Apple Mac Mini 2018 MRTR2 Számítógép konfiguráció

Apple Mac Mini 2018 MRTR2 Számítógép konfiguráció

252 770 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Apple Mac mini 2018 (MRTR2SL/A)

Ország Boltja 2019 Minőségi díj I. helyezett
252 770 Ft
+ 890 Ft szállítási díj
Raktáron
irány a bolt »
alza.hu

További termékek a kategóriából

További Apple termékek: Apple Számítógép konfiguráció

Termékleírás
Típus Mini PC

Processzor

Processzor típusa Intel Core i3
Processzor órajel 3600 Mhz
Processzor foglalat  Intel Socket 1151

Memória

Memória mérete 8 GB
Memória típusa DDR4
Memória foglalatok száma 1

Háttértár

Háttértár típusa  SSD
Háttértár kapacitása 128 GB

Csatlakozók

USB portok száma 6
DVI kimenet  Nincs
DisplayPort kimenet  Van
D-Sub kimenet  Nincs
HDMI kimenet  Van
Thunderbolt 1  Van
Thunderbolt 2 Nincs

További tulajdonságok

Optikai meghajtó Meghajtó nélkül
Kártyaolvasó Nincs
Videókártya típusa  Integrált

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Gyártó: Apple
Modell: Mac Mini 2018 MRTR2


Leírás:

Mindig keményen dol­gozik. És most gyorsabban is.
A Mac mini egyrészt nagyszerű asztali számítógép, másrészt számos rendszert működtet az automatizált otthonoktól egészen az óriási renderfarmokig. Mostantól nyolcadik generációs, négy- és hatmagos Intel processzorokkal és Intel UHD Graphics 630 grafikus processzorral biztosít még nagyobb számítási teljesítményt az ipari léptékű feladatokhoz. Akár élő koncertet hangosítasz, akár a legújabb iOS-appodat teszteled, a Mac mini a legrövidebb út egy ütős ötlettől a nagyszerű végeredményig.
Processzorok

Hideg fejjel.

Nem jöttünk zavarba, amikor a megszokott kompakt házba kellett bepakolni ekkora teljesítményt. A teljes architektúra – a flash tároló, a nagyobb ventilátor, a hatékonyabb szellőző­rendszer és az újratervezett tápegység is – azt szolgálja, hogy a rendszer a megfelelő hőmérsékleten működjön.

Memória

Legyél kocka, és maxold ki.
A Mac mini nagy teljesítményű, 2666 MHz‑es DDR4 SO‑DIMM memóriája kiváló a gyorsabb rendere­léshez, a nagy fájlokkal végzett munkához, illetve több virtuális gép futtatásához. Memóriája utólag bővíthető – vagy konfigu­rálhatod akár 64 GB‑tal is – a komoly erőforrás-igényű munka­folyamatokhoz.

Adattárolás

Többet. Gyorsabban.
Az új Mac mini PCIe-alapú flash tárolójának olvasási sebessége akár négyszerese a korábbi flash megoldásokénak. Így minden eddiginél gyorsabban tölthetsz be brutális méretű fájlokat, és villámgyorsan indulnak az alkal­mazások. Ha pedig a 2 TB‑os SSD‑t választod, mindehhez kétszer akkora tárhelyed lesz.

Akár 2 TB-os SSD-tároló I Akár 4X nagyobb olvasási sebesség I Akár 3,4 GB/s szekvenciális olvasási sebesség

Apple T2 Security chip

Legújabb generációs adatvédelem.
A Mac miniben célzottan a Macre tervezett, a korábbinál is bizton­ságosabb második generációs Apple T2 Security chip őrzi titkosított adataidat. A T2 Security chip számos vezérlőt egyesít, Secure Enclave koprocesszora pedig a biztonságos tárhely­titko­sítás és rendszer­indítás alapjait teremti meg.

Csatlakozók és bővíthetőség

Minél több kapcsolat, annál több lehetőség.
A Mac mini sokféle portjával számos munkafolyamat-konfigurációhoz használható. A Thunderbolt 3 az Apple leghatékonyabb, legsokoldalúbb portja – és a Mac minin négyet is találsz belőle. Az új HDMI 2.0 port nagyobb sávszéles­séget biztosít elődjénél, ezért nagyobb képkocka­sebességet élvezhetsz. És mivel a Mac mini már 10 gigabites Ethernettel is konfigurálható, hatalmas fájlokat és félelmetes adatmennyiséget mozgathatsz vele akár tízszer gyorsabban.

A Thunderbolt 3 igen hatékony lehetőségeket teremt. Akár 40 Gb/s-os sebességgel továbbítja az adatokat. Biztosítja a külső eszközök töltését és energiaellátását. Mac minidhez akár két – sőt a HDMI 2.0 port bevonásával három – 4K‑s vagy egy 5K‑s kijel­zőt is csatlakoz­tathatsz. Ha pedig eGPU-val egészíted ki, akkor a nagyobb asztali rendszerek grafikus teljesítményével is dolgozhatsz.

Az eddigi legsokoldalúbb port.

Sokoldalúság és sebesség terén a Thunderbolt 3 a ma elérhető legkorszerűbb csatlakozótípus. A Thunderbolt 2 sávszélességének kétszeresét nyújtó kompakt port egyben látja el az adatátviteli, a videokimeneti és a töltőcsatlakozó feladatát. Az USB-C csatlakozó integrálása révén a Thunderbolt egyedülálló a maga területén: nem csupán gyors, de kényelmes is.

Blackmagic eGPU és eGPU Pro. Még több kraft az utolsó pixelig.

A Blackmagic Design két nagyszerű külső GPU‑ja (eGPU‑ja) ideális kiegészítő Thunderbolt 3 csatlakozós Macedhez.2 Ha ezeket használod, az asztali gépek grafikai teljesítményével dolgozhatsz, de nem kell feláldoznod a laptop mobilitását. Az egybeépített alumíniumházas Blackmagic eGPU‑k erősek, mégis csendesek. Thunder­bolt 3 porton keresztül töltik a Maced, beépített I/O‑csatlakozóikról pedig egyidejűleg működ­tethetsz egy Thunderbolt 3‑as kijel­zőt és VR‑perifériákat. A Blackmagic eGPU felgyorsítja a profi appokat, és gördülékenyen futnak vele a játékok. A Blackmagic eGPU Pro pedig bámulatos, munkaállomás-szintű grafikus teljesítményt szolgáltat a profi alkal­mazások munkafolyamataihoz és a VR-tartalmak létrehozásához.

A villámgyors adatátvitel most még gyorsabb.

Az akár 40 Gb/s átviteli sebességet is elérő – vagyis a Thunderbolt 2-nél kétszer, az USB 3-nál pedig nyolcszor gyorsabb – Thunderbolt 3 portnak köszönhetően a ma elérhető legnagyobb sávszélességgel csatlakoztathatsz laptopodhoz bármilyen dokkolót, kijelzőt vagy egyéb eszközt. Egyetlen portra akár hat Thunderbolt-kompatibilis eszközt is sorba köthetsz elosztó vagy kapcsoló használata nélkül. Biztos lehetsz benne, hogy minden szélsebesen fog működni akkor is, ha egy adattároló eszközt a számítógéphez, majd egy kijelzőt az adattárolóhoz csatlakoztatsz.8

5K-s felbontás, 14,7 millió képpont.

A Thunderbolt 3 átviteli sebessége kétszerese a Thunderbolt 2‑nek, így a Thunderbolt 3 portos Macekhez akár négy 4K‑s vagy két 5K‑s kijel­zőt is csatlakoz­tathatsz. A 15 hüvelykes MacBook Pro és az iMac Pro így tökéletes fotó- és videószerkesztő stúdióvá alakítható, mivel két Thunderbolt vezérlőjük egy‑egy 5K‑s kijel­ző csatlakoztatására alkalmas. A DisplayPort csatlakozós kijel­zők és monitorok közvetlenül, a HDMI- és VGA-kijel­zők pedig átalakítóval csatlakoztathatók a Thunderbolt 3 porthoz.

Mindenhez van energiája.

A Thunderbolt 3 technológiának köszönhetően az USB-C portok mindkét irányban képesek továbbítani az energiát, azaz a géped a Thunderbolt 3 porton keresztül felveheti a töltést, és le is adhatja más eszközöknek. Ráadásul egy port akár 100 watt teljesítményt is felvehet vagy leadhat, vagyis ha a MacBook Prót vagy a MacBook Airt dokkolóhoz vagy kijel­zőhöz csatlakoztatod, a kábel egyszerre továbbítja a töltést és az adatokat.

Kompatibilis az eszközeiddel.

Az USB-C technológiát magába foglaló Thunderbolt 3 valóban univerzális csatlakozó. Megfelelő adapterrel vagy kábellel szinte bármit összeköthetsz, köztük meglévő Thunderbolt 2 portos eszközeidet is.

Az asztalodra vagy bárhová.

Kis mérete, hatékonysága és sokoldalú portkínálata olyan kombináció, amely számos alkal­mazási területen tette a Mac minit a Mac család egyedülálló képviselőjévé. A nem egészen 20×20 centis ház még több processzormagot sűrít magába, így mostantól bárhol összefuthatsz a keményen dolgozó Mac minivel – vagy akár egy csapatnyival is.

Build- és renderfarmok

A Mac mini akár 6 magos processzora és gyorsabb, 2666 MHz-es memóriája révén ideális a masszív Xcode-projektek buildeléséhez, illetve a videórendereléshez és ‑kódoláshoz.

Xcode Server

A Mac mini akár hat processzormagjával és szupergyors I/O-teljesítményével tökéletes megoldás az Xcode‑os alkal­mazásbuildeléshez: ki­emel­kedő sebességgel dolgozik, miközben automatizált teszteket is futtathatsz a háttérben.

Élő show-k

Villámgyors SSD, szélsebes teljesítmény és kis méret: a MainStage-dzsel a Mac mini valódi hangszerré alakul át a világ legnagyobb élő koncertturnéin.

Digitális művészet és hirdetések

Az elképesztő vizuális alkotásoktól a gigantikus digitális hirdetésekig a Mac mini a világ legnagyobb, legkomolyabb fényerejű digitális képernyőinek működtetését biztosítja hatékony processzoraival, nagy teljesítményű memóriájával és gyors, sokoldalú input-output lehetőségeivel.

Egyszerűen lehengerlő.

A Mac mindig is nagy dolgok létrehozására sarkallt. A macOS új funkcióinak megalkotását a legtapasztaltabb felhasználók inspirálták, hogy mindenkinek hasznára váljanak. A Sötét módban jobban tudsz koncentrálni a munkádra. A Paklikkal automatikusan rendszerezheted a fájlokat. Egyszerűbben készíthetsz többféle képernyőfotót. Három új, hasznos app vár a beépített alkalmazások között, és még több az átalakított Mac App Store-ban. Minden kattintással hatékonyabb lehetsz.

A lényeget emeli ki.

Az új Sötét mód elragadó megjelenése segít az igazán fontos dolgokra koncentrálni. A tartalmak finom pontjai, lágy színei kerülnek a közép­pontba, míg az eszköztárak és a menük a háttérben maradnak. A Rendszer­beállításokban, az Általános lapon kapcsolhatod be a Sötét módot, hogy a szemedet gyönyörködtető és pihentető, zavartalan munka­környezetet teremts. A Mac beépített alkalma­zásaival működik, de külső appokkal is használhatod.

Mindig a legjobb arcát mutatja.

Az új idő­érzékeny háttér­képeken mindig az aktuális napszak köszön vissza, bárhol is vagy.

Gyönyörű rend a fájlok között.

A Paklik automatikusan a megfelelő csoportokba rendezi a fájlokat, így könnyebben tarthatsz rendet az íróasztalodon. A típus szerinti csoportosítással a képek, a doku­mentumok, a táblázatok, a PDF‑ek és minden egyéb magától megtalálja a helyét. Dátum alapján is rendezheted fájljaidat, ha pedig projekt­specifikus meta­adatokkal (például ügyfél­nevekkel) címkézed fel őket, a csoportba rende­zéssel egyszerre több projektet is hatékonyan kezelhetsz. Az érintőpadon két ujjal, a Multi-Touch egéren pedig egy ujjal lapozhatsz végig egy paklit. Ha egy adott fájlt keresel, bontsd ki a paklit egy kattintással, és már meg is nyithatod.

Több nézet,több lehetőség.

A macOS Mojave rendszerben a Finder most még többre képes. Gyorsan megkereshetsz egy fájlt az előnézete alapján, és azonnal megtekintheted a fájlok metaadatait. A gyorsműveletekhez meg sem kell nyitnod az appokat.

Dolgozz egy fájlban anélkül, hogy megnyitnád.
A szóköz billentyű lenyomása mostantól többet nyújt a fájlok gyorsnézeténél. Alkalmazások megnyitása nélkül végezhetsz a fájltípusnak megfelelő műveleteket. Így megjegyzéseket fűzhetsz a PDF‑ekhez, elforgathatsz és körbevághatsz képeket, sőt még hang- és videofájlokat is vághatsz. Ha pedig elkészültél, egyenesen a gyorsnézetből oszthatod meg a fájlt.

Egy szem­villanás alatt.

A macOS Mojavéban egy mozdulattal kiválaszthatod a megfelelő képernyőfotózási beállítást. Ha elindítod az új segédprogramot, vagy megnyomod a Shift+Command+5 billentyűket, egy egyszerű menü jelenik majd meg az új képernyő­felvételi eszközökkel. Itt akár időzítőt is indíthatsz, megjelenítheted a kurzort, vagy megadhatod, hova szeretnéd elmenteni a képernyőfotóidat. Amikor képernyő­fotót készítesz, megjelenik egy bélyegkép a képernyő sarkában. Ha nem csinálsz vele semmit, a rendszer a kiválasztott helyre menti, de közvetlenül be is húzhatod a képet egy dokumentumba. Egy kattintással szerkesztheted, és azonnal meg is oszthatod – másolat mentése nélkül. Tiszta sor. Egyszerűbb, mint valaha.

Fotózz egyenesen a Macedre.

Mostantól az iPhone-oddal lefotózott tárgyakat vagy beszkennelt dokumentumokat automatikusan megjelenítheted a Maceden. Ehhez válaszd a Fájl menü alatt a Fotó beszúrását. Például lefotózhatsz valamit a szobában, ami egyből meg is jelenik egy Pages-dokumentumban, vagy beszkennelhetsz egy nyugtát, amit PDF-ként azonnal megtalálsz a Finderben. A Folytonosságkamera a Finder, a Mail, az Üzenetek, a Jegyzetek, a Pages, a Keynote és a Numbers alkalmazásban is működik. Az iPhone és a Mac ebben is egymásra kattantak.

Mindenkit bevonhatsz a beszél­getésbe.

A macOS Mojave akár 32 résztvevős FaceTime-beszélgetést is képes futtatni. Bárkit meghívhatsz, és a meghívottak bármikor be tudnak kapcsolódni. Ugyanahhoz a híváshoz videóval vagy anélkül is lehet csatlakozni. A barátaiddal és kollégáiddal könnyedén beszélgethetsz az éppen kéznél lévő eszközök bármelyikével – legyen az Mac, iPhone, iPad vagy épp Apple Watch.

Nagy­képernyős premierek.

Három közkedvelt iOS-alkalmazás készen áll Maces verzióban is villantani. Követheted a tőzsdét, előadásokat vehetsz fel, vagy lekapcsolhatod a légkondit – mindezt anélkül, hogy felállnál az asztaltól.

Fenomenális új mód az appok felfedezéséhez.

Az újratervezett Mac App Store megújult külsővel és izgalmas, új szerkesztői tartalmakkal érkezik. Érdekes történeteket olvashatsz, válogatott gyűjteményeket böngészhetsz, és videókat nézhetsz – így segítünk neked megtalálni a tökéletes appot. És mindezt a kedvenc Maces időtöltéseidnek megfelelően elrendezve találod.

Az adataid csak rád tartoznak. És ehhez ragaszkodunk.

Folyamatosan dolgozunk az adataid védelmén és biztonságán. A macOS Mojave átfogó fejlesztései minden eddiginél hatékonyabb védelmet és adat­vezérlést nyújtanak, és megvédenek attól, hogy külső felek lekövessenek.



Így is ismerheti: Mac Mini 2018 MRTR 2, MacMini2018MRTR2
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.