Centrometal CentroPelet ZV 14

Centrometal CentroPelet ZV 14

601 000 Ft-tól 2 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Centrometal CentroPelet ZV14 (13, 8 kW) vízteres pelletkályha (szürke)

További 1 ajánlatAjánlatok elrejtése
601 000 Ft
+ 10 757 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
pelletkalyhawebshop.hu
 

Centrometal CentroPelet ZV14 (13, 8 kW) vízteres pellet kályha (bordó)

601 000 Ft
+ 10 757 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
pelletkalyhawebshop.hu

További termékek a kategóriából

További Centrometal termékek: Centrometal Kályha, kandalló

Termékleírás
Típus Kandalló
Teljesítmény 13.8 kW
Fatüzelés Igen
Széntüzelés Nem
Gáztüzelés Nem
Bioethanol tüzelés  Nem
Pellet tüzelés  Igen
Elektromos kandalló  Nem
Fáradtolaj kályha Nem

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!


Centrometal CentroPelet ZV14

Magas,  94% feletti hatásfokú,  13,8 kW összesített hőteljesítményű fapellet tüzelésű kályha.
Teljes hőteljesítményének 84%-át a központi fűtési rendszerre csatlakoztatva vízoldalon, a fennmaradó 16%-át pedig a kandalló helységében adja le. A fűtött térben elhelyezve nem csak kényelmes és gyors felfűtést biztosít, de a látható lángtérnek köszönhetően lakását is hangulatosabbá teszi.  

A pellet kandalló gyárilag beépített keringető szivattyúval (frekvencia szabályozott, ERP Ready) és 8 liter űrtartalmú zárt tágulási tartállyal szállított. Új, vagy meglévő központi fűtési rendszerre kapcsolva, radiátorokon, padló vagy falfűtésen keresztül a teljes ingatlan hőigényét képes biztosítani.
A pellet kályha beépített tüzelőanyag tartállyal, az automata begyújtás érdekében gyújtópatronnal, vezérléssel (szoba termosztátra is köthető), táirányítóval, illetve füstgáz ventilátorral szállított. A lángtér üveg ajtaja magas hőállóságú üvegezéssel rendelkezik.

Az égéshez a szívó rendszerű füstgáz ventilátor biztosítja a primer és szekunder égési levegőt. A kályha üvegajtójának felső felén ún. tercier levegő nyílások kerültek kialakításra. Az ezeken a nyílásokon keresztül beáramló tercier égési levegő nem csak az égés hatásfokának fokozásához járul hozzá, de a beáramló levegő légfügönyt képezve aktívan támogatja az üveg ajtó felületének tisztán maradását.

FONTOS! A CentroPelet ZV14 pellet kandalló vezérlése egy puffer tartály vagy egy indirekt használati meleg víz tartály vezérlésére is alkalmas. Padló vagy falfűtés esetén, a viszonylag alacsony (30-40°C-os előremenő víz hőmérséklet) hőmérsékletű fűtési meleg víz igények egyenletes biztosítása érdekében, puffer tartály beépítése javasolt (minimum 20 liter / kW víz oldali hőteljesítmény).

GYIK = gyakran ismételt kérdések a Centrometal CentroPelet ZV 14 pellet kályhához
 
  

A meleg vizes központi fűtési rendszerekre kialakított tüzelőberendezés, bármely radiátoros, padló vagy fal fűtési rendszerbe beköthető.
Az előremenő vízhőmérséklete széles hőmérséklet tartományban (58-80°C), a vezérlő panelen 1°C fokos hőmérséklet lépcsőben beállítható. Amennyiben ettől alacsonyabb hőmérsékletű fűtési meleg vizet kíván előállítani (pl. padló vagy fal fűtés esetén), üzemeltetés gazdaságossági szempontból fűtési puffer tartály beépítését javasoljuk (min. 15-20 liter / kW).

A pellet kályha üzemeltetéséhez egy 230 Voltos csatlakozás (230V-50Hz), pl. fali konnektor elégséges . A berendezés elektromos áram felhasználása maximum 320 Watt, mely a begyújtáskor összesen néhány percnyi ideig jelentkezik. Névleges teljesítményen való üzemelés közben, a füstgáz ventilátor és a keringető szivattyú összesített teljesítménye maximum 110 Watt.

A CentroPelet ZV14 pellet kályha kiemlekedő 96,29-93,54% működési hatásfokkal üzemel . Vízoldali teljesítmény tartománya 3,81 - 10,53 kW (min-max. ), míg a kályha helységében 1,067 - 3,017 kW (min-max. ) hőteljesítménnyel számolhat.

A pellet kályhák maximális teljesítményüket 5 teljesítmény lépcsőben építik fel . Üzemelésük során az automatikus üzemmód mellett, manuális üzemmódban az egyes teljesítmény fokozatok a vezérlő panelen kiválaszthatók.

 
A pellet tüzelésű kandallók vagy kályhák üzemelésük során a jellemzően fűtészporból készült pelletet égetik el. Ennek köszönhetően az égés során kizárólag a korábban a fa növekedése alatt, a légkörből korábban megkötött CO 2 szabadul fel . Így működése a környezetre nézve nem terhelő. A környezetbarát tüzelőanyagnak köszönhetően használatával védi az élő környezetét és egészségét.

A pellet kályha 6 mm átmérőjű fapellet égetésére kialakított . Elvétve hozzá lehet jutni 8 mm átmérőjű pellethez is a piacon, de a tartós és folyamatos üzem érdekében érdemes ezt a kályhák esetében elkerülni.
A pellet kályhák kisméretű tüzelőrostély kialakítása, valamint a kizárólag befújt levegővel való tüzelőrostély tiszítás miatt kizárólag a legjobb minőségű és legalacsonyabb hamutartalmú pelletek használatát javasoljuk . A pellet beszerzés során lehetséges világosabb vagy sötétebb színű, fenyőfa vagy vegyes fa pellethez is hozzájutni, de ezek közül egyik sem kizáró tényező. Kizárólag a pellet átmérőjére és arra figyeljen, hogy a hamu tartalma maximum 0,5-0,7% legyen. Ez azt jelenti, hogy 100 kg pellet elégetése után 0,5-0,7 kg mennyiségű,  szinte lisztszerű szemcseméretű hamu marad. A ma aktuális besorolás szerint ezek a pelletek az En Plus A1 minőségosztályba tartoznak.
A piacon lehet vásárolni akár sokkal kedvezőbb áron ún. agri pelletet is, azonban ezek akár 5-7-szeres mennyiségű hamutartalommal bírnak, továbbá a hamujuk megolvadásra és salakosodásra hajlamos, így pellet kandallóban égetve, néhány óra után szinte biztosan leáll az égés.

A CentroPelet ZV vízteres pellet kályhák csendes üzeműek , működésük során mérhető zaj szint 31-48 dB között alakul.

A teljesítményre vonatkoztatott kifűtési kapacitás az ingatlan hőszigeteltségétől függően, az ingatlan alapterületétől, átlagos belmagasságától, homlokzatának és nyílászáróinak hőszigeteltségi színvonalától függ.
Új építésű ingatlanok esetén akár 170 m 2 , felújított (homlokzati hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal) ingatlanok esetén 120 m 2 , míg régi típusú nyílászárókkal és külső szigetelés nélküli lakások vagy családi házak esetén 80 m 2 hasznos alapterület befűtésében gondolkodhat.

 
A CentroPelet ZV sorozatú pellet kályhák, vagy másnéven pellet kandallók alapfelszereltségben egy beépített ERP Ready frekvencia szabályozott, korszerű és minimális áram fogyasztással bíró főköri keringető szivattyúval , illetve egy  zárt tágulási tartállyal (8 liter) szereltek.

A CentroPelet ZV sorozat alapfelszereltségben beépített szoba hőmérséklet érzékelővel és termosztáttal szállított , melyek a kályha vezérlésébe bekötöttek. Azonban igény esetén külsö szoba termosztát is beköthető és erről is üzemelteheti pellet kályháját.

A pellet kályha alapfelszereltségben távirányítóval szállított.

 
A CentroPelet ZV pellet kandallók a vásárlástól számított 2 év garanciával rendelkeznek a kazántest hegesztési minőségére vagy víz szivárgásra, valamint  1 év garanciával a pellet kályha elektromos komponenseire.  

A Centrometal CentroPelet ZV14 pellet kályha fontosabb műszaki jellemzői:
 • Teljes hőteljesítmény: 5,04 - 13,84 kW
 • Vízoldali hőteljesítmény: 3,81 - 10,53 kW
 • A kályha helységében mért hőteljesítmény: 1,22 - 3,31 kW
 • Hatásfok: 93,54 – 96,29 %
 • Pellet fogyasztás: 1,067 - 3,017 kg/h
 • Füstgázcsonk átmérője: 80 mm
 • Minimális kémény átmérő: 80 mm
 • Minimálisan szükséges kémény huzat: 10-12 Pa
 • Füstgáz hőmérséklet: 62,3 - 124,8 °C
 • Beépített pellet tartály kapacitás: 26 liter / 17 kg
 • Vízmennyiség a kályhában: 17 liter
 • Egy feltöltéssel való működés: 5,5 - 16 h
 • Elektromos csatlakozás: 230 V - 50 Hz
 • Teljesítmény felvétel: működés közben legfeljebb 110 W, begyújtáskor legfeljebb 320 W
 • Zajterhelés (min. -max. ): 31-48 db
 • Nettó tömeg: 145 kg
 • Méretek (szélesség/mélység/magasság): 470/535/1000 mm
 • Felépítése: acél szerkezeti elemekből
 • Tüzelőanyag igény: DIN Plus / En Plus A1 minősítésű fenyőfa vagy vegyes fa pellet
 • Tüzelőanyag adagolás: automatikusan a napi pellet tartályból
 • Begyújtás: automatikusan
 • Szabályzás: a kazán kijelzőjén lévő vezérlőpanel és a távirányító segítségével
 • Meleg levegős és vízteres pellet kandalló beállítási lehetőségek és beépített AUTOMATIZMUSOK:
  • a helység kívánt hőmérsékletének vagy az üzemi teljesítmény beállítása,
  • TURBO funkció – a helység gyors felfűtése,
  • ECONO funkció - állandó hőmérséklet gazdaságosan,
  • SLEEP funkció – automatikus hőmérséklet csökkentés,
  • ÓRA-TERMOSZTÁT funkció – napi és heti automatikus ki- és bekapcsolás,
  • HIBA KIJELZÉS funkció  
 • Alapfelszereltségű kiegészítők: távirányító, beépített fűtési szivattyú, biztonsági szelep, nyomáskapcsoló és tágulási tartály


Rendelhető kiegészítők (lásd lent, Kapcsolódó termékek):
 • manuális vagy digitális szoba termosztát
 • rozsdamentes füstcsövek
 • rozsdamentes szűkítő idomok kémény csatlakoztatáshoz
 • garanciális kályha beüzemelés (a kiszállási költség minden esetben külön kerül kiszámításra)
 • pellet, mely esetében árajánlathoz és megrendeléshez kérjük hívja a közvetlen PELLET VONALUNKAT a 06 30/423-1458 -as telefonszámunkat
 

Így is ismerheti: CentroPeletZV14
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.