Hasonló tulajdonságokkal rendelkező további termékeink

További Suunto termékek: Suunto Óra / Karóra

Termékleírás
CélcsoportFérfi karóra
TípusDigitális

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A Suunto Ambit2 Sapphire HR csomag tartalma:

Suunto Ambit2 Sapphire
Suunto Comfort Belt (ANT kódolt)
USB töltő és adatátviteli kábel
Magyar nyelvő üzembe helyezési utasítás
Garanciajegy
Ajándék hálózati- és szivargyújtó töltő adapter

A Suunto Ambit2 Sapphire egy igazi multisport óra.

Ambit modellek összehasonlító táblázat

Tartósság és pontosság a Suunto Ambit esszenciája. A legújabb technológiák segítik az év minden napján a legkeményebb felfedezőket- sportolókat.

Egy óra minden sportodhoző A Suunto Ambit2 órákkal ez lehetséges. Ismerje fel az órád az úszás stílusodő Szeretnél virtuális edzőpartnerrel edzeniő Maraton közben látni a kalkulált célba érkezés idejétő Gond nélkül váltani a triatlon sportok közöttő Határt csak a képzeleted szabhat- az új Ambit generáció készen áll a kihívásokra.

A Suunto április végén mutatta be GPS óra kollekciójának második generációjaként az Ambit2 Sapphire-t- teljessé téve ezzel a SUUNTO GPS órák felhasználhatóságát –legyen szó bármilyen sportról- edzésről- vagy akár hegyi kalandról- alpinizmusról.

A Suunto elnöke- Mikko Moilanen az új generációról úgy nyilatkozott- hogy a legújabb fejlesztéseket az Ambit-felhasználók és a MovesCount-közösség visszajelzései alapján tervezték meg. A cél kifejezetten az volt- hogy mind a sport-orientált-- mind pedig az outdoor-felhasználók igényeit egyaránt és maximálisan kielégítsék- felhasználva a napjainkban nyomon követhető rendkívül gyors technikai fejlődés eredményeit.

Suunto App-ok és Movescount. com a fejlesztéseknek megfelelően szintén frissített verzióban érhetők el!

Ambit2 Sapphire: a GPS óra sportolók igényei szerint tervezve:

A Suunto Ambit2 Sapphire tovább építi a töbszörös díjnyertes Ambit sikertörténetét. Az óra tartalmazza a megszokott –a Suunto nevével fémjelzett –outdoor funkciókat- mint az útvonal navigációt- barometrikus információkat- magasság mérést (FusedAlti)- 3D iránytőt és egyébb outdoor specifikumokat.

Az új Ambit2 Sapphire könnyő és elegáns GPS-es óra multisportokhoz tervezve - ötvözi az összes olyan tulajdonságot és funkciót- ami szükséges úszáshoz- futáshoz- kerékpározáshoz vagy bármely más sporthoz. Az integrált GPS adatai alapján az óra kiszámítja a sporttevékenység ütemét és tempóját- biztosítja a pontos navigációt- nyilvántartja a edzés útvonalát és a pulzusmérő segítségével az adott edzéshez meghatározott pulzuszónában tartja a sportolót.

Kerékpározás: Az új Suunto Ambit2 Sapphire kompatibilis (ANT+) teljesítménymérő kiegészítőkkel- lehetővé téve ezzel az edzések adatainak pontos nyilvántartását és a mért adatok alapján kalkulált részletes elemzésekkel a tudatos edzés tervezést. Úszás: Távolság- sebesség- ütem- auto-részidő- csapásszám és beállítható a medence hossza is. Az Ambit2 Sapphire felismeri saját úszóstílusodat- ezzel megkönnyíti a teljesítményed értékelését. Futás: A FusedSpeed-nek köszönhetően nagyon pontos távolság és sebességmérést biztosít- részidőket- köridőket rögzít. Multisport: A különböző sportok közti váltás lehetősége ideális olyan multisport edzések- versenyek rögzítéséhez- mint például a triatlon.

A könnyő- üvegszál erősítéső óratestbe rejtett akkumulátor akár 50 órán keresztül képes a pontos adatszolgáltatásra GPS-módban- így az Ambit2 Sapphire kétségtelenül a legalkalmasabb eszköz az outdoor sportok szerelmeseinek- multisport atlétáknak- kalandoroknak- elkötelezett túrázóknak és teljesítményorientált sportolóknak.

Az Ambit2 Sapphire exkluzív kiadása szálcsiszolt- rozsdamentes acél győrővel és zafírkristály üveggel érkezik- radikális megjelenést kölcsönöz az Ambit2 Sapphire extrém funkcionalitásához.

Suunto nagykövet és alpinista Ueli Steck vélekedése szerint: A hegyekben olyan órára van szükségem amelyben maximálisan meg lehet bízni. Évek óta használom a Suunto termékeket- órákat- és most az új Ambit2 ideális társ mindenkinek aki komolyan veszi a hegyi sportokat.

Időtállóság

Beállítások és egyéb információk továbbíthatók a Suunto Ambit Sapphire-ről a Movescount. com-ra és onnan vissza. Emellett a Suunto Ambit 2 Sapphire szoftvere napra készen tartható a Movescount. com oldalon keresztül- ahonnan mindig letölthető a legújabb szoftverfrissítés. Így mindig élvezheted a legújabb fejlesztéseket és opciókat- időtlenné téve Ambitodat.

Peak Training Effect

Annak érdekében- hogy a Training Effect (TE) fogalom jobban kifejezze amit jelent- a Suunto átnevezte Peak Training Effect-nek (PTE). A PTE megmutatja egy adott edzés hatását a maximum aerob teljesítményedre és a leghatékonyabban közepes és intenzív edzés esetén használható. A mért érték összefüggésben van az aktuális edzettségi szinteddel- így minél fittebb vagy- annál keményebben kell dolgoznod- hogy egy magasabb PTE értéket érj el.

Regenerációs idő

A Regenerációs idő megmutatja- hogy a testednek mennyi időre van szüksége az edzés okozta stresszből való felépülésre. Az érték az edzés időtartamán és intenzitásán alapul- csakúgy mint az általános fáradságon- mely akkumulálódik akár alacsonyabb intenzitású edzéseknél is. A Regenerációs idő összeadódik- ha a következő edzésedet a Regenerációs idő lejárta előtt teljesíted.

3D kompasz

Egy konvencionális kompaszt vízszintesen kell tartani ahhoz- hogy pontos mérést kapjunk. A Suunto 3D kompaszai kompenzálják az óra megdöntését- lehetővé téve ezáltal- hogy csuklód akár 45 fokos dőlésszöge mellett is pontos értéket olvashass le.

Beépített GPS

Az olyan órákban lévő beépített GPS-ek- mint a Suunto Ambit2 Sapphire óra is- a SiRFstarIV technológiát használják. A vevő egység nagyon érzékeny- ami segít az Ambit2 Sapphire-nek abban- hogy nagyon gyorsan megtalálja a kapcsolatot a szatellitekkel- illetve egy stabil- megbízható kapcsolatot tartson velük.

FusedSpeed

A Suunto egy új- szabadalmaztatott technológiát fejlesztett ki a sebesség mérésére FusedSpeednéven. A megjelenített sebességi adat egy egyedülálló kombinációja a GPS és a gyorsulás mérő szenzor adatainak. A gyorsulás függvényében szőrik a GPS jeleket- ami folyamatos sebességnél egy sokkal pontosabb mérést- sebességváltozásnál pedig egy sokkal gyorsabb reakciót biztosít.

FusedAltiTM

A FusedAltiTM által közölt magasságadatok a GPS és a barometrikus magasság adataiból állnak össze. Így minimálisra csökkennek a végleges magasságadatok ideiglenes- illetve eltérésbeli hibái.

BuiltToLast óraház

A BuiltToLast házzal készített Suunto termékek óraháza robosztus- egy darabból álló kompozit házak merev órakerettel. Rozsdamentes acél- és zafírkristály számlap arra lettek tervezve- hogy ellenálljanak a mechanikai behatásoknak és karcolásoknak.

App Zone és App designer

Új szintre emeli a sportórák testreszabhatóságát. Rengeteg mérő és számlálólehetőség- illetve előrejelző funkció adható az Ambit2 órádhoz. Ezek elérhetőségéhez kattints a Movescount. com-on az App Zone-ra- és nézd meg milyen applikációk érhetőek el számodra már most.

A Suunto App Designer-el létrehozhatod saját applikációdat.

1000+ Suunto App outdoorsportokhoz és edzéshez
50 App konfigurálható
App-ok rögzítése elemzéshez

Suunto App-ek szerkesztése:

Chrono- GPS- HR- időjárás és magasság
futó- kerékpár és úszás adatok
széles körben szerkeszthető általános beállítások

Automatikus szüneteltetés

Az automatikus szüneteltetés funkció szünetelteti az edzés naplózását- amennyiben a sebesség kevesebb- mint 2 km/óra. Ha a sebesség 2 km/óra fölé nő- a naplózás automatikusan folytatódik.

Több sportágat felölelő (multisport) edzés

A Suunto Ambit2 Sapphire készülék támogatja a multisport edzést, edzés közben könnyedén válthatsz a különböző sportágak között- és folyamatosan láthatod a vonatkozó adatokat. A sportág edzés közben manuálisan módosítható- de előre is be lehet állítani multisport módokat a Movescount oldalon- majd áttöltheted őket a Suunto Ambit2 Sapphire készülékre.

Úszás mód

A Suunto Ambit2 Sapphire készülékkel úszás közben többféle adatot tudsz rögzíteni. A készülék emellett az úszásnemet is felismeri. A medencében végzett vagy nyíltvízi edzést is rögzítheted- majd az adatokat a Movescount oldalon elemezheted.

Fedett pályás úszás: Ha a pool swimming (medencében úszás) sportolási módot használod- a Suunto Ambit2 Sapphire készülék a medencehossz alapján méri az úszás sebességét. Az egyes hosszok új köröknek számítanak- amelyek a napló részeként láthatók a Movescount oldalon.

Nyíltvízi úszás: Az outdoor swimming (nyíltvízi úszás) mód használata esetén a Suunto Ambit2 Sapphire készülék a GPS segítségével méri az úszás sebességét- és úszás közben megjeleníti a valós idejő adatokat.

ANT+ kompatibilitás

Speciális outdoor funkciók:

Full-extrás GPS- Waypoint és útvonal navigációval
Egyedülálló 3D kompasz
Légnyomás és hőmérséklet szenzor

Fejlett edzési funkciók:

Nagy érzékenységő iram és sebességmérés (FusedSpeed) integrált gyorsulás alapú GPS-el.
Fejlett pulzusmérés Peak Training Effect és Recovery Time technológiával
Kompatibilis a Suunto Bike Pod-al és Cadence Pod-al- illetve a Foot Pod Mini-vel- Multiple Bike POD-al.

Hegyi és mindennapi felfedezések:

Robosztus BuiltToLast óraház
Lithium ion akkumulátor
kb. 16 óra 1 mp-es rögzítési gyakoriság mellett
kb. 50 óra 60 mp-es rögzítési gyakoriság mellett
kb. 30 nap TIME (Idő) módban (GPS nélkül)
100 m vízállóság (ISO 2281)
A Movescount. com-on keresztül folyamatosan frissíthető szoftver

Technikai specifikáció

(a *-al jelölt a Movescount használatával)

Magasságmérés:
Mérési tartomány: -500m –+9000m
Felbontás 1 m
Barometrikus magasságmérés
GPS korrekció baro magasságmérés mellett (FusedAltiTM)
Emelkedés/süllyedés
Vertikális sebesség
Magasság grafikon

Időjárás:
Barometrikus légnyomás és grafikon
Hőmérséklet
Napfelkelte/napnyugta (Suunto App)
Viharriasztás (Suunto App)
Árapály információ (Suunto App)

Időmérés:
Körök (manuális és automatikus)
stopper

Kompasz:
3D digitális kompasz
Fő égtájak kijelzése
Deklináció beállítása
Vezetett kalibráció
Fokbeosztás
Észak-Dél indikátor Észak jelzés

Komputeres kapcsolat (PC/MAC):
Vizuálisan megjelenített track és magasság profilok Movescount. com-on Edzés adatok áttöltése és elemzése a Movescount. com-on keresztül (USB kábellel)

GPS:
Távolság
Sebesség és iram
Waypoints: 100
Útvonal és útpont navigáció
Útvonal (route): 50
Útvonal pont (route points): 10.000
Hazatalálás funkció
Helyzetmeghatározás- álláspont meghatározása
Választható többféle fokhálózat/rácshálózat-formátum
Állítható 1sec vagy 60sec GPS rögzítési idő
SiRF Star IV GPS szenzor
Útvonalrögzítés- megosztás*
POI pontok rögzítése
Útvonaltervezés*

Pulzusmérés HR modellnél- és egyéb edzés funkciók:
ANT- digitális kódolt pulzus szignál
Valós idejő- átlag és maximum szívritmus
Kalória valós időben
Peak Training effekt és Regenerációs idő
Pulzus limitek és pulzus zónák
Szívritmus grafikon valós időben
Rögzítési intervallum: pulzusonként
Interval idő/távolság max. ismétlődés:99
App Zone
Manuális és autoköridők
Chrono
Visszaszámláló
Interval idő
GPS útvonalelemzés*
Szívritmus zónák*
EPOC és VO2 max érték

Multisport

Sportok közötti váltás edzés mentésnél
Szerkeszthető multisport módok
ANT+ és Suunto ANT kompatibilis POD-ok
Sportok közötti összehasonlítás*
Edzés utáni analízis sportokra lebontva*
Térképek- grafikonok sportokként/edzésszakaszok*

Futás
Pontos ütem/sebesség (FusedSpeedTM)
Running Cadence with foot pod
Köridő összehasonlítás kilometer/mérföld*
Ghost Runner-Virtuális edzéspartner (Suunto App)
Marathon célbaérkezés számítás (Suunto App)

Kerékpár
Teljesítmény (W)- átlag és maximális
Teljesítmény 3s- 10s- 30s
Köridő és max. teljesítmény körönként
Multiple Bike Pod kompatibilis
Teljesítmény eloszlás és grafikon*
Csúcsteljesítmény görbe csúcsteljesítményre lebontva

Úszás
Úszásidő medence hosszal- hossz- összegzés
Tempó és távolság
Csapás-sőrőség- -számolás és –típus
Grafikon: csapás- ütem és időtartam*

Pulzusmérő öv:
Suunto Comfort Belt (ANT kódolt) csak a HR modellnél
Vízállóság: 20 méter
Felhasználó által cserélhető elem (CR 2032)

Egyéb:
Háttérvilágítás opcionálisan éjszakai használatra
Háttérvilágítás típusa: led
Dot-matrix kijelző
Menü-alapú felhasználói felület
Zafír üveg számlap
Mőködési hőmérséklet: -20°C –+60°C / -5°F –+140°F
Választható metric/imperial egységek
Tárolási hőmérséklet: -30°C –+ 60°C / -22°F –+140°F
Vízállóság: 100 m 10BAR / 328 ft(ISO 2281)
Tömeg:92 g
Átmérő: 50-5mm
Vastagság: 17-5mm

Áramforrás:
Akkutöltöttség kijelzés százalékos értékkel
Alacsony akkutöltöttség kijelzés
Újratölthető akku: Li ion
Akkumulátor garanciaidő: 1év
Cserélhető akkumulátor

Speciális:
Gombzár
POD-okkal kompatibilis
Testre szabható kijelző
Nyelvek: Menü angol (német- spanyol- francia- olasz- holland- portugál- finn- svéd nyelven a Movescount. com-on keresztül választható)
ANT+ kompatibilis
Pozitív-negatív kijelzés
Állítható háttérvilágítás- be-- kikapcsolási lehetőség
Billentyőzár
Metrikus/imperial mértékegységek
Energiatakarékos üzemmód
Állítható HR és baro/alti (1s-10s) rögzítés
Adatátvitel és töltés USB kábellel

Edzésirányítás:
Regenerációs idő ajánlás az edzés végén
Peak Training Effect valós időben Movescount. com-on
App Zone- App Designer Movescount. com-on
Fejlett edzéselemzési lehetőség*
Edzésnapló kiegészítési lehetőségek (fénykép- helyszín- stb)*

Óra:
12/24h
Időpontosítás GPS jel alapján
Időpontosítás Moveslink2 software használatakor
Ébresztés- szundikálás funkció
Naptár óra
Napi riasztás: 1
Két időzóna
Stopper
Óra beállítás és testreszabás Így is ismerheti: Ambit 2
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^