HŐMÉRŐS CEFRE ÉS MUSTFOKOLÓ 0-30% FOKBAN SKÁLÁZOTT FAJSÚLYMÉRŐ - magassága 31 cm, hőmérő skálája 0-30C

HŐMÉRŐS CEFRE ÉS MUSTFOKOLÓ 0-30% FOKBAN SKÁLÁZOTT FAJSÚLYMÉRŐ - magassága 31 cm, hőmérő skálája 0-30C

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

Amik még érdekelhetik

Termékleírás
TERMÉK INFORMÁCIÓ  Hőmérős must és cefrefokoló illetve mérő.  Amennyiben nem 20 C akkor a hőmérő segíti bemérni a hőfokot és táblázat alapján tudja megállapítani a mért must és cefre fokot.  A fajsúlyozás 20 C fokon történt!  Mustfokolás:   A must legjellemzőbb értékmérője a cukortartalom, azaz a mustfok,  amely végül is az egész évi munka egyik eredménye. A must cukortartalmát mustfokolóval állapítjuk meg.  A mustfokoló hőmérővel valamint mustfok skálával ellátott sűrűségmérő, amely csak erjedésmentes,  tiszta mustban mér pontosan. A tiszta mustot félliteres üvegbe vagy átlátszó műanyag hengerbe töltjük.  A must felszínén képződő habot a henger túltöltésével eltávolítjuk. A mustfokolót vízben lemossuk,  szárazra töröljük, óvatosan a mustba eresztjük addig a mélységig, ahol a folyadékban szabadon lebeg.  A fokoló ne érjen a henger falához.  Amikor a fokoló a hengerben megállapodott, a mustnak a fokolószár felső letapadási pontjánál leolvassuk a mustfokot.  A valódi mustfokot a megfelelő hőmérsékleti korrekció után kapjuk meg.  20 °C-n pontosan egyezik a látszólagos és a valódi mustfok.  Ennél melegebb musthoz 2°C 0,1 mustfokot hozzáadjuk, a hidegebből viszont
2°C 0,1 mustfokot levonjuk. A skálán leolvasott érték azt mutatja, hogy egy kilogramm mustban hány  dekagramm cukor van. Cefre:  általá ban így neveznek minden többé-kevésbé sűrű, több-kevesebb cukrot tartalmazó anyagot,  mely abból a célból készült, hogy szeszes erjedésen menjen keresztül.  Van szőlő-cefre, szilva-cefre, gyümölcs-cefre, szesz-cefre, sör-cefre stb.  Az erjedés megkezdése előtt a cefrét -édes cefrének-, utána -érett cefrének nevezik. A cefrefokmérő alkalmas különböző gyümölcsökből készült cefrefolyadékok cukorfokának mérésére.  A kiforrt cefrének 0 fok körüli értéket kell mutatni.  Ha pontosan 20 Celsius fokon 0 értéket mutat,  akkor az azt jelenti, hogy a cefre jól kiforrt és nincsen benne cukor. A cefrefokoló csak a cukrozatlan cefrénél mutat pontos értéket.  A cefre várható szeszhozama minden gyümölcsnél a cukortartalomtól függ.  Az alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsök, pl. őszibarack, eper szeszhozama kb. 3% V/V, barack, körte szeszhozama kb. 4% V/V, szilva, alma, vegyes gyümölcs várható szeszhozama: kb. 4-5% V/V, meggy 5% V/V, cseresznye 6% V/V, szőlő 9-10 % V/V.  Ezek az értékek csak tájékoztató jellegűek. Mérési sorrend:  A folyadék hőmérsékletét beállítjuk 20 º C- ra, majd megfelelő alakú üvegedénybe töltjük.  A folyadékoszlop minimum magassága a fokoló hosszától, legalább 2 cm-el legyen hosszabb.   A fokolót a folyadékba helyezzük, ügyelve arra, hogy szabadon lebegjen. A leolvasás szemmagasságban történjen,
a mérő nyugalmi állapotában.  Ezután a folyadék felszínén elhelyezkedő vonal a helyes érték.  Mérés után a fokolóra tapadt folyadékot tiszta vízzel mossuk le.    TERMÉK ADATOK  
  • Mérési tartomány
  • Mustfok: 10 - 30 fok
  • Cefrefok 0 - 20 fok
  • Hőmérő: 0-30°C
  • Termék teljes hossza 31 cm
 
Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^