félhang
* Program transzponálás: ± 6 félhang
* Finomhangolás: ± 50%
* 6,35 mm sztereó fejhallgató kimenet
* 2x 6,35 mm audio L/R kimenet, aszimmetrikus
* 3,5 mm sztereó monitor bemenet
* 6,35 mm zongorapedál bemenet
* 6,35 mm TRS sztereó hangerőpedál bemenet
* MIDI In/Out (5-tűs DIN)
* USB - B csatlakozó
* Méret: 1,287 x 121 x 340 mm
* Súly: 18,2 kg Így is ismerheti: NordPiano88
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^