Johnson & Johnson Pevaryl Lady 150 mg hüvelykúp 3x

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

Termékleírás
Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Pevaryl 150 mg hüvelykúp ekonazol-nitr át   Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
A betegtájékoztató tartalma: 1.        Milyen típusú gyógyszer a Pevaryl hüvelykúp és milyen betegségek esetén alkalmazható?2.        Tudnivalók a Pevaryl hüvelykúp alkalmazása előtt3.        Hogyan kell alkalmazni a Pevaryl hüvelykúpot?4.        Lehetséges mellékhatások
 1. Hogyan kell a Pevaryl hüvelykúpot tárolni?
 2. A csomagolás tartalma és egyéb információk
  1.        Milyen típusú gyógyszer a Pevaryl hüvelykúp és milyen betegségek esetén alkalmazható?  A Pevaryl hüvelykúp hatóanyaga az ekonazol-nitrát, mely a hüvely gombás fertőzéseinek kezelésére szolgál. Amennyiben az élesztőgomba fertőzés valamelyik tünete jelentkezik Önnél (hüvelyviszketés, égő érzés, hüvelyi folyás, váladékozás) és orvosa korábban megállapította, hogy ezeket a tüneteket gombafertőzés okozza, a Pevaryl hüvelykúp használatával megszüntetheti a fenti panaszokat. Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak. Mi a hüvelyi gombafertőzés? A gombás hüvelyi fertőzés, a hüvelyi fertőzések egyik gyakori fajtája. Ezt az állapotot a Candidának nevezett gomba okozza. Még egészséges nők esetében is rendszerint megtalálható a Candida a bőrön, a szájban, az emésztőrendszerben és a hüvelyben. Néha a gomba túlzott mértékben elszaporodik, ennek következménye a hüvelyi fertőzés. Gombás hüvelyi fertőzés az élet majdnem minden szakaszában előfordulhat, leginkább a 18-45 éves korosztálynál. A fertőzésre különösen hajlamosak azok a nők, akik terhesek, cukorbetegek, antibiotikumot, fogamzásgátlót szednek vagy immunrendszerük legyengült. A gombás hüvelyi fertőzés tünetei: A gombafertőzésnek sok tünete lehet, többek között az alábbiak:
 • Hüvelyviszketés (enyhétől az erősig).
 • Sűrű, túrós fehér váladék.
 • Hüvelyi érzékenység, irritáció és égő érzés, különösen közösülés során.
 • Bőrkiütés vagy vörösség a hüvely körül.
A fentiektől eltérő hüvelyfolyás, pl. sárgás-zöld vagy halszagú váladék azt jelezheti, hogy Ön nem gombafertőzésben szenved. Ebben az esetben a Pevaryl hüvelykúp alkalmazása előtt keresse fel orvosát.   2.        Tudnivalók a Pevaryl hüvelykúp alkalmazása előtt  Ha korábban sohasem tapasztalta a fenti tüneteket, forduljon orvoshoz a Pevaryl hüvelykúp használata előtt. Mivel a Pevaryl hüvelykúp alkalmazási területe a hüvelyi gombafertőzés, más típusú hüvelyfertőzés esetén az orvos állapítja meg a szükséges terápiát. Amennyiben rendszeresen előfordul, hogy hüvelyi fertőzése van (két hónapon belül visszatér) vagy hüvelyi fertőzése a megfelelő kezelés hatására sem gyógyul könnyen (3 nap alatt), haladéktalanul keresse fel orvosát, hogy ennek okát orvosa kivizsgálhassa és a megfelelő kezelésben részesíthesse. Ne alkalmazza a Pevaryl hüvelykúpot: -        ha allergiás az ekonazol-nitrátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Figyelmeztetések és óvintézkedések
 • A Pevaryl hüvelykúppal együtt egyéb belső vagy külső nemi szervi kezelést nem szabad alkalmazni.
 • Ha irritáció vagy túlérzékenység lép fel, a kezelést abba kell hagyni.
 • Imidazolokra érzékeny betegek az ekonazol-nitrátra is túlérzékenyek.
 • Bármilyen helyi hüvelykezelés csökkenti a fogamzásgátlás hatásosságát (lásd 3. pont).
  Gyermekek és serdülők A Pevaryl hüvelykúp nem javasolt 18 éven aluli gyermekek és serdülők számára a biztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok hiánya miatt. Egyéb gyógyszerek és a Pevaryl hüvelykúp Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről. Amennyiben véralvadásgátló tablettát (pl. warfarin vagy acenokumarol) szed, a készítmény csak orvosi felügyelettel alkalmazható, mivel a Pevaryl hüvelykúp befolyásolhatja a véralvadásgátlók hatását. Orvosa ellenőrizheti a véralvadási értékeket a Pevaryl hüvelykúp alkalmazása során.   Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Terhesség idején a készítmény csak abban az esetben használható, ha orvosa azt az Ön terhessége ismeretében kifejezetten előírta. Szoptatás esetén a készítmény alkalmazása óvatossággal ajánlott.   Termékenység re gyakorolt hatást nem tapasztaltak az állatkísérletek során. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Nem ismert, hogy a Pevaryl befolyásolná a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.   3.        Hogyan kell alkalmazni a Pevaryl hüvelykúpot?  E zt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A Pevaryl kizárólag hüvelyi alkalmazásra való, nem szabad a szem körüli területeken vagy szájon át bevéve alkalmazni! Véletlen lenyelés esetén tüneti kezelést kell alkalmazni. Ha a készítményt véletlenül szemen alkalmazták, tiszta vízzel vagy fiziológiás sóoldattal ki kell mosni a szemből. Ha a tünetek továbbra is fennmaradnak, orvoshoz kell fordulni. A készítmény ajánlott adagja: 3 egymást követő napon, lefekvéskor fekvő helyzetben 1 hüvelykúpot kell felvezetni a hüvely hátsó faláig, amilyen magasan csak lehet. Utána célszerű 10-15 percig háton fekve maradni. Ez idő alatt a hüvelykúp elfolyósodik és eloszlik a hüvely belső felületén. Az alkalmazással kapcsolatos további, fontos információk:
 • A kezelést a havi vérzés (menstruáció) alatt nem célszerű elkezdeni.
 • Ne szakítsa meg a kezelést, ha panaszai a harmadik hüvelykúp alkalmazása előtt elmúlnak. Az eredményes kezelés érdekében mind a 3 hüvelykúpot fel kell használni.
 • Lehetőleg mindig este, közvetlenül lefekvés előtt alkalmazza a hüvelykúpot.
 • Ne használjon tampont a hüvelykúppal történő kezelés alatt.
 • Ha partnere nemi szerve viszket, vörösödik, célszerű lehet a partner egyidejű kezelése is ekonazol tartalmú Pevaryl krémmel az újrafertőződés elkerülése érdekében.
 • A külső hüvelyi területet célszerű szárazon tartani, mert a száraz környezet előnytelen a gomba szaporodása szempontjából, ezért fürdőzés vagy úszás után célszerű a nedves fürdőruhát mielőbb szárazra cserélni. Pamut alsónemű használata ajánlott.
 • Székelés vagy vizelés után elölről hátrafelé (a hüvelytől a végbélnyílás felé) haladva töröljön.
 • Ne alkalmazzon hüvelyöblítést, hacsak orvosa ezt elő nem írta. A hüvelyöblítés megzavarhatja a hüvely bakteriális egyensúlyát.
 • A viszketésnek célszerű ellenállni, mert a vakaródzás az irritációt és a fertőzés kiterjedését növelheti.
 • Beszélje meg orvosával, ha egyéb gyógyszereket szed. Bizonyos gyógyszerek érzékenyebbé tehetik a hüvelyt a fertőzésekkel szemben.
 • 3 napig kerülni kell a nemi érintkezést. A kezelés alatt nem javasolt a diafragma, pesszárium, gumióvszer alkalmazása, mivel ezek anyaga deformálódhat vagy károsodhat, így a fogamzásgátló hatásuk csökkenhet. Ezek a fogamzásgátló eszközök a hüvelykúp hatását befolyásolhatják. Spermaölő fogamzásgátló készítmény alkalmazása esetén konzultáljon a kezelőorvosával, mivel bármilyen helyi hüvelykezelés ezt a típusú fogamzásgátlást hatástalanná teheti.
 • A higiéniai szabályok betartása fontos az újrafertőződés megelőzése szempontjából.
 • A Pevaryl hüvelykúp nem hagy foltot a fehérneműn.
Idősek (>65 éves) kezelésével kapcsolatban nem áll rendelkezésre elegendő adat. Ha Ön terhes, a Pevaryl hüvelykúp felhelyezése előtt alaposan mosson kezet! Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél A Pevaryl hüvelykúp nem javasolt 18 éven aluli gyermekek és serdülők számára a biztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok hiánya miatt. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.   4.        Lehetséges mellékhatások   Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha az alábbi nem ismert gyakoriságú (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg) mellékhatásokat észleli, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal forduljon kezelőorvosához vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához:
 • túlérzékeny ség (súlyos, azonnali típusú allergiás reakció, például arcduzzanat, alacsony vérnyomás, légzési vagy nyelési nehézség).
 • angioödéma (bőrkiütés, a bőr vagy nyálkahártyák hirtelen fellépő duzzanata, amely érintheti a kezeket, torkot, szemhéjakat és a külső nemi szerveket).
Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):
 • viszketés
 • égő érzés a bőrön
Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek):
 • bőrkiütés
 • hüvelyi égő érzés
Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):
 • bőrvörössé g
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból a gyakoriság nem állapítható meg):
 • csalánkiütés
 • bőrgyulladás (kontakt dermatitisz)
 • bőrhámlás
 • fájdalom az alkalmazás helyén
 • érzékenység az alkalmazás helyén
 • duzzanat az alkalmazás helyén
  Mel lékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.   5.      Hogyan kell a Pevaryl hüvelykúpot tárolni?  Legfeljebb 30°C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó. A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.   6.          A csomagolás tartalma és egyéb információk   Mit tartalmaz a Pevaryl hüvelykúp
 • A készítmény hatóanyaga 150 mg ekonazol-nitrát hüvelykúponként.
 • Egyéb összetevő: szilárd zsír.
  Milyen a Pevaryl hüvelykúp külleme és mit tartalmaz a csomagolás Fehér vagy csaknem fehér színű, torpedó formájú hüvelykúp enyhe zsír illattal. 3 db hüvelykúp PVC/PE buborékcsomagolásban és dobozban. A forgalomba hozatali engedély jogosultja Johnson & Johnson Kft. 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14. Gyártó: Jan ssen-Pharmaceutica N. V, 2340 Beerse, Turnhoutseweg 30. BelgiumOGYI-T-7337/01 A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2014. augusztus
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^