Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

Termékleírás
Az EliTech SAT-Elite egy olyan GPS-alapú készülék, mellyel gyakorlatilag nem elérhetetlen a vakriasztások nélküli radardetektor-használat. A készülék friss saját adatbázisból figyelmeztet pl. a telepített traffipaxok előtt, valamint a felhasználó által kívánt helyeken, ezeken felül sebességfüggő riasztást tud - pl. 50kmh alatt nincs riasztás -, figyelmeztet a beállított sebességérték átlépésekor, valamint az átlagsebességmérési zónákban is. Csak hogy a főbb funkciókat említsük.

A készülékhez külső radarérzékelő (DET-Elite) és külső lézerérzékelő (BLS SX) is csatlakoztatható, ill. használható.

A SAT-Elite magyarul beszélő GPS-egység óriási előnye lehet különböző készülékekkel szemben, hogy a DET-Elite radarérzékelővel összekötött egység gyakorlatilag nem riaszt feleslegesen, hiszen adatbázisa tartalmazza valamennyi vakriasztást esetlegesen kiváltó benzinkút koordinátáját, és az ún. ANTI funkciót bekapcsolva a készülék ezeknél a pontoknál nem ad hangriasztást - a kijelzőn megjelenik az ANTI felirat, de egyébként néma marad. Egyszerűbben fogalmazva a SAT-Elite GPS-alapú központ adatbázis alapján némítja a DET-Elite radarérzékelőt.

EliTech bemutató videó megtekintése
EliTech SAT-Elite from W-T on Vimeo.

Az ANTI adatbázis a felhasználó által is bővíthető - hasonlóan könnyen raktározhatunk el ANTI-pontokat ott, ahol nem szeretnénk hogy a készülékünk feleslegesen jelezzen bármilyen radarforrást a későbbiekben. Természetesen ezen ANTI-pontok ki is vehetők ugyanilyen egyszerűen az adatbázisból

A készülék ráadásul sebességfüggő riasztást is tud beállítható, hogy egy konkrét sebességérték alatt haladva ne riasszon radarra.

Ezen kettős funkcióval gyakorlatilag egy olyan radardetektorunk lehet, ami csak akkor riaszt, ha valóban radaros traffipax dolgozik a közelben.

A SAT-Elite központ riasztásait magyar nyelven hallhatjuk kiváló, 128kbps minőségben, így anélkül tudhatjuk mi történik, hogy a készülékre kelljen tekintetünket összpontosítani.

A készüléknek természetesen van kijelzője is, így az egyéb plusz információkat ha mégis szűkségét érezzük, leolvashatjuk.

Mi tehet a felhasználó, ha valahova új traffipaxot telepítenek, de az adatbázis még nem tartalmazta vásárláskor

Két dolgot

Vagy letölti a www. elitech. hu honlapról ingyenesen (vagy a hivatalos forgalmazók valamelyikének honlapjáról - őket a VISZONTELADÓK menüpont alatt találjuk meg) a legújabb, legfrissebb szoftvert saját SAT-Elite egységére,

vagy

Menet közben, a helyszínen áthaladva felhasználói pontnak rögzíti az új fix traffipax helyét, így legközelebb erre haladva a készülék már tudni fogja itt riasztania kell.

Mire jelez a SAT-Elite készülék, miért lehet szűkség a DET-Elite és a BLS SX készülékekre is

A SAT-Elite GPS központ nem radardetektor, és nem lézerdetektor. Önmagában is használható egység ugyan, de ha szeretnénk, hogy a nem fix, mobil veszélyre is figyelmeztetést kapjunk, akkor a radarérzékelőt (DET-Elite), illetve a lézerérzékelőt (BLS SX) is használnunk kell. A DET-Elite külső radarérzékelő egységet a hűtőrács mögé, légbeömlőhöz kell installálni, és összekötni a SAT-Elite központtal, a megfelelő csatlakozóikkal. A BLS SX önmagában is használható a lézeres mérőműszerekkel szemben.

Mit tehet az autós, ha olyan helyen autózik rendszeresen, ahol rendre radaros autót lát

A mérés helyén áthaladva egyszerűen, egy gombnyomással elraktározhatja a SAT-Elite készülék memóriájába a helyszín koordinátáit, így legközelebb ha esetleg fáradtan, figyelmét vesztve közeledne, a készülék figyelmeztetné a közelgő veszélyre.

Hány méterről jelez a készülék, mi történik az átlagsebesség-mérési zónában

Telepített traffipaxoknál

Azokat a telepített traffipax-pontokat, melyek a készülékben gyárilag vannak rögzítve, vagy egy későbbi szoftveres frissítés során kerültek hasonló minőségben az adatbázisba, a SAT-Elite készülék 1km-ről jelzi. Riasztáskor a készülék magyar nyelven figyelmeztet a közelgő telepített radarra, miközben a kijelző visszafelé számolja a távolságot, ahogy közeledünk felváltva a sebességünk kiírásával. Ha a megengedett sebesség felett haladunk a figyelmeztetés után is, a készülék erre külön felhívja figyelmünket ("Lassítson"). Amennyiben az első figyelmeztetés után rögtön korrigáljuk sebességünket, vagy eleve a megengedett sebességértéken belül haladunk ez a plusz hangriasztás természetesen nem jelenik meg. A mérőműszer melletti elhaladáskor külön hangeffektet hallunk.

A felhasználói pontoknál

A felhasználó által menet közben rögzített pontokat a SAT-Elite készülék 500m-ről, beszédriasztással jelzi. ("Felhasználói ponthoz közelít... ")

Átlagsebesség-mérési zónák

Az átlagsebesség mérési zónák egyelőre inaktívak hazánkban, de felkészülni nem árt, a hírek szerint 2009-től működésbe lép itthon is a rendszer a már ismerhető szakaszokon. A készülék adatbázisból tudja az átlagsebesség-mérési zóna szakaszát, figyeli sebességünket, és segít az átlagon belül maradni a zónában utazás időtartama alatt. Ezen felül lehetőség van konkrét sebességérték beállítására is, melyet átlépve, a készülék automatikusan figyelmeztet (pl. autópályán 130kmh).

Tartozékok

A készülékhez egy spirális szivargyújtós tápkábel, egy USB-s adatkábel (az otthoni feltöltésekhez), és egy mágneses műszerfalra illeszthető készüléktartó jár.

Ami nincs a csomagban, de mégis a készülékhez tartozó ingyenes szolgáltatás, a frissítési lehetőség, a folyamatosan frissülő, állandóan elérhető adatbázis.

Garancia 1 év Így is ismerheti: SAT Elite, SATElite
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^