Fagor CFS-900

Fagor CFS-900

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!
Legutolsó ismert ár (2016. 12. 16.): 124 110 Ft

Hasonló tulajdonságokkal rendelkező további termékeink

További Fagor termékek: Fagor Páraelszívó / Szagelszívó

Termékleírás
TípusKürtős
Maximális elszívási teljesítmény (légkivezetésnél) 800 m3/óra
Fokozatok száma4 fokozat
MűködtetésÉrintőgomb
MegvilágításHalogén
Zajszint45 dB
Szélesség90 cm

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

 • Felszerelés: Fal
 • SZÉNSZŰRŐ (OPCIONÁLIS): AFC-90
 • BŐVÍTŐKÉSZLET: ATC-549X
 • Elszívási teljesítmény az EU-szabvány szerint: I. fokozat: 265
 • Elszívási teljesítmény az EU-szabvány szerint: II. fokozat: 425
 • Elszívási teljesítmény az EU-szabvány szerint: III. fokozat: 575
 • Elszívási teljesítmény az EU-szabvány szerint: Intenzív: 800
 • CAP. ASP ÚJRAKERINGETÉS S/N 61591 MAX. SZINT: 510
 • Zajszint – dB(A): II. fokozat: 45
 • Zajszint – dB(A): III. fokozat: 54
 • Zajszint – dB(A): Intenzív: 63
 • ZAJSZINT S/N 60704-3 4-ES SZINT: 67
Elektronikus szabályozás
Minden nagyon kényelmes és könnyű az Ön számára. Az elektronikus szabályozás lehetővé teszi a szívási sebesség kiválasztását, valamint a működési idő beprogramozását.   AUTOMATIKUS KIKAPCSOLÁS
Ha bekapcsolja az intenzív sebességet, a páraelszívó 10 perc elteltével lekapcsol.   Szűrőtelítettség jelző
Ahhoz, hogy páraelszívója optimális teljesítménnyel működjön, és tiszta levegőt lélegezzen be, figyelmeztet, mikor kell a szűrőket tisztítani.   Kategóriák A páraelszívókat a felszerelhetőségük és beépíthetőségük szerint csoportosítjuk. Vannak a szabadon álló, vagy falra szerelhető változatok, léteznek a beépíthetők, ezen belül is a normál teleszkópos, vagy a kürtős kivitelű.     Beépíthető A teleszkópos készülékek a szekrény aljába kerülnek beépítésre. Ebben az esetben csak egy vékony inox, vagy fehér (készülék színétől függően) csíkot látunk a szekrény alsó részén. A páraelszívó nem nyúlik túl a szekrényen sem, hanem főzéskor az elszívó teleszkópjainak köszönhetően ki tudjuk húzni, aminek segítségével megduplázódik a szívó felület, és így hatékonyan el tudjuk végezni a pára elszívását.
Kürtős A kürtős elszívó megegyezik a szabadon álló készülékkel, annyi eltéréssel, hogy a készüléknek egy kürtő formája van, de ugyanúgy nem kell beépíteni. A készülékek többsége inox színben készül, és a kürtő forma nagyon tetszetőssé teszi a készüléket.
Elszívási teljesítmény Megmutatja, hogy az elszívó hány légköbmétert képes szállítani egy óra alatt. Ez a teljesítmény akkor teljesül, ha kivezetést biztosítunk az elszívásnak, a lehető legrövidebb úton. Minél magasabb az elszívási teljesítmény, annál gyorsabban képes a levegőt cserélni a megadott helyiségben. Kapacitásának meghatározása a konyha méretétől függ. Gyorsan cserélik a levegőt, viszont az oxigént is elszívják. Szellőztetésről mindig gondoskodni kell. 
   Motor Motorok számát tekintve egy elszívó lehet egy-, vagy kétmotoros. A motorok számának növelése nagyobb elszívási teljesítményt is eredményez. Amennyiben olyan lakással rendelkezünk, ahol több helység is egy légtérben található, ott mindenképpen a 2 motoros készüléket ajánljuk.
A páraelszívók kétféle működési üzemmódja -Légkivezetéses, ahol az elszívó egy, a külső légtérbe kivezető csőrendszerhez csatlakozik, és az elszívott légmennyiség a szabadba áramlik. -Légkeringetéses, amikor az elszívóba egy aktív szén szűrőbetét kerül beépítésre, amely megköti a szagokat, és az így felfrissített levegő visszakerül a konyha légterébe. Az aktív szénszűrőt gyárilag nem tartalmazza a készülék, ezt külön kell megvásárolni.
Szűrők Minden típusnál találunk szűrőt valamilyen formában. Anyagát tekintve lehet papír-, vagy fémszűrő. A papírszűrőket általában cserélni kell. 
A zsírszűrő megakadályozza a levegőből elvont szennyeződések lerakódását az elszívóban, illetve a gégecsőben. Anyagát tekintve ez lehet fém, papír, vagy műanyag. A fémszűrő előnye, hogy élettartama hosszabb, illetve a többivel ellentétben ezt lehet tisztítani is. Szagszűrésről akkor beszélhetünk, ha az elszívót nem tudjuk kivezetni. Ebben az esetben egy szénszűrőt kell beszerelni a készülékbe. Általában nem adják az elszívóhoz tartozékként, külön kell megvásárolni. A hagyományos elszívóknál méretre szabható szűrő használatos, a beépíthetőknél pedig a típusnak megfelelő kazettás szénszűrő.
Mekkora elszívó képességű készüléket válasszunk Bár több tényező is közrejátszik a választásban (tájolás, szélirány, nyílászárók szigetelése), alapvetően a konyha légtere a meghatározó, melynek légmennyiségét óránként legalább ötször ki kell cserélni. Így a 4x5 m alapterületű, 3m magas konyha 60m³ légtérhez a 300m³/óra elszívó képességű készülék az ideális. Az alap típusú szabadon álló készülékek kb. 180-200m³/óra elszívó képességgel rendelkeznek. A kétmotoros változatok és a kürtős elszívók már 300m³/órára, vagy a feletti elszívásra képesek.
Anyaguk A készülék azon bevonata, amely a beépítés után is látható marad számunkra. Anyaguk általában szálhúzott acél, illetve alumínium. Ezeknek az anyagoknak az az előnye, hogy könnyen tisztíthatók.
Méret A méretek különbözőek lehetnek, a szabadon álló és a beépíthető típusok 50cm, vagy 60cm szélesek. A kürtős elszívóknál 60cm, vagy 90cm , esetleg 100cm széles. Mélységük általában 50cm, vagy 60 cm, esetleg 70cm lehet. Magasságuk változó.
Beüzemelés és jó tanácsok A főzőlap és a páraleszívó közötti minimális biztonsági távolságnak minimum 650 mm-nek kell lennie. A páraelszívó levegőkivezető nyílásához a csatlakozó cső átmérőjének legalább 120 mm-nek kell lennie. A csőnek a lehető legrövidebbnek kell lennie. A páraelszívót nem szabad olyan szellőztető aknához csatlakoztatni, amelybe égéstermékek (bojlerek, kémények, stb. ) elvezetése történik. Amennyiben abban a helyiségben, ahol a páraelszívót üzemelteti, más nem elektromos árammal működő (pl. gázüzemű) készüléket is üzemeltet, gondoskodjon a megfelelő szellőzésről. Amennyiben a konyha ennek a követelménynek nem felel meg, a külső falba egy nyílást kell készíteni, amely biztosítja a friss levegő beáramlását. Úgy szabályozza a láng nagyságát, hogy az ne nyúljon túl a lábas oldalán! Ne flambírozzon és ne használjon nyílt lángot a készülék alatt! Gyakran ellenőrizze a szűrők állapotát, mert a lerakódott zsír tűzveszélyes! Így is ismerheti: CFS 900, CFS900
Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^