Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
NAD D1050 USB DAC modullal ellátott digitális sztereó erősítőUSB DAC egység: Aszinkron 24/192 USB, 2 optikai és 2 koaxiális digitális bemenet, XLR és RCA kimenet, fejhallgató erősítő, külső tápegység. MAGIC FROM A DAC, THE D 1050The NAD D 1050 USB DAC is the best way to add Computer Audio and HD Digital to your component hi-fi system. Both the digital and the analog circuits are highly optimized and based on techniques developed over 40 years of NAD audio engineering excellence. The digital inputs cater to many different digital sources. SPDIF inputs support balanced AES/EBU, coaxial and optical connectors. The USB input is very special; its asynchronous operation mode uses the D 1050’s high precision clock to control the output of the connected USB device for lowest possible jitter. It also supports USB Audio Codec 2.0 allowing 192kHz signal transmission. The digital processing of the D 1050 features Delta/Sigma architecture with active oversampling filters. This technique effectively reduces out of band noise while maintaining linear phase response and virtual elimination of filter ringing in the pass band. This assures detailed and extended high frequency response while taking full advantage of the extended response of recordings sampled at 88.2kHz and above. We pack a lot of premium high spec parts inside the D 1050. But premium parts need optimal implementation to get the actual performance they promise. This is where NAD expertise with both digital and analog circuits shows its true value. Ultra short impedance-controlled signal paths are made possible by multi-layer circuit boards and micro-miniaturized surface mount components soldered with lead-free high silver content solder. These details all contribute to the remarkable performance of this advanced DAC. Analog outputs are fixed and include both balanced and single-ended connections. We also include a premium quality headphone amplifier output that includes a high quality volume control. Output impedance is extremely low, minimizing the effect of connecting cables and keeping noise vanishingly lowD 1050 USB 24/192 DAC

  • Asynchronous 24/192 USB input
  • 2 x Optical, 2 x Coaxial SPDIF Inputs
  • Balanced XLR and Single Ended Outputs
  • Discrete High Performance Headphone Amplifier
  • Remote Power Supply
Totally Connected
The D 1050’s digital inputs allow you to connect many different
digital sources. SPDIF inputs support both coaxial and optical
connectors. The USB input is very special—its asynchronous
operation mode uses the D 1050’s high precision clock to
control the output of the connected USB device for lowest
possible jitter. It also supports USB Audio Codec 2.0 allowing
192kHz signal transmission via USB. Making it Count
We packed a lot of premium high spec parts inside the D 1050
USB DAC. But premium parts need optimal implementation to
get the actual performance they promise. This is where NAD’s
expertise with both digital and analogue circuits shows its true
value. Ultra short impedance-controlled signal paths are made
possible by multi-layer circuit boards and micro-miniaturized
surface mount components which are soldered with lead-free
high silver content solder. We also found that we could further
reduce noise by isolating the power supply from the sensitive
analog circuitry by using a highly effi cient external type. These
details all contribute to the remarkable performance of this
advanced DAC. Magic from a DAC
The digital processing of the D 1050 features Delta/Sigma
architecture with active oversampling fi lters. This technique
effectively reduces out of band noise while maintaining linear
phase response and virtual elimination of fi lter ringing in the
pass band. This assures detailed and extended high frequency
response while taking full advantage of the extended response
of recordings sampled at 88.2kHz, 96kHz, 172.4kHz and
192 kHz. Separate precision clocks fed from pristine DC
supplies keep jitter (digital timing errors) to an absolute
minimum. Everything is bit perfect; we do not upscale or
downscale sample rates, and the incoming sample rate is
indicated on the front panel display. The Perfect Mix
Analogue outputs are fi xed for highest resolution and include
both balanced and single-ended connections. The D 1050 also
includes a premium discrete headphone amplifi er output with
a high quality volume control. Output impedance is extremely
low, minimizing the effect of connecting cables and keeping
noise vanishingly low. GREEN, GREEN, GREEN!
In designing our D 1050, our NAD team focussed on fi nding
new technologies that can improve musical performance while
requiring less power to operate and fewer non-renewable
resources to manufacture. The D 1050 is a DAC you’ll be proud
to own.
A NAD márka (eredetileg mozaikszó, a New Acoustic Dimension szavakból) 1972-ben alakult, audio veteránok, gyártók, kereskedők, forgalmazók csoportjából. Az elsődleges cél az volt, hogy a már akkor rendkívül túl hypolt és marketingelt készülékek helyett egy letisztult, minimalista de kiváló hangú márka szülessen. A megalkotók valami jobbat szerettek volna a tömegtermelt termékek helyett. Elsődlegesen jól használható, könnyen kezelhető készülékek gyártása volt a fő szempont. Ennek kapcsán három alappillérre építkeztek, melyek a következőek voltak: Teljesítmény Az audio technikában fontos, hogy a bemenő jel és a kimenő jel a lehető legjobban hasonlítson egymásra, ne sérüljön, ne torzuljon, a fázisa és linearitása megmaradjon. Ez a legfontosabb szempont melyet a NAD készülékek tervezésénél a NAD mérnökei alapul vesznek. Ez a folyamat rendkívül összetett. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, igen magasra kell tenni a mércét, és csak olyan alkatrészek kerülhetnek felhasználásra, melyek magas színvonalúak és alkalmasak arra, hogy a jelalakot ne változtassák. Mindez hatalmas figyelmet és magasan képzett szakembereket követel a tervezés, gyártás során, hogy a készülékek ne csak jól szóljanak, hanem tartósak és ízig-vérig kiválóak legyenek. Ez garantálja, hogy a NAD készülékei igen magas nívóval készülnek, a lehető legjobb, leg életszerűbb hang reprodukció érdekében.   Érték A NAD készülékeket nem a divati irányzatok szerint készítik. Fontos megemlíteni, hogy a NAD azoknak az embereknek gyárt készülékeket, akik tartós, kiváló hangminőségű készülékekre vágynak, és nem az a legfontosabb számukra, hogy az erősítő külső megjelenése mennyire gyönyörű. Egyszerű a helyzet…a design nem mehet a hang rovására! 
Fontos, hogy a leendő vásárló tisztában legyen azzal, hogy a NAD a tervezés során elsősorban arra invesztálja a pénzt, hogy a lehető legjobb hangot készítse el az adott árkategóriában. Fontos a meghallgatás, mely az esztétikum mellett talán a legfontosabb, hiszen ez dönti el az egyéni ízlés alapján, hogy a készülék alkalmas lesz-e a későbbi sok-sok éves együttélésre. A NAD-nál reméljük, hogy az ügyfeleink értékelik a sok-sok munkaórát és azt, hogy egy olyan készüléket vihetnek haza, mely az általános trendekhez képest valós és értékálló bel tartalommal és minőségi hanggal párosul.
  Egyszerűség A komplexitás a jó hang ellensége az Audio termékek között. Minél komolyabb egy adott áramköri fokozat, az annál több problémát vet fel, és a végeredmény is igen nagy százalékban rosszabb. A jelút legrövidebb módja az egyszerűség. A rövid jel utakon a lehető legkevesebb jelalak torzulás keletkezik, mely garantálja a lehető legtermészetesebb hangot. A NAD kiemelt figyelmet szentel a lehető legrövidebb jel utak használatának, így minden készülék a lehető legjobb formáját hozza. Mindent összevetve ahhoz, hogy otthonunkban minőségi zenehallgatásban legyen részünk, nem elegendő a hangsávokat rögzítő mikrofon – visszahallgatáskor létszükségletűek az olyan komponensek, melyek annyira életszerűen reprodukálják az eredeti előadást, hogy a felvétel helyszínén érezzük magunkat. Hogy ezt a szintet el lehessen érni, nem csak a letisztult külső, de a hasonlóan egyszerű, minél rövidebb jelúttal rendelkező belső áramkörök is fontosak, ettől lesz hiteles hangzása és kifogástalan teljesítménye egy audio berendezésnek – ez a feltétel jellemez minden egyes NAD elektronikát, a belépőszinttől egészen a Master szériáig.
 
Így is ismerheti: D 1050
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^