Ajándékok férfiaknak, férjeknek – nem csak Valentin napra

Ajándékok, ajándékötletek férjeknek, figyelmes feleségektől. Top tíz ajándék ötlet, amivel biztosan örömet szerezhetsz a párodnak, akármilyen alkalmon, nemcsak Valentin napon.

Összeállításunkban olyan ajándékokat találsz férjeknek, férfiaknak, pasiknak, ami hasznos, praktikus, azaz szinte minden pasi szereti és mindig szüksége van/ lesz rá. Jó lenne azzal kezdeni a sort, hogy milyen könyveket ajánlunk férfiaknak ajándékba, de könyvajándékhoz talán jobban ismerni kell valakit.

Szóval az általános ajándék tippek fiúknak, pasiknak, férjeknek és férfi barátoknak:

Svájci bicska

sokoldalú, mindentudó, régi márka, régi megbízható szerelőtárs, útitárs, védőfelszerelés, stb. Egy minőségi hamisítatlan svájci bicska, zsebkés szinte minden férfit felizgat (csillagcsavarhúzó is legyen rajta, azzal együtt már egész jó kis számítógép szerelésre is alkalmas)

Külső hordozható merevlemez

Ne ijedjünk meg tőle, nem kell érteni hozzá. Ez lényegében olyan mint egy szuper pendrive. Tenyérnyi nagyságú és USB kábellel lehet csatlakoztatni otthoni géphez vagy notebookhoz is. Kicsi méretéhez képest rengeteg fotó és film is ráfér, ez pedig mindig elkel a családban, mert a laptopon, vagy otthoni PC számítógépen sem lehet mindent tárolni. A családi videófelvételek, fotók egyre csak halmozódnak. Egy hordozható külső merevlemez (hard disk) valóban remek ajándék férjeknek. Minél nagyobb a GB (gigabyte), annál több dolog fér el ezen a tenyérnyi kütyün.

Masszázs, masszírozókészülék

a legtöbb férfi vagy a gép előtt ül sokat, vagy a tévé előtt, vagy munka/ barkácsolás/ kerti munka közben a hátát húzza meg és lejárja a lábát – ezzel mi nők is így vagyunk, persze. Egy jó kis hát vagy láb vagy akármilyen masszírozókészülékkel biztosan örömet tudunk szerezni (100 férfiból mindig akad egy, aki nem bírja a masszázst, de az nagyon ritka). Ide sorolhatnánk a wellness hétvégéket is, meg a masszázsbérletet is mondjuk valamelyik gyógyfürdőbe. Biztosan örülni fog egy ilyen lazító ajándéknak a férjed.

Férfias DVD filmek

itt sajnos nehezebb már olyan filmet mondani, ami minden férjnek tetszeni fog, ha ajándékba kapja szeretett feleségétől, de megpróbálunk filmekből is néhány jó tippet adni. Általában azok a filmek, ahol a klasszikus férfiszerep és a férfias téma plusz a film nemzetközi elismertsége egyszerre van jelen, jó ajándékötlet is egyben. Pl. az örök klasszikus Casablanca, ahol Humphrey Bogart domborít, vagy egy Tom Hanks díszdobozos DVD filmgyűjtemény. Azért annyira minden feleség ismeri a férjét, hogy tudja, szereti-e a férj a maffia témákat (Godfather díszdobozos kiadás), a kaladnfilmeket (Indiana Jones filmek DVD-n), a keleti harcművészetet (karate, kung-fu díszdobozos DVD gyűjtemény), vagy valamilyen sportágat – legtöbb esetben a focit. Ha western rajongó, akkor arra is van megoldás (Clint Eastwood és John Wayne filmek), vagy ha valamelyik sorozatot szereti (24, Az elnök emberei), a sci-fit (Star Wars 3-6 epizód, Pitch Black, Kubrick 2001 űrodüsszeia, Szárnyas fejvadász, Különvélemény, 12 majom, stb.) stb. De az is lehet, hogy van egy kedvenc színésze, akitől szinte minden filmet megnéz (Bruce Willis, Tom Hanks, stb.)

Férfias CD-k, zenei DVD-k

Elvis a király, talán a legtöbb férj is elismeri ezt a tényt, de nem biztos, hogy ettől még Elvis-t hallgatja. Zenei téren nem igazán van etalon, mert nem biztos, hogy mindenki szereti a Queent, a Rolling Stones-t, a Metallicát, vagy az Iron Maident vagy éppen a lakodalmas rockot. Folytassunk előzetes nyomozást ezen a téren (mit szokott hallgatni, melyik koncertre akart elmenni, milyen számok vannak a zenei mappáiban, melyik számra teker vissza, vagy dúdol együtt) – ebben minden feleség profi. Derítsük ki, hogy milyen zenét, konkrétan milyen számokat szeret az ember, és vegyünk olyan zenei CD-t vagy készítsünk mi magunk olyan zenei összeállítást, ami neki szól.

Humor minden mennyiségben

Nem mintha a nők nem szeretnék a humort, de valahogy férfiak felszabadultabban tudnak átvenni egy humorosabb mint egy romantikusabb ajándékot – legalábbis nekem ez a benyomásom, nem biztos, hogy ez így is van. De humoros, vicces ajándékot adni jó, mert szó szerint benne van az örömszerzés. Nézzük csak a humor klasszikusait:

  • magyar humor: Hofi Géza (sokan szeretjük, ő is?), Rejtő Jenő, Gálvölgyi János, Kabos Gyula, Laár pour Laár, Holló színház, Fábry Sándor, Nagy Bandó, Tanú, Legényanya, Egészséges erotika, stb. stb.
  • angol humor: Monty Python (spéci angol humor – de ha szereti, akkor biztos tud nevetni olyan további angol humor remekeken is mint a Csöngetett Mylord, a Waczak szálló, esetleg a Hivatal c. sorozat, a Brian élete, az Élet értelme, stb.) Mr Bean vagy Benny Hill szintén angol humor, de aki szereti a Monty Python repülő cirkuszát nem feltétlenül szereti őket is. Ja, és persze Guy Ritchie filmek.
  • amerikai humor:  Woody Allen, Tarantino (?), Coen testvérek, Charlie Chaplin, Buster Keaton, Bill Murray, Jack Black, Steve Martin, Leslie Nielsen, Eddy Murphy, Ben Stiller, Jim Carrey,  Adam Sandler, Stephen Colbert,  stb. Itt filmeket könnyebb elővenni mint neveket (Die Hard széria, Forrest Gump, Ford Fairlane kalandjai, Walter Matthau és Jack Lemmon filmek, stb. stb.),  szitkomot (sitcom) is akár, mint a Rém rendes család, stb.
  • francia humor: Louis de Funes, Gerard Depardieu, Taxi széria, stb.

Sörös vagy boros? Vagy egyiksem?

Ismét csak a nagy többségről tudunk nyilatkozni, ahol is a férfiak zöme vagy a bort vagy a sört szereti, ritkán egyiket sem, és nem is iszik alkoholt. Vagy netán Unicum, vagy más rövid a gyenge pontja. Hogyan igyunk kulturáltan italt férfimódra? Ebben segít a Playboy koktélkalauza – de vissza a sörhöz és a borhoz

Ha sört szeret

Mondjuk utazás egy sörfesztiválra? Vagy Csehországba, ahol egy sörtúrával egybekötött utat szervezünk a cseh sör remekek megismerésére (gasztronómiai, sörtörténeti tudnivalókkal színesítve)? Persze egy emlék söröskorsó vagy egy I love beer sörös poszter, vagy válaszd a sört poszter is megteszi, ha az utazás most nem jön össze.

Ha bort szeret

Végtelen lehetőségek vannak, hiszen minden palack egyedi ajándéknak számít, számtalan könyv, bortúra van, ízléses bornyitók/ dugóhúzó készletek – ezt akár gravíroztatni is lehet.

Játék: Csocsó, darts, billiárd ajándék férfiaknak – Játék, amit szeret

Se a csocsó, se a billiárd nem egyszerű téma, hiszen elég helyigényes, de talán egy otthoni darts készlet sok férfinak örömet és kellemes szórakozást jelentene, miközben kis helyen is elfér. Klasszikus pub játék mindhárom. Talán kevésbé széleskörben, de elég elterjedtek még további játékok, mint a sakk, wii (egyre felkapottabb, persze igazán nagy képernyőn élvezhető igazán), kártya, stb. Ne feledkezzünk meg az olyannyira bevett fociról sem.

Rendkívül népszerűek a különféle logikai játékok, túl a Rubik kockán az ördöglakatok, stb.

Hangfal

jó, ha több helyen is van a lakásban hangfal, és sajnos félig-meddig fogyóeszköznek számít, gyorsan lerepül a polcról. Akárcsak a külső merevlemeznél (bazi nagy pendrive), itt sem foghatunk mellé – rengeteg ismert márka van, az árfekvést pedig minden feleség tudja. A csatlakozás szinte minden sztenderd géphez ugyanaz, aggodalomra nincs ok.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.