Fagor CFB-1000

Fagor CFB-1000

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!
Legutolsó ismert ár (2016. 12. 16.): 241 560 Ft

Hasonló tulajdonságokkal rendelkező további termékeink

További Fagor termékek: Fagor Páraelszívó / Szagelszívó

Termékleírás
TípusSziget
Maximális elszívási teljesítmény (légkivezetésnél) 800 m3/óra
Fokozatok száma4 fokozat
Zajszint70 dB
Szélesség100 cm

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

  • Elszívási teljesítmény az EU-szabvány szerint: I. fokozat: 265
  • Elszívási teljesítmény az EU-szabvány szerint: II. fokozat: 425
  • Elszívási teljesítmény az EU-szabvány szerint: III. fokozat: 575
  • Elszívási teljesítmény az EU-szabvány szerint: Intenzív: 800
  • CAP. ASP ÚJRAKERINGETÉS S/N 61591 MAX. SZINT: 510
  • Zajszint – dB(A): II. fokozat: 45
  • Zajszint – dB(A): III. fokozat: 54
  • Zajszint – dB(A): Intenzív: 63
  • ZAJSZINT S/N 60704-3 4-ES SZINT: 67
  • Füstkivezetés a szabadba
Elektronikus szabályozás
Minden nagyon kényelmes és könnyű az Ön számára. Az elektronikus szabályozás lehetővé teszi a szívási sebesség kiválasztását, valamint a működési idő beprogramozását.
AUTOMATIKUS KIKAPCSOLÁS
Ha bekapcsolja az intenzív sebességet, a páraelszívó 10 perc elteltével lekapcsol.
Szűrőtelítettség jelző
Ahhoz, hogy páraelszívója optimális teljesítménnyel működjön, és tiszta levegőt lélegezzen be, figyelmeztet, mikor kell a szűrőket tisztítani.
Kategóriák A páraelszívókat a felszerelhetőségük és beépíthetőségük szerint csoportosítjuk. Vannak a szabadon álló, vagy falra szerelhető változatok, léteznek a beépíthetők, ezen belül is a normál teleszkópos, vagy a kürtős kivitelű.  
Beépíthető A teleszkópos készülékek a szekrény aljába kerülnek beépítésre. Ebben az esetben csak egy vékony inox, vagy fehér (készülék színétől függően) csíkot látunk a szekrény alsó részén. A páraelszívó nem nyúlik túl a szekrényen sem, hanem főzéskor az elszívó teleszkópjainak köszönhetően ki tudjuk húzni, aminek segítségével megduplázódik a szívó felület, és így hatékonyan el tudjuk végezni a pára elszívását.
Kürtős A kürtős elszívó megegyezik a szabadon álló készülékkel, annyi eltéréssel, hogy a készüléknek egy kürtő formája van, de ugyanúgy nem kell beépíteni. A készülékek többsége inox színben készül, és a kürtő forma nagyon tetszetőssé teszi a készüléket.
Sziget elszívó A sziget elszívókat olyan helyekre ajánljuk, ahol a főzőlap a konyha közepén elhelyezett pultba van beépítve. Mivel nincs közvetlen fal ahová felszerelhetnék az elszívót, ezért azt egyszerűen középre lógatjuk be.
Elszívási teljesítmény Megmutatja, hogy az elszívó hány légköbmétert képes szállítani egy óra alatt. Ez a teljesítmény akkor teljesül, ha kivezetést biztosítunk az elszívásnak, a lehető legrövidebb úton. Minél magasabb az elszívási teljesítmény, annál gyorsabban képes a levegőt cserélni a megadott helyiségben. Kapacitásának meghatározása a konyha méretétől függ. Gyorsan cserélik a levegőt, viszont az oxigént is elszívják. Szellőztetésről mindig gondoskodni kell. 
   Motor Motorok számát tekintve egy elszívó lehet egy-, vagy kétmotoros. A motorok számának növelése nagyobb elszívási teljesítményt is eredményez. Amennyiben olyan lakással rendelkezünk, ahol több helység is egy légtérben található, ott mindenképpen a 2 motoros készüléket ajánljuk.
A páraelszívók kétféle működési üzemmódja -Légkivezetéses, ahol az elszívó egy, a külső légtérbe kivezető csőrendszerhez csatlakozik, és az elszívott légmennyiség a szabadba áramlik. -Légkeringetéses, amikor az elszívóba egy aktív szén szűrőbetét kerül beépítésre, amely megköti a szagokat, és az így felfrissített levegő visszakerül a konyha légterébe. Az aktív szénszűrőt gyárilag nem tartalmazza a készülék, ezt külön kell megvásárolni.
Szűrők Minden típusnál találunk szűrőt valamilyen formában. Anyagát tekintve lehet papír-, vagy fémszűrő. A papírszűrőket általában cserélni kell. 
A zsírszűrő megakadályozza a levegőből elvont szennyeződések lerakódását az elszívóban, illetve a gégecsőben. Anyagát tekintve ez lehet fém, papír, vagy műanyag. A fémszűrő előnye, hogy élettartama hosszabb, illetve a többivel ellentétben ezt lehet tisztítani is. Szagszűrésről akkor beszélhetünk, ha az elszívót nem tudjuk kivezetni. Ebben az esetben egy szénszűrőt kell beszerelni a készülékbe. Általában nem adják az elszívóhoz tartozékként, külön kell megvásárolni. A hagyományos elszívóknál méretre szabható szűrő használatos, a beépíthetőknél pedig a típusnak megfelelő kazettás szénszűrő.
Mekkora elszívó képességű készüléket válasszunk Bár több tényező is közrejátszik a választásban (tájolás, szélirány, nyílászárók szigetelése), alapvetően a konyha légtere a meghatározó, melynek légmennyiségét óránként legalább ötször ki kell cserélni. Így a 4x5 m alapterületű, 3m magas konyha 60m³ légtérhez a 300m³/óra elszívó képességű készülék az ideális. Az alap típusú szabadon álló készülékek kb. 180-200m³/óra elszívó képességgel rendelkeznek. A kétmotoros változatok és a kürtős elszívók már 300m³/órára, vagy a feletti elszívásra képesek.
Anyaguk A készülék azon bevonata, amely a beépítés után is látható marad számunkra. Anyaguk általában szálhúzott acél, illetve alumínium. Ezeknek az anyagoknak az az előnye, hogy könnyen tisztíthatók.
Méret A méretek különbözőek lehetnek, a szabadon álló és a beépíthető típusok 50cm, vagy 60cm szélesek. A kürtős elszívóknál 60cm, vagy 90cm , esetleg 100cm széles. Mélységük általában 50cm, vagy 60 cm, esetleg 70cm lehet. Magasságuk változó.
Beüzemelés és jó tanácsok A főzőlap és a páraleszívó közötti minimális biztonsági távolságnak minimum 650 mm-nek kell lennie. A páraelszívó levegőkivezető nyílásához a csatlakozó cső átmérőjének legalább 120 mm-nek kell lennie. A csőnek a lehető legrövidebbnek kell lennie. A páraelszívót nem szabad olyan szellőztető aknához csatlakoztatni, amelybe égéstermékek (bojlerek, kémények, stb. ) elvezetése történik. Amennyiben abban a helyiségben, ahol a páraelszívót üzemelteti, más nem elektromos árammal működő (pl. gázüzemű) készüléket is üzemeltet, gondoskodjon a megfelelő szellőzésről. Amennyiben a konyha ennek a követelménynek nem felel meg, a külső falba egy nyílást kell készíteni, amely biztosítja a friss levegő beáramlását. Úgy szabályozza a láng nagyságát, hogy az ne nyúljon túl a lábas oldalán! Ne flambírozzon és ne használjon nyílt lángot a készülék alatt! Gyakran ellenőrizze a szűrők állapotát, mert a lerakódott zsír tűzveszélyes! Így is ismerheti: CFB 1000, CFB1000
Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^