Zöldvér Kurkuma Megadózis plusz kurkuminnal kapszula - 90db

Zöldvér Kurkuma Megadózis plusz kurkuminnal kapszula - 90db

2 287 Ft-tól 14 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
Hatóanyaga, a kurkumin, segítheti a szervezetet a gyulladásos folyamatok leküzdésében, szerepet játszhat az ízületek védelmében. Összetevők: kurkuma por (85,53%), zselatin Felhasználási útmutató: napi 3-4 kapszula bő folyadékbevitellel. Hűvös, száraz helyen, fénytől védve tárolja. Fogyasztását követően a doboz lezárása ajánlott, felbontás után 2 hónapon belül felhasználása javasolt. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani! Nyomokban árpafüvet, búzafüvet, rozskorpát, zabfüvet, zellergyökeret, zöldárpát, mustármagot, spenótot tartalmazhat. Kurkuma A gyömbérfélék családjába tartozó kurkuma a tropikus területek kedvelt fűszernövénye. Főként Kínában, Indiában, Indonéziában és Dél-Amerikában termesztik. Méregmentes sárga festékanyagot tartalmaz, ezért „indiai sáfránynak is szokták nevezni. A két növény közötti hasonlóságot már Marco Polo is feljegyezte, és a kurkumát ajánlotta a sáfrány helyettesítésére. Gyógyászati célokra és fűszerként elsősorban gyökerét alkalmazzák, de Ázsiában előszeretettel fogyasztják még virágait és hajtásait. Leveleit gyakran halételek ízesítésére használják. A kurkuma, mint fűszer A kurkumát az Indiai konyha már i. e. 3000 évvel alkalmazta. Nyugaton inkább csak ételszínezékként terjedt el. Fő hatóanyaga a curcumin vagy kurkumin. Általában az erőteljesen fűszerezett fogások kedvelői között népszerű, mivel aromája igen sajátos. Az élénkvörös színű kurkuma őrlemény kis mennyiségben narancsra és gyömbérre emlékeztető zamatot kölcsönöz ételnek, ám töményen igen csípős és kesernyés. A világszerte ismert és kedveltCurrys fűszerkeverék, valamint a Worchester mártás fontos alkotórésze. Európában leginkább méregmentes sárga festékanyaga miatt kedvelik, melynek köszönhetőentermészetes ételszínezékként (pl. likőrök megfestésére) használható. Kellemes ízt és színt biztosít a párolt rizsnek, a húslevest pedig aranysárgává varázsolja. Erőteljes aromája miatt csak mértékkel adjuk az ennivalóhoz! A kurkuma mint gyógynövény Áldásos hatásait már évezredek óta ismeri az emberiség. A hetvenes évek óta tudományos kísérletek sokaságával próbálják bizonyítani a benne található kurkumin jótékony tulajdonságait. A kurkuma gyulladás gátló, de rendkívül hatékony ízületi gyulladás, csontízületi gyulladás, reumás jellegű ízületi gyulladás, heveny fertőzések esetén. Bebizonyították azt is, hogy a májsejtek regenerálásában, egészségének helyreállításában a kurkumin hatékonyabb a zöld tea kivonatánál is! Megakadályozza a vérlemezkék összecsapzódását és elősegíti a vérrögök oldódását, vagyis vérhígító, az érrendszert védő hatása is van. Az egészséget károsító szabadgyökök lekötésével erős antioxidánsként ismeretes. Hasznos olyan esetekben is, amikor a szabadgyökök károsító hatása szívbetegséget, érrendszeri károsodást okoz. Megvéd a környezetünkben megtalálható rákkeltő hatású anyagoktól, főleg a cigarettafüsttől. A kurkuma segíti a vérképzést, a szívműködést, és a keringést. Jótékony hatása érezhető a tüdőben, a felső légutak és az idegrendszer megfelelő működésében. Hozzájárul a szervezet ellenálóképességének megőrzéséhez, és erősíti a szervezetet az allergiák kialakulásával szemben. Nagy mennyiségben fokozza a szervezet kortizol termelését, mely hatékonyan csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos folymatokat. Antioxidáns hatású, javítja a rákkal szembeni hatékonyságot növelő mechanizmusokat, gátolja a rákos sejtek növekedését, burjánzását és szóródását. Jelentős mértékű befolyással bír a rák-, szív-és érrendszeri betegségek, valamint a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór elleni védelemben. Megvédhet a szürke hályoggal szemben, és visszafordíthatja a cukorbetegség okozta károkat. A kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia ősidők óta használja és becsüli. Nem véletlen, elvégre élénksárga színe és különleges aromája mellett erős antioxidáns, emésztés-serkentő, vércukorszint-stabilizáló, gyulladáscsökkentő hatásokkal jellemezhető kiemelkedő hatása. Az ízületeket érintő gyulladásos folyamatokra is rendkívüli gyógyír. A népgyógyászat emésztési panaszokra, májbetegségekre, fájdalomcsillapításra, vérhígításra, bőrpanaszok kezelésére is úgy szintén alkalmazza a kurkumát. Az utóbbi évtizedekben tudományos vizsgálatok bizonyították antioxidáns tulajdonságait. Főkomponense a kurkumin, amely a kurkuma színét adja. Emellett C-vitamint, káliumot, vasat, nátriumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot is magába zár. Így is ismerheti: Kurkuma Megadózis plusz kurkuminnal kapszula 90 db, KurkumaMegadózispluszkurkuminnalkapszula90db, Kurkuma Megadózis plusz kurkuminnal kapszula 90db, KurkumaMegadózispluszkurkuminnalkapszula-90db, Kurkuma Megadózis plusz kurkuminnal kapszula - 90 db
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^