ASUS Z87-PRO(V EDITION) Alaplap

ASUS Z87-PRO(V EDITION) Alaplap

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!
Legutolsó ismert ár (2016. 12. 14.): 30 070 Ft

Hasonló tulajdonságokkal rendelkező további termékeink

További ASUS termékek: ASUS Alaplap

Termékleírás
Processzor gyártóIntel
CPU Foglalat Socket 1150
Chipset Intel Z87
Memória típusaDDR3
Memória sebesség támogatás3000(O.C.)/2933(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2600(O.C.)/2500(O.C.)/2400(O.C.)/2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333 MHz
Szerver alaplapNem

Videókártya

Videókártya típusaPCI-Express
Integrált videókártyaProcesszor függő
Multi VGA SLI és CrossFire
Multi VGA max. száma4-utas
D-SUBVan
DVIVan
HDMIVan
DisplayPortVan

Csatlakozók

Memória foglalatok száma4
SATA csatlakozók száma 8
Összes PCI-Express 16x csatlakozó száma 3
PCI-Express 16x 3.0 csatlakozók száma2
PCI-Express 16x 2.0 csatlakozók száma1
PCI-Express 8x csatlakozók számaNincs
PCI-Express 4x csatlakozók számaNincs
PCI-Express 1x csatlakozók száma4
PCI csatlakozók számaNincs

Portok

SATA 3 csatlakozók száma8
USB portok száma16
Hátlapi USB 2.0 portok számaNincs
Alaplapi USB 2.0 csatlakozók száma4
Hátlapi USB 3.0 portok száma6
Alaplapi USB 3.0 csatlakozók száma2
Külső PS/2 portok száma 1
Külső COM portok száma Nincs
Külső LPT portok száma Nincs

További tulajdonságok

Max. memória mérete32 GB
Integrált hangkártyaVan
Hangkártya csatorna7.1
Hangkártya típusaRealtek ALC1150
Digitális hangkimenetOptikai
Integrált LAN sebessége10/100/1000 Mbit/s
Hálózati kártya típusaIntel I217V
BluetoothNincs
RAID vezérlő Van
RAID szintek 0, 1, 5, 10
Méret szabványATX
Alaplap mérete305 x 244
8-pin ATX 12V csatlakozóVan

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Asus Z87-PRO (V EDITION) LGA1150 alaplap adatai:
  • Tökéletes, egy helyről elérhető rendszeroptimalizálás és továbbfejlesztett Wi-Fi vezérlés Intel® Z87 alapokon
  • Dual Intelligent Processors 4 négyirányú optimalizálással
  • Négyirányú optimalizálás – egy kattintás és kész! Maximális teljesítmény, hatékonyság, digitális tápellátás és rendszerhűtés
  • Wi-Fi GO! – Kapcsolatok mindenütt – Az asztali gépek, okostelefonok és táblagépek tökéletes elegye
  • Fan Xpert 2 - A legjobban testre szabható ventilátorvezérlés
E gyetlen kattintás, négyirányú optimalizálás

Dual Intelligent Processors 4 négyirányú optimalizálással
Egyetlen kattintás a jobb teljesítményhez, hatékonysághoz, a digitális tápellátás-vezérléshez, a csökkentett zajhoz és a jobb hűtéshez.

Dinamikus, többféle helyzethez is alkalmazkodó kivitel
A PC legjobb beállításait keresgéled? A négyirányú optimalizálás automatikusan a legjobb konfigurációt állítja be a rendszerhez, a tényleges használat alapján.

Igazolt teljesítmény
A kialakítás garantálja, hogy a PC tökéletes lesz játékhoz, szórakozáshoz, munkához és bármi máshoz.

A tuningolás négy fő eleme
  • Teljesítmény : a CPU/iGPU teljesítményének kiaknázása a TPU-val
  • Hatékonyság : a teljes rendszer energiafelhasználásának hatékonyabbá tétele a fogyasztás csökkentésével és a felesleges I/O-vezérlők lekapcsolásával
  • < li> Élenjáró digitális tápellátás-vezérlés : a CPU bemeneti feszültségszabályozójának valós idejű vezérlése a DIGI+ Power Controllal
  • Egyéni ventilátorszabályozás : a Fan Xpert 2 egyenként vizsgál be minden beszerelt ventilátort, hogy javítsa a hűtést és csökkentse a zajt
CPU-teljesítmény löket
Aknázza ki a számítógép teljesítményét az alaplapra szerelt egyszerű kapcsolóval vagy az ASUS AI Suite 3 segédprogrammal. A TPU lapkával együttműködve biztosít precíz feszültségszabályozást és speciális rendszerfigyelési funkciókat. Óriási szabadságot kínál a CPU-frekvenciák és sebességek szabályozásában, az optimalizált teljesítményhez mindenféle helyzetben.

Mindenre kiterjedő energiatakarékosság
Kóstoljon bele a világ első, valós idejű energiatakarékossági rendszerébe az ASUS egyszerű, alaplapi kapcsolójával vagy az AI Suite 3 segédprogrammal. Takarékoskodj a rendszer által használt összenergiával: az alrendszer felismeri a PC aktuális terhelését és intelligens módon, valós időben szabályozza a rendszer áramfogyasztását. A CPU fogyasztása meghatározott szintre csökkenthető, és ha kell, a további megtakarítás érdekében kézzel bekapcsolható a Max. energiatakarékos üzemmód, még hatékonyabbá téve a PC energiafelhasználását. Nem akarsz letölteni, lejátszani vagy menteni anyagokat, miközben nem is ülsz a PC előtt? Távollét módban mindez egyszerű. A rendszer energiafelhasználását az abszolút minimumra csökkenti, még a használaton kívüli extra I/O-vezérlőket is lekapcsolja.

DIGI+ tápellátás-vezérlés
Precíz, digitális tápvezérlés a CPU és a DRAM-ok számára
A tápellátás-vezérlés az alaplapok tervezésének egyik legalapvetőbb feladata. Az ASUS DIGI+ Power Control intelligens CPU áramfelvétel-észlelése egy innovatív, iparágvezető technológia, amely azon túl, hogy maximálisan megfelel az Intel® VRD12.5 előírásainak, kiemelkedő rugalmassággal és precíz vezérléssel növeli meg a túlhajtási potenciált, javítja a rendszer stabilitását és a tápellátás hatékonyságát.

Fan Xpert 2
Átfogó vezérlőeszközök a tökéletes hűvösség és a csend egyensúlyának megtalálásához
A hardverszinten működő ASUS Fan Xpert 2 szó szerint elfújja a versenytársakat. Automatikus ventilátorsebesség-tesztek segítségével vizsgálja meg az egyes ventilátorok jellemzőit, és a hűtési teljesítmény és az alacsony zaj legjobb kombinációjának eléréséhez egyéni, egyetlen kattintással elérhető beállításokat határoz meg külön-külön az egyes három- és négytűs csatlakozójú CPU- és házventilátorokhoz.

RPM Fixed (rögzített fordulatszám) mód
Azok számára, akik a zajszintet 0 dB köré kívánják lecsökkenteni a kifinomult ventilátorvezérléssel. Reagál a rendszer terhelésére is a nagyobb pontosság érdekében.

Wi-Fi GO!
Kapcsolatok mindenütt – Az asztali gépek, okostelefonok és táblagépek tökéletes elegye
Az ASUS Wi-Fi GO! az otthoni szórakozást és a PC távirányítását minden eddiginél egyszerűbbé teszi! Elsőként egyesíti a Wi-Fi hardvert egy sor olyan hasznos kapcsolódási funkcióval egyetlen, természetes módon kezelhető alkalmazásban, amellyel bárki, egyetlen lépésben a maximumot hozhatja ki a rendszerből. „Mindent egy helyen-típusú segédprogramként összekapcsolja az asztali gépet és az okos készülékeket, amelyekkel távirányítható a PC egy valóban (minden mindennel) összekapcsolt életstílus részeként.

Wi-Fi hotspot beállítás
Pillanatok alatt létrehozható egy hozzáférési pont 802.11n Wi-Fi alapokon. Egy kétsávos, 2,4/5 GHz 2T2R antennával együtt érkezik, hogy Ön extra útválasztó nélkül építhessen hálózatot!

Cloud GO!
A felhő alapú tárolók szinkronizálása és mentés egyetlen helyről
Felhő (cloud) alapú fájlkezelés az ASUS WebStorage-hez, Dropboxhoz és Google Drive-hoz. Szinkronizálja fájljait a különféle felhős tárolórendszerek között egyetlen kattintással: nem kell többé a különféle fiókok közötti fel- és letöltésekkel vacakolni.

Remote Control
Távoli asztal
Érje el PC-jét az okos készülékekről valós időben a maximális kényelem érdekében. Ez a funkció egy virtuális asztalt létesít az okos készülékeken, hordozható elérést biztosítva a PC-n lévő tartalomhoz és lehetővé téve a PC irányítását otthonról távol is.

DLNA médiaelosztó
A multimédiás tartalom hálózaton keresztüli lejátszása minden eddiginél egyszerűbb
Élvezze a PC-n tárolt HD tartalmat, zenét és fényképeket a DLNA-kompatibilis készülékeken, Wi-Fi kapcsolaton keresztül – tökéletes egy otthoni házimozi-rendszer kiépítéséhez!

Fájlok és képernyőfotók egyszerű átvitele:
Fájlátvitel: fájlok küldése és megosztása a PC és az okos készülékek között mindössze az egér jobb gombjára kattintással.
Rögzítés és küldés: egy gyorsbillentyű megnyomásával készíthet és küldhet képernyőfotókat a PC-ről az okos készülékekre. *

*A gyorsbillentyűt a felhasználó állíthatja be.

Új UEFI BIOS – Barátságosabb és természetesebb módon kezelhető
Az exkluzív EZ módban további hasznos információk segítik a még egyszerűbb használatot
A sajtó által is méltatott ASUS UEFI BIOS a lehető legsimábban működő, egérrel is kezelhető, grafikus BIOS, amely most további intuitívabb funkciókkal és egyedi gyorsmenüvel segíti a kedvenc BIOS-oldalak és a sűrűn módosított beállítások elérését. Akár kisebb jegyzetek is beírhatók a BIOS-ba a jövőbeni tájékozódáshoz, megtekinthető a módosított beállítások és módosítások naplója, valamint akár át is nevezhetők a SATA-csatlakozók. Az EZ mód megjelenése is megújult, és olyan további felhasználóbarát funkciók kerültek bele, mint a ventilátorok részletes vezérlési lehetőségei, XMP profilbeállítások, SATA-információk és az óra gyors állítási lehetősége. Mindezek együtt tökéletesítik a BIOS-használat élményét.

1. Gyors időigazítás
EZ módban egyszerűen, az egérrel módosítható a dátum és az idő.

2. EZ XMP beállítások
UEFI BIOS EZ módban gyorsan alkalmazhatók az XMP-beállítások, amitől javul a DRAM teljesítménye.

3. EZ ventilátorbeállítások
A közösség oldaláról jelentkező igény kiszolgálására bekerült az EZ módba a ventilátorok részletes beállítási lehetősége is: gyorsan válthat a gyors hűtésre vagy a zajszint csökkentésére szolgáló profilok között.

4. SATA-információk
Az egyes SATA-csatlakozók részletes adatai az eszközök egyszerű felismeréséhez.

Kedvencek
Gyűjtse az összes kedvenc funkciót egy oldalra
Az F4 vagy a jobb egérgomb megnyomására – speciális módban – felvehet beállításokat a Kedvencek közé, így sok időt takaríthat meg később a kereséseknél, és még gyorsabbá válhat a rendszer hangolása.

Gyorsmenü
Egyetlen gombnyomás a gyakran használt beállítások alkalmazásához és eléréséhez
Amint említettük, az F4 vagy a jobb egérgomb megnyomásával készíthet saját gyorsmenüt a gyakran használt beállításokhoz. Ezeket azután azonnal elérheti az F3 gyorsbillentyű megnyomásával.

Gyors jegyzet
Nem kell többé papír és ceruza után rohangálni. A Gyors jegyzet funkcióval a BIOS-on belül írhatja fel megjegyzéseit és ötleteit, segítve például a fontos beállítások megjegyzését, és időt takarítva meg a későbbi próbálkozások során.

Utolsó módosítás
Mindig elfelejti a fontos BIOS-módosításokat? Ez a barátságos funkció egy tuningnaplót biztosít a BIOS-beállítások előzményeinek megtekintéséhez. A napló akár USB-meghajtóra is kimenthető.

SATA csatlakozók átnevezése
A SATA csatlakozók átnevezhetők a könnyebb azonosításhoz, például a használat típusától függően. Kényelmesebben és gyorsabban találja meg az eszközöket, amikor módosítani kívánja a beállításokat.

A legmodernebb adatátviteli sebesség

USB 3.0 Boost (UASP-támogatás)
A normál USB 3.0-nál 170 százalékkal gyorsabb
Az ASUS USB 3.0 Boost technológia támogatja az UASP (USB Attached SCSI Protocol) USB 3.0 protokollt Windows 8 alatt. Az USB 3.0 Boost technológia használatával az USB-eszközök átviteli sebessége lényegesen, az USB 3.0 egyébként is magas sebességéhez képest akár 170 százalékkal megnő. Az ASUS szoftvere automatikusan felgyorsítja az adatok áramlását a kompatibilis USB 3.0 perifériák esetén, nincs szükség külön felhasználói beavatkozásra.

A világ elsőként támogatja az USB 3.0 UASP-t – azonnali 170%-os sebességugrás.
Teljeskörű USB 3.0 megoldás – teljesítményugrás Turbo vagy UASP módban a legtöbb USB-eszköz esetén.

Network iControl
Valós idejű hálózati sávszélesség-felügyelet
Egyetlen kattintással megnövelhető az éppen használt alkalmazás hálózati forgalmának prioritása, valamint beállíthatók meghatározott időben bekapcsoló, kedvenc profilok. Kerülje el a hálózat bedugulását, gyorsítsa fel a letöltéseket és legyen nyugodt afelől, hogy az online játékok optimálisan futnak – mindezt egyetlen, természetes módon kezelhető felhasználói felületről beállítva.

PCI Express 3.0
A PCI Express 3.0 továbbfejlesztett kódolást alkalmaz, így a PCI Express 2.0 teljesítményének a dupláját kínálja. Egy x16 kapcsolat teljes sávszélessége elérheti a 32 GB/s-t, eddig páratlan adatátviteli sebességet, valamint a visszamenőleges kompatibilitásból fakadó kényelmet és problémamentes átállást biztosítva.

Teljeskörű USB 3.0 integráció
Dupla USB-hozzáférés, dupla kényelem
Az ASUS az előlapon és a hátlapon is elérhetővé teszi az USB 3.0 csatlakozást. Próbálja ki a legmodernebb, azonnal használható adatátviteli megoldást, amellyel akár tízszer gyorsabban vihetők át az adatok, mint USB 2.0-val. Alaplapjaink nagyobb kényelmet kínálnak a nagysebességű kapcsolatok terén.

Extra 6 Gb/s SATA támogatás
Extra csatlakozók, extra sebesség, extra elérhetőség
Az ASUS extra, 6 Gb/s sebességű SATA csatlakozókat is biztosít, amelyek a 3 Gb/s SATA-hoz képest nagyobb stabilitást, jobb méretezhetőséget és dupla sávszélességet kínálnak.

AI Suite 3
Az innovatív ASUS-funkciók egyetlen pontból elérése
Az ASUS AI Suite 3 vadonatúj felhasználói élményt kínál a még áttekinthetőbb, még vonzóbb, a nagyobb monitorokat is támogató felületével. Az ASUS összes exkluzív funkcióját egyetlen, egyszerűen kezelhető csomagba fogja össze, egy helyen elérhetővé és módosíthatóvá téve a túlhajtás, az energiafogyasztás, a ventilátorsebességek, a feszültségek és még sok más beállításait. Ez a multifunkciós alkalmazás sokszínű, egyszerűen használható eszközöket kínál, hogy nem kelljen váltogatni a különféle segédprogramok között.

USB BIOS Flashback
Egyszerű, gombnyomásos, hardver alapú BIOS-frissítés
A hardverszintű USB BIOS Flashbackkel úgy is frissíthető az új UEFI BIOS, ha nincs CPU vagy DRAM az alaplapban. Csak be kell dugni egy USB flash-meghajtót, amelyiket az új BIOS fájl található, majd 3 másodpercig meg kell nyomni a BIOS Flashback gombot a tápegység csatlakoztatott állapotában. Problémamentes frissítés, maximális kényelem!

MemOK!
Továbbfejlesztett memóriakompatibilitás: idő megtakarítása a próbálkozások csökkentésével
A memóriaproblémákat néha nagyon nehéz megtalálni, és még nehezebb megjavítani vagy legalább megkerülni. Ha a RAM-probléma akadályozza meg a rendszert az indulásban, a MemOK! automatikusan, az alaplap egyetlen gombjának megnyomására betölti a a biztonságos beállításokat és biztosítja az alap funkcionalitást. Ez a hibaelhárítási funkció sok időt és bosszúságot tud megtakarítani, és segít a számítógépes barkácsolás terén meghozni az önbizalmat.

Q-Connector
Egyszerű, gyors, pontos csatlakozások
Az alaplap előoldali vezetékeinek és csatlakozóinak beszerelése hagyományosan az egyik legnehezebb és legfárasztóbb része a gép összeszerelésének. Ki kellett keresni, hogy mi hova tartozik, sokszor a nem teljesen világos kézikönyveket böngészve. Ez rengeteg időt vett igénybe és felesleges frusztrációt okozott. A Q-Connector nevű csatlakozó megoldja mindezt a problémát. Ez egyetlen csatlakozó világosan megjelölt bemenetekkel, amely az előoldali csatlakozótüskékre csatlakozik. Nem kell többé könnyen elgörbülő tüskékkel kínlódni. A vezetékeket a Q-Connectorba kell kötni, és már kész is.

Q-LED
Egyszerű PC-diagnosztika
Ha bármi gond van a PC-vel, gyorsan lehet diagnosztizálni és javítani a problémát, sok bosszúságot megtakarítva. Az ASUS Q-LED-jei azonnal jelzik, ha gond van a CPU-val, a memóriával, grafikus kártyával vagy a rendszert betöltő eszközzel: egyszerűen kigyullad az alkatrész melletti lámpa.

Q-DIMM
A memória egyszerű eltávolítása
Még ha kisebb házat is szerel, a memória behelyezése egyszerű az egyoldalas foglalattal, amelyik az alaplap szélén található, így mindig kényelmesen hozzáférhető. Csak nyomja le a szorítócsipeszt, és dugja be vagy húzza ki a RAM-modult – ennél már tényleg nem lehet egyszerűbben!

Q-Slot
A PCI Express alkatrészek egyszerű eltávolítása
Nyomja meg Q-Slot szorítóját, és a grafikus kártyák szinte kiugranak. A szorítócsipesz nagy szárnyat kapott, hogy ne kelljen kínlódni a legnagyobb grafikus kártyák behelyezésével és eltávolításával sem.

Q-Code
Részletes PC-állapotkijelzés és diagnosztikai
Célja, hogy a POST-állapot azonnal felismerhető legyen a precíz hibaelhárításhoz. További információk a felhasználói kézikönyv táblázatában találhatók.

Exkluzív funkciók Windows 8-funkciók

DirectKey
Külön közvetlen BIOS-elérési gomb
A BIOS-t gyakran elérni kívánó felhasználók számára készült funkcióval könnyen, egyetlen gomb megnyomásával be lehet lépni a BIOS-ba, amikor a PC készenléti állapotban van. Időt takarít meg a rendszer indulásakor, hiszen nincs szükség a Del billentyű nyomogatására. Kényelem és egyszerűség felsőfokon!

ASUS Boot Setting (rendszerindítási beállítások)
Többféle rendszerindítási lehetőség
Az ASUS Windows 8-hardveroptimalizálásának köszönhetően az ASUS Boot Setting funkció nagyobb rugalmasságot kínál a PC rendszerindítási folyamatának hangolása terén. A rendszer indulási ideje 2 másodpercre* csökkenthető a zökkenőmentesebb felhasználói élmény érdekében Windows 8 alatt – sőt, a Windows korábbi verziói alatt is. Továbbá egyetlen kattintással beléphet közvetlenül a BIOS-ba, egy felhasználóbarát felületen keresztül, hogy gyorsan kiválassza a rendszer preferált indítási módját: a néhány másodperc alatti, vagy normál változatot. Akármelyik is legyen az Ön választása, a rendszer elmenti, és ezután nem kell minden egyes bekapcsolásnál kiválasztania.
*Egyes modelleken

Probe II Sense
Praktikus rendszerfigyelés
Az ASUS népszerű, valós idejű rendszerfigyelő szoftvere immár Windows 8 alatt is elérhető. A Windows 8 kezdőképernyőjén egy élő csempével segít a teljes PC-t felügyelni és ha kell, gyors beavatkozásokat tenni. A Probe II Sense a Windows Store-ból elérhető ingyenes alkalmazás.

5-SZÖRÖS ASUS-VÉDELEM
Teljes körű védelem a legjobb minőség, megbízhatóság és tartósság érdekében
Az ASUS alaplapok ÖTSZÖRÖSEN VÉDIK a PC-t. Minőségi alkatrészeket használunk, mint például a DIGI+ VRM digitális tápellátás a CPU igény szerinti, precíz tápellátásához, a szigorú szabványok alapján bevizsgált ESD-egységek az elektrosztatikus interferenciák megszüntetésére, valamint túláramvédő kapcsolók a DRAM-bővítőhelyek mellett a túláram és a rövidzárlat okozta károk megakadályozására. Ezenfelül a korróziónak ellenálló I/O-hátlapot használunk – egy újabb példája annak, hogy az ASUS a lehető legjobb megbízhatóságot és tartósságot kínálja.

DIGI+ tápellátás-vezérlés (DIGI+ VRM és DRAM)
Precíz, digitális tápvezérlés a CPU és a DRAM-ok számára
A tápellátás-vezérlés az alaplapok tervezésének egyik legalapvetőbb feladata. Az ASUS DIGI+ Power Control intelligens CPU áramfelvétel-észlelése egy innovatív, iparágvezető technológia, amely azon túl, hogy maximálisan megfelel az Intel® VRD12.5 előírásainak, kiemelkedő rugalmassággal és precíz vezérléssel növeli meg a túlhajtási potenciált, javítja a rendszer stabilitását és a tápellátás hatékonyságát.

Továbbfejlesztett DRAM-túláram elleni védelem
A rövidzárlat okozta károk megelőzése
Az alaplapra szerelt túláramvédő kapcsolók megakadályozzák a túláram és a rövidzárlat okozta károkat. Ez a funkció nemcsak az I/O-csatlakozókat védi, hanem a DRAM-ot is, hogy óvja a rendszert és megnövelje a készülék élettartamát.

ESD Guards
Hatásos ESD-védelem az alkatrészek élettartamának meghosszabbításához
Az elektrosztatikus kisülések (ESD) villámgyorsan történnek, és a hatásukat sokszor alulbecsülik. Az ASUS ESD Guard technológiája egy aktív védőáramkört használ, amely gondoskodik az elektrosztatikus kisülések leföldeléséről, ezzel is meghosszabbítva az alkatrészek élettartamát.

Kizárólag 5 ezer órás szilárdtest kondenzátorok
2,5-szer hosszabb élettartam, nagyszerű tartósság
Az ASUS kiváló minőségű szilárdtest-kondenzátorainak élettartama garantáltan legalább 5 ezer óra – két és félszer több, mint a hagyományos kondenzátoroké. Minden kondenzátornak ki kell bírnia az akár 105 fokos hőmérsékletet is, és meg kell felelnie a japán JIS (Japanese Industrial Standards) szabvány előírásainak – az eredmény kiemelkedő tartósság és sokkal jobb hőterhelhetőség.

Rozsdamentes acél I/O hátlap
3x tartósabb, korrózióálló bevonattal
Az ASUS alaplapok I/O-hátlapja erős, korrózióálló, rozsdamentes acélból készült, amely egy vékony réteg króm-oxiddal van bevonva a korrózióállóság javítása érdekében. Az ASUS rozsdamentes acél I/O-hátlapjainak – amelyeknek 72 órás sóspermet-nyúzótesztet kell kibírniuk – átlagosan háromszor hosszabb az élettartama a normál hátlapokhoz képest.

Több GPU/több monitor/4K

4K Ultra HD-re felkészített
Fedezze fel a jövő vizuális élményét
Az 1080p Full HD felbontás után a következő „nagy durranás várhatóan a 4K Ultra HD lesz – Ön pedig már most készen áll a frissítésre a beépített grafikával, amelyik HDMI vagy DisplayPort kapcsolaton keresztül natívan támogatja a 4096 x 2160 képpontos felbontást is. Ez az 1080p (1920 x 1080 képpontos) felbontás négyszerese, ami lenyűgözően tiszta, részletes és élethű képeket eredményez.

Egy csatlakozóra akár 3 Full HD monitor is köthető
A Multi-Stream Transport (MST) technológiával kibővített DisplayPort 1.2 lehetővé teszi akár három 1080p felbontású képernyő csatlakoztatását egyetlen kimenetre. A sorbakötött monitorokon a jel három külön Full HD (1080p, 60 Hz) adatfolyammá bomlik szét.

Akár 3 képernyő használata
Akár három független monitor is csatlakoztatható a különféle videokimenetekre (DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI, DVI és VGA). Válassza ki a kimeneteket, és állítsa be, hogy a monitorok egymás képét mutassák (tükrözzék), vagy kiegészítsék egymást.

Intel® Collage Display
Az Intel® Collage Display funkciójával a kép több monitorra is kiterjeszthető, ahol az egyes képernyők a nagyobb kép egy-egy részét jelenítik meg. Több képernyő is csatlakoztatható egy rendszerhez, és a videojel szétosztható az egyes monitorok között, összességében jobb minőséget és akár 4K felbontást is elérve. 6 képernyővel például létre lehet hozni egy 7680 x 1200-as vízszintes „panorámát, a függőleges „kollázs móddal pedig akár egy 3840 x 2400-as képet. Ehhez némi segédeszközre, például DisplayPort-elosztó adapterekre szükség lehet. A vízszintes mód olyan asztali élményt eredményez, ami például kereskedelmi alkalmazásoknál, brókerek számára lehet nagyon hasznos; a függőleges mód pedig arra jó, hogy a 4K ultra HD tartalmat normál, HD képernyőkkel is élvezni lehessen.

Négy GPU-s SLI és háromkártyás CrossFireX kezelése!
Több GPU támogatása az NVIDIA SLI vagy AMD CrossFireX segítségével. A Z87 lapkakészlet optimalizálja a PCI Express foglalásokat több grafikus kártya használata esetén – az eredmény pedig vadonatúj, semmi korábbihoz nem fogható játékélmény!

CPU- és lapkakészlet-funkciók

Intel® LGA1150 4. generációs Core i7/Core i5/Core i3/Pentium®/Celeron® processzorokra felkészített
Az alaplap az Intel® LGA1150 tokozású legújabb, 4. generációs Core i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® processzorait is támogatja, amelyek beépített iGPU-ja, memória- és PCI Express vezérlője dedikált lapkakészletekkel támogatja az alaplapi grafikus kimenetet, kétcsatornás (4 DIMM modul) DDR3 memóriát és 16 PCI Express 3.0/2.0 sávot kezel. Ez kiváló grafikus teljesítményt eredményez. Az Intel® 4. generációs Core i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® processzorai jelenleg a világ legerősebb, ugyanakkor energiatakarékos CPU-i közé tartoznak.

Intel® Z87 Express lapkakészlet

Az Intel® Z87 Express egy egylapkás rendszer az LGA1150-es tokozású, 4. generációs Intel® Core i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® processzorok támogatásához. Soros pont-pont kapcsolatokkal javítja a teljesítményt, növelve a sávszélességet és a stabilitást. Ezenfelül a Z87 összesen max. 6 db USB 3.0 csatlakozót, valamint 6 db 6 Gb/s sebességű SATA-csatlakozót is kiszolgál az adatok gyorsabb kezeléséhez. Továbbá az Intel® Z87 Express lapkakészlet iGPU-funkcionalitást is kínál, hogy a felhasználók élvezhessék az Intel legmodernebb integrált grafikus funkcióit.

Intel® Smart Response technológia
SSD sebesség HDD kapacitással
Egy gyors (legalább 18,6 GB szabad kapacitású) SSD-meghajtót használ gyorsítótárként a sűrűn használt adatokhoz. A legfontosabb előnyök a rövidebb betöltési és várakozási idők, valamint az alacsonyabb fogyasztás a merevlemez fölösleges pörgésének elmaradásával. A technológia az SSD teljesítményét egyesíti a merevlemezek kapacitásával, és akár hatszor gyorsabb működést biztosít, mint egy csak merevlemezes rendszer.

Intel® Smart Connect technológia
Automatikus alkalmazásfrissítés és rövidebb várakozás
A számítógép a weben keresztül kaphatja a frissítéseket a kiválasztott alkalmazásokhoz, akár a gép alvó állapotában is. Ez azt jelenti, hogy kevesebbet kell várakozni az alkalmazásokra és a felhővel szinkronizálásra, vagyis összességében hatékonyabb a tevékenység a géppel.

Intel® Rapid Start technológia
A PC azonnali felébresztése alvó módból
A számítógép másodpercek alatt feléled az alacsony fogyasztású hibernált állapotból. A rendszermemóriát a kijelölt SSD-re elmentve gyorsabban fel tud éledni a gép, mégis alacsonyan tartható a fogyasztás.

RoHS
GreenASUS
Az alaplapok megfelelnek az Európai Unió Energy-related Products (ErP) előírásainak. Az ErP megköveteli, hogy a termékek komoly energiatakarékossági szinteknek feleljenek meg az áramfogyasztást illetően. Ez teljesen illeszkedik az ASUS jövőképébe, hogy környezetbarát, energiatakarékos termékeket fejlesszen folyamatos tervezéssel és innovációval, csökkentve a termékek széndioxid-lábnyomát és ezáltal enyhítve az ökológiai hatásokat. Így is ismerheti: Z 87 PRO V EDITION, Z87PROVEDITION, Z87 PRO(V EDITION), Z87-PROVEDITION, Z 87-PRO(V EDITION)
Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^