Termékleírás
Töltőegység, Laddomat LM6 szivattyú, Csatlakozás: 3x Cu28, foggantyúval

Laddomat 21-60 töltőegység, beépítését azoknak javasoljuk, akik a fatüzelésű (vegyestüzelés , faelgázosító) kazánnal a fűtési költségeiket, és a fáradságos (állandó utántöltést a tűztérbe) munkát csökkenteni szeretnék. A töltőegység automatikus üzemmel a legnagyobb hatásfokot puffertartállyal lehet elérni. A Laddomat töltőegység lehetővé teszi, hogy a kazán a begyújtást követően gyorsan elérje a magas üzemi hőmérsékletet. Felmelegíti a kazán aljában található hideg vizet, így megelőzhető, hogy a kondenzáció következtében berozsdásodjon a kazán. A Laddomat 21-60 töltőegység magas és egyenletes hőmérsékleten, lassan tölti fel hideg vízzel a tartályt, ezáltal biztosítja az optimális rétegződést. A tűz eloltása után a kazánban visszamaradó hőmérsékletet a tartályba vezeti amennyiben áramszünet következtében leáll a szivattyú, ön-cirkuláció segítségével átvezeti a kazán hőjét a tartályba. A Laddomat 21-60 teljesen automatikusan működik,  amennyiben egy füstcső termosztátot építünk, a kéménybe, amely automatikusan vezérli a szivattyú indítását és leállítását.

Termék részletes ismertetése:

Szivattyú: Laddomat LM6 (standard)
Csatlakozás: 3 x Cu28, fogantyúval (standard)
Csatlakozás: 3 x R32, egyedi megrendelésre fogantyúval
Nyitási hőmérséklet: 72°C (standard)
Nyitási hőmérséklet: 63°C, 78°C vagy 83°C, egyedi megrendelésre
Maximális kazán teljesítmény: 60kW
Beépítés:

Többfajta változatban készül a Laddomat. Cu 28 szorítógyűrűs illeve R32 (5/4") menetes kötéssel.

Laddomat egy komplett egység, amely a csatlakozójának köszönhetően könnyen és gyorsan telepíthető.  Laddomat biztosítja a puffertartály tökéletes töltését. A hatékony melegvíz szabályozásának köszönhetően, a Laddomat szelep nyitási hőmérséklete magasabb lehet a magas előremenő hőmérsékletnél, összehasonlítva a többi hasonló terméknél. Laddomat lehetővé teszi, hogy a kazán gyorsan elérje a me gfelelő üzemi hőmérsékletet, ezután egy lassú áramlású töltéssel,  magas és egyenletes hőmérsékletet biztosít a puffertárolóban.  Nagyon fontos a rétegződés* a  hideg és meleg víz között,  az optimális működés érdekében. Laddomat töltő egység növeli a visszatérő hőmérsékletet a kazán vízterében, ezzel megakadályozza a korróziót és így meghosszabbítja a kazán élettartamát.

Az égetés (üzemeltetés) utolsó részében a Laddomat feltölti a puffertartályt teljesen, köszönhetően az egyedülálló termikus szelepnek, amely a bypass szakaszt teljesen lezárja . Égetés után a Laddomat kazánban lévő a maradék parázs hőt a öncirkuláltatási funkción keresztül a tartályba juttatja. Abban az esetben, ha áramkimaradás történik a  Laddomat öncirkuláltatási funkciója automatikusan elinditja a puffertartály töltését,  ugyanez történik, ha a szivattyú meghibásodik. Nagyfokú üzembiztonság!

Laddomat kialakítása rendkívül masszív ami  nagy tömítő felületekkel párosul ezáltal egyszerű beszerelést biztosít. Laddomatot arra fejlesztették ki, hogy  maximális élettartamot és  problémamentes működést biztosítson. Laddomat rendkívül egyszerű karbantartani.  Az elzáró szelepek lezárásával a javítási munkák a  rendszer leürítése nélkül elvégezhetőek.

FONTOS! A Laddomat elé egy iszapleválasztó beépítését javasoljuk, ennek hiánya a szivattyú kopásához vezet.

Kialakítása nagyon kicsi méretű és a kis súlya lehetővé teszi az egyszerű telepítést.

* Rétegződés = Egy vékony határ a forró víz tetejére, és a hidegebb és sűrűbb víz alatt.

Milyen típusú kazánokhoz érdemes beépíteni:Faelgázosító, vegyes tüzelésű, pellet kazán, vízteres kandalló, öntöttvas, lemezkazánhoz javasolt a építése. Atmos, Totya, Celsius, Hőtherm, Hajdu, Ferroli, Buderus, Viessmann, stb kazánokhoz. Így is ismerheti: 21 60, 2160
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^