Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
GT-438G GPS-technológiájú radar és lézerdetektor

A Whistler legújabb kiadású csúcs készüléke a GT-438G, mely már beépített GPS-antennával is rendelkezik a radar- és lézerérzékelő antennáin kívül, és ki is használja a műholdas vevő rész adta új lehetőségek tárházát egy GPS-antenna nélküli detektorhoz képest.
A detektor frissíthető adatbázisa tartalmazza a legújabb (és régi) telepítésű traffipaxok koordinátáit, így a műholdak segítségével mindig időben jelzést kaphatunk ha egy ilyen fixen telepített ellenőrzőpont, doboz felé közelítünk.

A készülék menüjében azt is beállíthatjuk, hogy az ilyen fix pontokat milyen távolságból "vegye észre" detektorunk 400, 600, 800, vagy 1000 méterről kezdjen riasztani, s számolja vissza a mérési pontig hátralévő métereket.
A Whistler GT-438G nem csak a sebességmérő műszerek koordinátáit tartalmazza, hanem piros lámpa figyelő kamerákét is (pl. Budapest, Dózsa György út).
A készülékbe nem csak online adatbázis frissítéssel kerülhetnek be pontok, hanem magunk is, menet közben manuálisan is elrögzíthetünk pontokat, ahol szeretnénk riasztást kapni a későbbiekben. (Pl. gyakori mérési pontok, veszélyes kereszteződések, iskolákóvódák környéke. ) Ezen pontok később szabadon törölhetők.
Az LSID funkcióval a lézeres mérőműszerek érzékelt jele (impulzusmásodperc) mérhető. Segítségével ki is zárhatunk olyan lézerjeleket, melyekkel gyakrabban találkozunk, s biztosan tudjuk róluk hogy nem sebességmérő eredetűek.
A WhistlerGT-438G képes figyelni a szűkített Ka frekvenciát is (pl. honi radarok), kizárva az egyéb, itthon nem használt radaros frekvencia sávokat (pl. X sáv, stb. , így jóval nagyobb jelzési távolság valósulhat meg használatkor, hiszen a figyelt frekvencia ablak is kisebb.
A különböző szűrő módok, valamint a háromféle városi üzemmód (City, City 1, ill. City 2) további biztosítékot jelent arra, hogy a készülék csak traffipax jellegű riasztásokat adjon, minimalizálva a fals riasztásokat.

Mivel a készülék utunk során folyamatosan kapcsolatban van a műholdakkal, járművünk sebességéről is tudomása van. Ebből fakadóan több kiaknázható lehetőség kínálkozik autózás közben

Riasztási távolság adatbázisban szereplő pont esetén a már korábban részletezett funkció, mely segítségével akár 1km-ről is detektálhatjuk a közelgő dobozt, melynek koordinátái szerepelnek a készülék adatbázisában. (Állítható 400-tól 1000m-ig. Alapbeállítás 800m. )

Riasztás némítás a beállított sebességérték alatt a készülék menüjében egyszerűen kiválaszthatjuk azt a sebességértéket - 0 és 50kmh között - mely alatt nem szeretnénk hangriasztást kapni az érzékelt jelről. Például 30kmh-ra állítva a funkciót a készülék pl. városi környezetben, lassú haladásnál vagy dugóban ülve nem fog feleslegesen csipogni radar- vagy lézerjel érzékelésekor, nyugodt autózást biztosítva ezzel. (Alapesetben a funkció kikapcsolt állapotban van. )

Autmata némítás a beállított sebességérték alatt lényegében hasonló az előző funkcióhoz, de itt a készülék nem teljesen néma a beállított sebességérték alatt. Riasztáskor 5 másodperc normál hangjelzés után csökkenti le a riasztás hangerejét. 0 és 60kmh között állítható. (Alapesetben a funkció kikapcsolt állapotban van. )

Sebesség mutatása a készülék kijelzőjén megválaszthatjuk azt is, hogy a detektor az órát, vagy a járművünk sebességét mutassa kijelzőjén haladáskor. Természetesen riasztáskor az érzékelt jelről tájékoztat a készülék
A vizuális riasztásokat egy 1.45"-os piros színű OLED kijelzőről kapjuk, melyet a készülék tetején elhelyezett, nagy fényerejű periszkópikus fényjelzők egészítenek ki a közelgő veszélyről való biztos értesülés érdekében (pl. némított készülék esetén jól használható funkció).

Specifikáció

Figyelt sávok X, K, Ka (narrow), lézer (SCS-lézerek is) - 360

Innovatív csúcskészülék európai használatra GPS-funkciókkal
Kiemelkedő Ka sáv és lézer érzékelés az antennának köszönhetően
Rendkívűl kompakt méret
1.45"-os piros OLED kijelző
Hangjelzés
360-os érzékelés
Egyszerű használat
EU-Ka sáv leképezés, figyelés
Fejlesztett Ka-sáv szűrés
Innovatív lézer szegmentáció
LSID pontos lézermeghatározó rendszer
X, K és Ka sáv szűrők alkalmazása a vakriasztások további csökkentéséért
Periszkóp LED-ek a plusz vizuális információért
Hamis riasztások hatékony csökkentése
Egyéni beállítások, kalibrálhatóság
Frekvenciák ki-bekapcsolhatók
Három városi, egy autópálya üzemmód
Szöveges kijelző nappali, esti, éjszakai üzemmóddal
Beállítások megtartása kikapcsoláskor
Gyors felillesztés a tapadókorongos konzollal
Automata önteszt bekapcsoláskor Így is ismerheti: GT 438 G, GT438G, GT 438G, GT-438 G
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^