WOLF-Garten Aprító, szecskázó gép

(2 termék)

Az Ön kertjében is vannak fák vagy bokrok, amelyeket időről időre meg szokott metszeni? Akkor bizonyára már elgondolkodott azon, hogy mit kezdjen a lemetszett... Mutass többet

A használat gyakorisága és módja

Először is tudnia kell azt, hogy milyen gyakran és milyen típusú metszett ágakkal szeretné használni az aprítógépet (szecskázógépet).
Ez segíthet Önnek eldönteni azt, hogy érdemes-e beruházni egy nagyobb teljesítményű készülékbe, vagy egy kisebb teljesítményű “hobbigép” is elegendő lesz.
Ha csak pár bokor és fa van az Ön telkén, akkor valószínűleg egy kisebb teljesítményű és olcsóbb aprítógép is megteszi, így akár több százezer forintot is spórolhat.

Szecskázógép vs. aprítógép
A szecskázógép ideális eszköz abban az esetben, ha az összezúzott ágakat szeretné komposztálni vagy mulcs rétegként felhasználni. Ezeket a kerti gépeket a kisebb átmérőjű ágak, sövénynyesedékek, lehullott levelek és a zöldségágyásokból származó hulladékok feldolgozására tervezték. Ajánlott a száraz és a nedves hulladékot felváltva behelyezni a szecskázóba, ezzel is könnyítve a szerkezet akadálytalan működését. Általánosságban elmondható az, hogy ezek kevésbé erős, de sokoldalú gépek, amelyek bármelyik kertben megállják a helyüket.

Az aprítógépek esetében a nagyobb ágakból faforgács lesz, amelyet például fűtésre vagy mulcsként lehet felhasználni. Az aprítógépeket elsősorban a nagyobb átmérőjű ágakra tervezték, ezért a gépeket sok esetben automatikus behúzórendszerrel szerelik fel, és alacsonyabb sebességgel működnek. Általában ezeknek magasabb a beszerzési áruk mint a szecskázógépeknek.

Paraméterek

Méret és súly
A legkisebb modellek kb. 80x40x50 cm méretűek.
A gépek teljesítményével a gépek méretei is nőnek.
A legerősebb benzines típusok több mint 2 méter hosszúak és legalább 150 cm magasságúak lehetnek.
A gép súlya is a gép teljesítményével nagyobb lesz.
A könnyebb modellek súlya már 15 kg is lehet.
A masszívabb hobbigépek elérhetik a 30 kg-ot.
A professzionális gépek súlya meghaladhatja a 200 kg-ot is.

Teljesítmény
Az aprítógépek teljesítménye általában 2500 W körül mozog.
A vékony ágak feldolgozása esetében a kisebb teljesítmény is elegendő lehet.
Mindazonáltal érdemes erősebb gépet vásárolni annak érdekében, hogy elkerüljük a túlterhelést és az esetleges meghibásodást.
A 2500-2800 W teljesítményű gépek már elegendőek lehetnek az általános felhasználásra.
A legerősebb gépek 3500 W feletti teljesítménnyel is rendelkezhetnek, és akár a vastagabb ágakat és a vékonyabb fatörzseket is képesek feldolgozni.

Az ágak maximális átmérője
Ez az érték minden egyes gépen fel van tüntetve.
Az ajánlott érték be nem tartása a gép meghibásodását eredményezheti.
A szabványos gépeknél az ágak maximum 4 cm vastagságúak lehetnek, ez az érték növekszik a teljesítménnyel arányosan.
Fontos a bemeneti és a kimeneti nyílás mérete. Ezeknek elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy elkerülje a dugulást.

Fogyasztás
A benzines gépek esetében liter/órában van megadva a fogyasztás - általában kb. 0,5 - 1 liter/óra.
Az elektromos aprítógépek esetében az energiafogyasztás közel sem annyira fontos mint a benzines gépeknél.
Az energiafogyasztás csak a felhasznált villamosenergia mennyiségét jelzi, melynek nagy része a motorban “elvész”, ezért a leadott teljesítmény alacsonyabb.

A tápkábel hossza
Bár ez a paraméter nem tűnhet lényegesnek, azért nem árt figyelembe venni azt hogy a csatlakozó megfelelő távolságra legyen a gép használata közben.
Érdemes olyan gépet választani, amely legalább 2 méter hosszúságú kábellel rendelkezik.

136 700 Ft-tól
2 ajánlat
92 882 Ft-tól
4 ajánlat

Aprító, szecskázó gép vásárlási útmutató

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.