Clavia Nord Electro 5D 73

Clavia Nord Electro 5D 73

592 900 Ft-tól 5 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
A Nord Electro-t 2001-es bemutatkozása óta teljesen egyértelműen azok a zenészek használják, akik egyszerű kezelőfelülettel bíró, kiváló hangminőségben, autentikusan akusztikus, és elektromechanikus hangszereket imitálni képes hordozható billentyűs hangszert kerestek.   Az új Electro 5 a felbővített memóriával, a split és layer képességgel, az új kijelzővel, és az újratervezett programválasztó szekcióval egy kifejezetten élő előadásra termett rugalmas, minden igényt kielégítő high-end színpadi hangszer lett. Az Electro megújítása a legtöbb, a zenészekben felmerült igényre koncentrált. Még élethűbbek az emulációk, még nagyobb memóriával gazdálkodhatunk, ennek megfelelően több, és részletesebb hangszín tölthető a hangszerbe, több effekt, OLED kijelző, program elnevezésének lehetősége, programok tetszőleges, kényelmes sorba rendezése, Split és Layer lehetőségek állnak rendelkezésre, Electro ennyire még nem volt egyszerűen kezelhető, és áttekinthető. A széria mindhárom tagja, a 61 D, 73 D, és a HP 73 változata is azonos tulajdonságokkal, azonos mennyiségű memóriával bír. A Nord Electro 5D 61, és 73-as változatokon az orgona szekcióban fizikai drawbar-okkal avatkozhatunk be a regiszterek beállításába, ezt jelöli a D a névben, míg a HP 73-as változat kalapácsmechanikás. Mindhárom hangszer elképesztően könnyű, 8.1, 9.2, és 11.4 kg súlyúak. Főbb jellemzők:  Általános
 • Split és layer lehetőség - Zongora/Orogona, Zongora/Sampler, Sampler/Orgona
 • 1 GB memória áll rendelkezésre a zongora minták számára (Nord Piano Library)
 • 256 MB memória a samplingek külön memória blokkjában (Nord Sample Library)
 • Új áttekinthető, és olvasható OLED kijelző
 • 6 Split pont LED indikátorokkal
 • Újra tervezett program választó szekció, Set List funkcióval
 • szabadon újrarendezhetők a programok, és a sample-ök az Organize módban
 • Zongora szekció
 • Húrrezonancia modellezés (!)
Sample Synth
 • dedikált sample synth szekció (kikerült a zongora szekcióból), saját Attack, Decay/Release és dinamika vezérlőkkel
Orgona 
 • A Nord C2D B3-as Tone Wheel szimulációját egy az egyben megkapta az Electro 5
 • Fizikai Drawbar-ok az 5D 61, és 5D 73-as modelleken
 • Principal Pipe Organ (sípos templomi orgona modellezés)
 • B3 Tone Wheel Basszus
 • Leslie 122 szimuláció a Nord C2D-ből
 • Half-Moon Switch tartó (az 5D 61/73-as modelleken)
 • Effekt szekció: 
 • az Electro 5-ben már minden effekt sztereó (!)
 • Csöves torzító szimuláció (Tube Overdrive)
 • Vibe effekt
 • szeparált Reverb/Delay effektek (eddig csak vagy-vagy lehetett használni)
 • tremolo, panoráma, ring modulátor, wah effektek, amik kontroller pedállal vezérelhetők
 • Az Electro 5 tulajdonságai részletesen Orgona szekció Az Electro 5 orgona szekcója egy sípos, köznyelvben templomi orgonának hívott Principal Pipe orgona móddal is bővült, de a világszerte legjobb Hammond B3 klónnak tartott Nord C2D Tone Wheel, és vintage 122-es leslie emulációját is megkapta. A C2D B3 Tone Wheel emulációja, több mint egy évtizedes tökéletesítés eredménye, aminek eredeti, és legelső változata még a Nord Electroba készült, és folyamatos fejlesztések után átkerült a Nord C1, és C2 Combo orgonákba, amik gyakorlatilag minden lehetséges díjat megynyertek. A C2D ezen evolúció csúcsa. Az új B3 Tone Wheel Bass egy klasszikus, balkéznél helyet foglaló orgona basszushang a 16’ és 8’-as regisztereknél. Az Electro 5D 61/ és 73-as változat fizikai drawbarokkal teszi tökéletessé az orgonálás élményét, ugyanígy mindkettőn van hely Half-Moon switch (opció) felszerelésére. A Farfisa, és Vox emulációk minősége és részletessége vetekszik a B3 imitációval. Lenyűgözően élethű, és az eredeti hangszerek sajátosságait megszólaltató Farfisa Comact Deluxe, és Vox Continental is része az orgona szekciónak. Mindhárom orgona tovább kombinálható effektekkel, adható hozzá torzítás, vagy bármely effekt a kezelőfelületen, állítható az EQ, gyakorlatilag minden valaha hallott, és még soha nem hallott orgona karakter kicsavarható az Electro 5-ből. A Zongora szekció  Az új Electro 5 széria tagjainak mindegyike 1 GB-nyi zongora mintát képes tárolni, lehetővé téve azt, hogy még több, vagy még részletesebb elektromos, vagy akusztikus zongorahangból többet használhassunk a színpadon. A húrrezonancia-modellezés lehetősége a Nord Piano 2-ből egy az egyben átkerült az Electro 5-be, így egyedülállóan valósághű pianínó, vagy Grand piano hangok szólalhatnak meg a kezünk alatt. A zongoraszekció a folyamatosan bővülő és ingyenesen hozzáférhető Nord Piano Library hangkönyvtárból frissíthető. Új zongora, elektromos zongora hangszínek egyszerűen, a Nord Sound Manager program segítségével tölthetők az Electro 5-be.
  A Long Release (hosszú lecsengés részletes mintákkal) és a húrrezonancia funkciók kikapcsolhatók, tetszés szerint. A játékstílushoz az Electro 5 mechanikája 4 dinamikagörbe szerint optimalizálható. A Nord Sample Library és az Editor Az új Electro 5-ben a Sample Synth szekció dedikált helyet kapott (hasonlóan a Piano 2-höz) a kezelőfelületen, memóriablokkját 256 MB-ra bővítették, attack, decay/release, és dinamika vezérlői is lettek. A Sample szinti flash memóriájába a Nord Sample Library-ből tölthetők minták, vagy a Nord Sample Editor segítségével saját minták is készíthetők. Az ingyenesen hozzáférhető, folyamatosan frissülő Nord Sample hangkönyvtárban rengeteg, az orgona, zongora kategóriába nem tartozó hangszer jó minőségű samplingelt változatai kerültek. Vintage szintetizátorok, vonós, pengetős, fúvós hangszerek, de olyan egykori exkluzívan a Nord számára engedélyezett legendás gyártók hangjai is, mint a Mellotron, és a Chamberlain. A Sample editor lehetővé teszi, hogy saját . wav formátumú fájljainkból saját hangszíneket szólaltassunk meg az Electro 5-ben. Egyszerű map-elés, loop beállítás, és sok segítő funkció. Effekt szekció  A Nord Electro 5 effekt szekciója lehetővé teszi, hogy azonnal, és állítható effektekkel hozzunk létre akár pregnáns torzított, akár csillogó, visszhangban úszó, vagy tempo delay-es atmoszférikus hangzásokat. Minden effekt sztereó az Electro 5-ben. Az erősítő, és hangszóró (Amp/Peaker) szimulációban most újdonságként már megtalálható ugyanaz a Vintage 122-es leslie emuláció, mint a zászlóshajó Nord C2D orgonában. A delay szabályozható tempójú, ping-pong delay is lehet akár.
  • Effect 1- Pan, Tremolo, Wah-wah, és ring modulátor, mindegyik vezérelhető kontroller pedállal
  • Effect 2 - Phaser, Flanger, Chorus, Vibe
  • Delay - Sztereó delay, állítható tempóval, és Ping-Pong móddal
  • EQ - Három sávos, sweep-elhető középpel
  • Kompresszor/Erősít Így is ismerheti: Nord Electro 5 D 73, NordElectro5D73
  Vélemények
  Kérdezz felelek

  Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

  ^