PlanetBIO Bio Baobab por - 150g

PlanetBIO Bio Baobab por - 150g

4 036 Ft-tól 3 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
BAOBAB por (majomkenyérfa)
Mi a baobab?
Az Élet Fájának is nevezett Baobab az afrikai szavannákon élő fa. A majomkenyérfa nevet azért kapta, mert a fa termése a majmok kedvenc eledele. Törzsének átmérője a 11 métert is meghaladja és néhányuk eléri a több 1000 éves kort. Denevérek által beporzott fehér virágai kemény héjú, nagy gyümölcsökké érnek. A belsejében lévő száraz, puha gyümölcshúst, vese alakú magok veszik körül. Az érett gyümölcsök a fán megszáradnak, majd leesnek. A Baobab port a száraz gyümölcshús őrleményéből készítik.
Miért fontos táplálék a PlanetBio Baobab por?
A PlanetBIO baobab por gazdag rostforrás, közel 45%-a rost, részben vízben oldható-, részben nem oldódó rost. Az oldható rostokról kimutatták, hogy segítik bizonyos baktériumok növekedését és anyagcsere működését, ezért prebiotikumként tartják számon.
Egyes tanulmányok szerint a baobabnak magas mind a vízben oldódó, mind a zsírban oldódó antioxidáns tartalma, valamint a benne lévő tápanyagok is nagy arányban hasznosulnak.
Hatszor több C vitamint tartalmaz, mint a narancs. A baobab jó kombinációja a C vitaminnak és a vasnak, mivel a benne található vas elősegíti a C vitamin felszívódását.
Ezen kívül szterint, szaponint és triterpént tartalmaz, melyek gyulladáscsökkentők.
A baobab kiemelkedő vitamin- és ásványi anyag forrás!
A B1 vitamin hozzájárul az idegrendszer normális működéséhez és az anyagcseréhez.
A B6 vitamin szerepet játszik a vörösvérsejtek kialakulásában, az immunrendszer működésében, a fehérjék anyagcseréjében, a hormonok szabályozásában, valamint a fáradtság és az éhségérzet csökkentésében.
A cink megőrzi a csontok, a bőr, a haj és a körmök egészségét.
A magnézium részt vesz a fehérje szintézisében és az elektrolit egyensúlyban.
A kálium létfontosságú a normál vérnyomás és izomműködés fenntartásában.
A kalcium a növekedéshez és a csontok fejlődéséhez szükséges, hozzájárul az emésztőrendszerben működő enzimek normális működéséhez, a véralvadáshoz és az anyagcseréhez.

Hogy használjuk a Baobabot?
A magas C-vitamin tartalomnak köszönhetően a baobab por íze kellemesen savanykás, ami jól illik turmixokhoz, gyümölcslevekhez és növényi alapú joghurtokhoz. Tehetjük gabonapehelybe, zabkásába, gyümölcssalátába, de házilag készített kenyerünk tésztájába is süthetjük, vagy vízzel keverve frissítő italt is készíthetünk.
A PlanetBIO Baobab minősége
A baobab gyümölcs 70%-a héj, és kevesebb, mint 30%-a gyümölcshús. Sokszor csak a gyümölcshúst szállítják a feldolgozó üzembe, így csökkentve a szállítás költségeit. De nem a mi Baobabunk esetében! Mi kizárólag az egészben lévő gyümölcsöt szállítjuk, így elkerülve az esetleges szennyeződéseket! A feldolgozó üzem HACCP minősítésű, ami további garancia a termékeink biztonságára.
Az organikus Baobab begyűjtése során a környezetetvédelmi szempontokat figyelembe vesszük és nem okozunk kárt az ott élő közösségeknek, sőt, sok családnak jelentős bevételi forrásaként szolgál. Így is ismerheti: Bio Baobab por 150 g, BioBaobabpor150g, Bio Baobab por 150g, BioBaobabpor-150g, Bio Baobab por - 150 g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^