Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Senko P-12 Slim, pellet tüzelésű kandalló központi fűtéshez 13 kW (PC2 bordó)

További 4 ajánlatAjánlatok elrejtése
719 836 Ft
+ 20 000 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
szerelvenycenter.hu
 

Senko P-12 Slim, pellet tüzelésű kandalló központi fűtéshez, üveg burkolattal 13 kW (egyedi minta)

További 4 ajánlatAjánlatok elrejtése
719 836 Ft
+ 20 000 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
kazanklima.hu
 

Senko P-12 SLIM WATER+AIR MODERN vízteres pellet kályha (krém színű 13 kW) (E2806 PC-03)

További 2 ajánlatAjánlatok elrejtése
907 000 Ft
+ 18 492 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
kazanexpressz.hu

További termékek a kategóriából

További SENKO termékek: SENKO Kályha, kandalló

Termékleírás
Típus Kandalló
Teljesítmény 13 kW
Fatüzelés Nem
Széntüzelés Nem
Gáztüzelés Nem
Bioethanol tüzelés  Nem
Pellet tüzelés  Igen
Elektromos kandalló  Nem
Fáradtolaj kályha Nem
Füstcső átmérője 80 mm
Szélesség 97 cm
Magasság 116 cm
Mélység 41 cm
Tömeg 186.0 kg

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

SENKO P-12 SLIM  WATER+AIR MODERN vízteres pellet kályha / vízteres pellet kandalló Magas,  94% feletti hatásfokú,  13 kW összesített hőteljesítményű fapellet tüzelésű kályha.
Teljes hőteljesítményének 85%-át a központi fűtési rendszerre csatlakoztatva vízoldalon, a fennmaradó 15%-át pedig a kandalló helyiségében, egy meleg levegő ventilátor segítségével adja le.   Az egyedi kialakításának köszönhetően extra széles, de az átlagtól kisebb mélységű pellet tüzelő berendezés, így a lakó szobába telepítve, a helységből minimális helyet használva biztosítja a meleget és a komfortos hangulatot. A teljes üvegezésű lángtér ajtó a pellet kandalló elegáns és modern megjelenését biztosítja.
A fűtött térben elhelyezve nem csak kényelmes és gyors felfűtést biztosít, de a látható lángtérnek köszönhetően lakását is hangulatosabbá teszi.  
Kiemelkedő 94,2-96,1% működési hatásfoka alapján A++ energia hatékonysági osztály besorolással rendelkezik.

A pellet kandalló gyárilag beépített keringető szivattyúval (frekvencia szabályozott, ERP Ready) és 8 liter űrtartalmú zárt tágulási tartállyal szállított. Új, vagy meglévő központi fűtési rendszerre kapcsolva, radiátorokon, padló vagy falfűtésen keresztül a teljes ingatlan hőigényét képes biztosítani.
További alapfelszereltségű része a kályhának a beépített meleg levegő ventilátor, mely a helyiség levegőjét felmelegítve, extra hőteljesítményt biztosít a kályha helyiségében.
A pellet kályha beépített tüzelőanyag tartállyal, az automata begyújtás érdekében gyújtópatronnal, vezérléssel (szoba termosztátra is köthető), táirányítóval, illetve füstgáz ventilátorral szállított. A lángtér üveg ajtaja magas hőállóságú üvegezéssel rendelkezik.

Az égéshez a szívó rendszerű füstgáz ventilátor biztosítja a primer és szekunder égési levegőt. A kályha üvegajtójának felső felén ún. tercier levegő nyílások kerültek kialakításra. Az ezeken a nyílásokon keresztül beáramló tercier égési levegő nem csak az égés hatásfokának fokozásához járul hozzá, de a beáramló levegő légfüggönyt képezve aktívan támogatja az üveg ajtó felületének tisztán maradását.
  FONTOS ! A SENKO P-12 SLIM Water+Air pellet kandalló vezérlése egy puffer tartály vagy egy indirekt használati meleg víz tartály működésének szabályzására is alkalmas. Padló vagy falfűtés esetén, a viszonylag alacsony (40°C alatti előremenő víz hőmérséklet) hőmérsékletű fűtési meleg víz igények egyenletes biztosítása érdekében, puffer tartály beépítése javasolt (minimum 15-20 liter / kW víz oldali hőteljesítmény).

GYIK = gyakran ismételt kérdések a SENKO P-12 SLIM WATER + AIR MODERN pellet kályhához
 
            
A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított tüzelőberendezés,   bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő vízhőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (40-80°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható. Amennyiben ettől alacsonyabb hőmérsékletű fűtési meleg vizet kíván előállítani (pl. padló vagy fal fűtés esetén), üzemeltetés gazdaságossági szempontból fűtési puffer tartály beépítését javasoljuk (min. 15-20 liter / kW).

A meleg levegő befúvással is rendelkező pellet kályhák  beépített meleg levegő ventilátorral rendelkeznek . A begyújtás után néhány perccel, a hőigénynek megfelelően elindul a meleg levegő ventilátor és a helyiség levegőjét a hőcserélőn keresztül megforgatva,   60 -65°C hőmérsékletű levegőt fúj be az égéstér feletti rostélyon keresztül .
Fontos , hogy a SENKO P-12 kályhák esetében a meleg levegő ventilátor kizárólag a két legmagasabb teljesítmény fokozatban üzemel, így a hálószobában is elhelyezhető a kályha úgy, hogy az éjszakai pihenést sem zavarja a meleg levegő befúvó ventilátor működése.

A pellet kályha üzemeltetéséhez egy  230 Voltos csatlakozás (230V-50Hz), pl. fali konnektor elégséges . A berendezés elektromos áram felhasználása maximum 340 Watt, mely a begyújtáskor összesen néhány percnyi ideig jelentkezik. Névleges teljesítményen való üzemelés közben, a füstgáz ventilátor és a keringető szivattyú összesített teljesítménye maximum 130 Watt.

A SENKO P-12 SLIM pellet kályha  kiemlekedő 94,6 - 94,9, 5% működési hatásfokkal üzemel . Vízoldali teljesítmény tartománya 6,9 - 13 kW (min-max. ), míg a befújt levegő teljesítménye 1,5 - 1,7 kW (min-max. ) hőteljesítménnyel számolhat.

A pellet kályhák  maximális teljesítményüket 5 teljesítmény lépcsőben építik fel . Üzemelésük során az automatikus üzemmód mellett, manuális üzemmódban az egyes teljesítmény fokozatok a vezérlő panelen kiválaszthatók.

      
A pellet tüzelésű kandallók vagy kályhák üzemelésük során a jellemzően fűtészporból készült pelletet égetik el. Ennek köszönhetően az égés során kizárólag a korábban a fa növekedése alatt,   a légkörből korábban megkötött CO 2  szabadul fel . Így működése a környezetre nézve nem terhelő. A környezetbarát tüzelőanyagnak köszönhetően használatával védi az élő környezetét és egészségét.

A pellet kályha  6 mm átmérőjű fapellet égetésére kialakított . Elvétve hozzá lehet jutni 8 mm átmérőjű pellethez is a piacon, de a tartós és folyamatos üzem érdekében érdemes ezt a kályhák esetében elkerülni.
A pellet kályhák kisméretű tüzelőrostély kialakítása, valamint a kizárólag befújt levegővel való tüzelőrostély tiszítás miatt kizárólag a legjobb minőségű és legalacsonyabb hamutartalmú pelletek használatát javasoljuk. A pellet beszerzés során lehetséges világosabb vagy sötétebb színű, fenyőfa vagy vegyes fa pellethez is hozzájutni, de ezek közül egyik sem kizáró tényező. Kizárólag a pellet átmérőjére és arra figyeljen,   hogy a hamu tartalma maximum 0,5-0,7% legyen . Ez azt jelenti, hogy 100 kg pellet elégetése után 0,5-0,7 kg mennyiségű,  szinte lisztszerű szemcseméretű hamu marad. A ma aktuális besorolás szerint ezek a pelletek az En Plus A1 minőségosztályba tartoznak.
A piacon lehet vásárolni akár sokkal kedvezőbb áron ún. agri pelletet is, azonban ezek akár 5-7-szeres mennyiségű hamutartalommal bírnak, továbbá a hamujuk megolvadásra és salakosodásra hajlamos, így pellet kandallóban égetve, néhány óra után szinte biztosan leáll az égés.

A SENKO P-12 SLIM vízteres  pellet kályhák csendes üzeműek , működésük során mérhető zaj szint 30-50 dB között alakul.

A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén  akár 160 m 2 ,   felújított  (homlok zati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 120 m 2 , míg  régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli  lakások vagy családi házak esetén 80 m 2  hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

      
A SENKO P-12 SLIM Water + Air sorozatú pellet kályhák, vagy másnéven pellet kandallók alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással bíró  főköri keringető szivattyúval, illetve egy zárt tágulási tartállyal  (8 liter) szereltek.

A P-12 sorozat alapfelszereltségben  beépíte tt szoba hőmérséklet érzékelővel és termosztáttal szállított , melyek a kályha vezérlésébe bekötöttek. Azonban igény esetén  külsö szoba termosztát is beköthető  és erről is üzemelteheti pellet kályháját.

A pellet kályha  alapfelszereltségben távirányítóval szállított .

      
A P-12 SLIM Water + Air pellet kandallók a vásárlástól számított  2 év garanciával rendelkeznek a kazántest hegesztési minőségére  vagy víz szivárgásra, valamint  1 év garanciával a pellet kályha elektromos komponenseire .  

Letölthető SENKO pellet kályha katalógus. A letöltéshez kérjük kattintson a lenti képre.


A SENKO P-12 SLIM WATER + AIR MODERN meleg levegős és vízteres pellet kályha működésének legfontosabb jellemzői:   
 • Teljes hőteljesítmény: 6,9 - 13,0 kW
 • Víz oldali hőteljesítmény: 5,2 - 11,5 kW   
 • Levegő befúvás hőteljesítménye: 1,5 - 1,7 kW
 • Hatásfok: 94,64 - 94,95%  
 • Pellet fogyasztás: 1,5 - 2,8 kg/h
 • Füstgázcsonk átmérője: 80 mm
 • Minimális kémény átmérő: 80 mm
 • Minimálisan szükséges kémény huzat: 12 Pa     
 • Füstgáz hőmérséklet (min. /nom. teljesítményen): 63 - 77°C
 • Maximális üzemi nyomás: 2,5 bar
 • Maximális üzemi víz hőmérséklet: 80°C
 • Üzemi víz hőmérséklet tartomány: 40 - 80°C
 • Szabályzott szoba hőmérséklet tartomány: 5 - 35°C
 • Friss levegő csatlakozó csonk: 50 mm
 • Füstgáz hőmérséklet és friss égési levegő áramlási sebesség mérés (ez alapján működik a füstgáz ventilátor)
 • 110°C-os biztonsági termosztát (elektronikus hőmérséklet mérés) - vissza hűlés után manuális megerősítés utáni újra indulás
 • Beépített pellet tartály kapacitás: 34 kg / 52 liter
 • Víz mennyiség a kályhában: 30,5 liter
 • Egy feltöltéssel való működés: 12,5 - 23,3 h  
 • Elektromos csatlakozás: 230 V - 50 Hz  
 • Teljesítmény felvétel: működés közben átlagosan 130 W, begyújtáskor legfeljebb 340 W   
 • Nettó tömeg: 220 kg   
 • Méretek (szélesség/mélység/magasság): 600/680/1135 mm 
 • Felépítése: acél szerkezeti elemekből, víz oldali kazán lemez vastagság 4 mm
 • Égéstér: élettartamra tervezett, 2 mm vastagságú acéllemezből
 • Tüzelőan yag igény: DIN Plus / DIN minősítésű fenyőfa vagy vegyes fa pellet  
 • Tüzelőanyag adagolás: automatikusan a napi pellet tartályból  
 • Begyújt ás: automatikusan gyújtó patronnal (250 W teljesítmény felvétel, 10.000 gyújtási ciklusra tervezve)
 • Égési és fűtési levegő adagolás: automatikusan 
 • Szabályz ás: a kazán kijelzőjén lévő vezérlőpanel és a távirányító segítségével (napi és heti program, biztonsági berendezések automatikus pellet adagolás leállítással és kijelzéssel a kezelő felületen)
 • Termosztát: alapfelszereltségű beépített termosztát, vagy meglévő szoba termosztátra való csatlakoztatási lehetőség
 • Tanúsítva: EN 14785:2006
 • Alapfelszerelt ségű kiegészítők: távirányító, beépített Wilo fűtési szivattyú, 2,5 bar-os biztonsági szelep, automatikus légtelenítő szelep, 6 vagy 8 literes zárt tágulási tartály, valamint töltő/ürítő szelep


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):
 • manu

  Így is ismerheti: P 12 Slim, P12Slim, P-12Slim
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.