Jutavit Kurkuma extraktum - 60db

Jutavit Kurkuma extraktum - 60db

1 688 Ft-tól 17 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

1 990 Ft
+ 999 Ft szállítási díj
Raktáron
2 015 Ft
+ 990 Ft szállítási díj
Utánvét kezelési díj: 490 Ft

Raktáron
Termékleírás
A Kurkuma segíthet a gyulladásos tünetek csökkentésében, csökkenti a gyulladást az ízületekben és izmokban. Hozzájárulhat az ízületek rugalmasságához. A Kurkuma segít a gyulladásos tünetek csökkentésében, csökkenti a gyulladást az ízületekben és izmokban. Hozzájárul az ízületek rugalmasságához. Segít fenntartani a csontok, ízületek egészségét. E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Adagolás: napi 1 tablettát étkezés előtt bő folyadékkal egészben lenyelni. Sok hasonló termékkel ellentétben a JutaVit Kurkuma tabletta nem egyszerűen a fűszer porított változatát (őrleményét), hanem annak KIVONATÁT tartalmazza, mely a növény értékes részének 50-szeres koncentrátuma. Fontos figyelmeztetés: Epeköves és epeképződésre hajlamosak számára nem ajánlott. Várandós és szoptató kismamák kérjék ki kezelőorvosuk véleményét. Véralvadásgátló gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása nem javasolt, mert befolyásolja azok hatását. Ízületek védelmére fogyassza naponta négy héten keresztül, majd tartson egy hét szünetet. Ezt követően a készítmény újra szedhető. Kurkuma A gyömbérfélék családjába tartozó kurkuma a tropikus területek kedvelt fűszernövénye. Főként Kínában, Indiában, Indonéziában és Dél-Amerikában termesztik. Méregmentes sárga festékanyagot tartalmaz, ezért „indiai sáfránynak is szokták nevezni. A két növény közötti hasonlóságot már Marco Polo is feljegyezte, és a kurkumát ajánlotta a sáfrány helyettesítésére. Gyógyászati célokra és fűszerként elsősorban gyökerét alkalmazzák, de Ázsiában előszeretettel fogyasztják még virágait és hajtásait. Leveleit gyakran halételek ízesítésére használják. A kurkuma, mint fűszer A kurkumát az Indiai konyha már i. e. 3000 évvel alkalmazta. Nyugaton inkább csak ételszínezékként terjedt el. Fő hatóanyaga a curcumin vagy kurkumin. Általában az erőteljesen fűszerezett fogások kedvelői között népszerű, mivel aromája igen sajátos. Az élénkvörös színű kurkuma őrlemény kis mennyiségben narancsra és gyömbérre emlékeztető zamatot kölcsönöz ételnek, ám töményen igen csípős és kesernyés. A világszerte ismert és kedveltCurrys fűszerkeverék, valamint a Worchester mártás fontos alkotórésze. Európában leginkább méregmentes sárga festékanyaga miatt kedvelik, melynek köszönhetőentermészetes ételszínezékként (pl. likőrök megfestésére) használható. Kellemes ízt és színt biztosít a párolt rizsnek, a húslevest pedig aranysárgává varázsolja. Erőteljes aromája miatt csak mértékkel adjuk az ennivalóhoz! A kurkuma mint gyógynövény Áldásos hatásait már évezredek óta ismeri az emberiség. A hetvenes évek óta tudományos kísérletek sokaságával próbálják bizonyítani a benne található kurkumin jótékony tulajdonságait. A kurkuma gyulladás gátló, de rendkívül hatékony ízületi gyulladás, csontízületi gyulladás, reumás jellegű ízületi gyulladás, heveny fertőzések esetén. Bebizonyították azt is, hogy a májsejtek regenerálásában, egészségének helyreállításában a kurkumin hatékonyabb a zöld tea kivonatánál is! Megakadályozza a vérlemezkék összecsapzódását és elősegíti a vérrögök oldódását, vagyis vérhígító, az érrendszert védő hatása is van. Az egészséget károsító szabadgyökök lekötésével erős antioxidánsként ismeretes. Hasznos olyan esetekben is, amikor a szabadgyökök károsító hatása szívbetegséget, érrendszeri károsodást okoz. Megvéd a környezetünkben megtalálható rákkeltő hatású anyagoktól, főleg a cigarettafüsttől. A kurkuma segíti a vérképzést, a szívműködést, és a keringést. Jótékony hatása érezhető a tüdőben, a felső légutak és az idegrendszer megfelelő működésében. Hozzájárul a szervezet ellenálóképességének megőrzéséhez, és erősíti a szervezetet az allergiák kialakulásával szemben. Nagy mennyiségben fokozza a szervezet kortizol termelését, mely hatékonyan csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos folymatokat. Antioxidáns hatású, javítja a rákkal szembeni hatékonyságot növelő mechanizmusokat, gátolja a rákos sejtek növekedését, burjánzását és szóródását. Jelentős mértékű befolyással bír a rák-, szív-és érrendszeri betegségek, valamint a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór elleni védelemben. Megvédhet a szürke hályoggal szemben, és visszafordíthatja a cukorbetegség okozta károkat. A kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia ősidők óta használja és becsüli. Nem véletlen, elvégre élénksárga színe és különleges aromája mellett erős antioxidáns, emésztés-serkentő, vércukorszint-stabilizáló, gyulladáscsökkentő hatásokkal jellemezhető kiemelkedő hatása. Az ízületeket érintő gyulladásos folyamatokra is rendkívüli gyógyír. A népgyógyászat emésztési panaszokra, májbetegségekre, fájdalomcsillapításra, vérhígításra, bőrpanaszok kezelésére is úgy szintén alkalmazza a kurkumát. Az utóbbi évtizedekben tudományos vizsgálatok bizonyították antioxidáns tulajdonságait. Főkomponense a kurkumin, amely a kurkuma színét adja. Emellett C-vitamint, káliumot, vasat, nátriumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot is magába zár. Így is ismerheti: Kurkuma extraktum 60 db, Kurkumaextraktum60db, Kurkuma extraktum 60db, Kurkumaextraktum-60db, Kurkuma extraktum - 60 db
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^