ISWARI Bio Zsenge árpa por - 125g

ISWARI Bio Zsenge árpa por - 125g

1 880 Ft-tól 2 ajánlat
Termékleírás
Bio Árpa por Méregtelenítés és vitalitás A zsenge árpa egyike az egészség megőrzésére legrégebben használt zöld eledeleknek. Hajtásainak felhasználásáról már az antik szövegekben találunk utalásokat. Legfontosabb hatásai közé tartozik az ellenálló képesség növelése, a méregtelenítés és a vitalitás serkentése. A zsenge árpában előforduló sok betakarotin és klorofill kiváló antioxidáns. - elősegíti az emésztőcsatorna működését - semlegesíti az elsavasodott szervezetet - növeli az ellenálló képességet és regenerációt - lebontja a testszagokat - sok antioxidánst tartalmaz A zsenge árpa az egyik legkedveltebb zöld eledel. Hagyományosan a vitalitásra legerősebben ható zöld tápláléknak tekintjük. Sok enzimet, pl. az egyedi SOD-t (superoxid-diszmutáz), citokróm-oxidázt, zsírsav-oxidázt, transzhidrogenázt és a tápanyagok feldolgozásához nélkülözhetetlen továbbiakat tartalmaz. Összességében az enzimek a zsenge árpa tömegének akár 40%-át is képezhetik. A zsenge árpában található beta-karotin, klorofill és enzimek az antioxidánsok kiváló forrása. 1978-ban Joshihyde Hagiwara japán tudós bebizonyította, hogy a zsenge árpa elősegíti metabolizálni az egyes rovarölő szereket és az élelmiszerekbe adagolt vegyi anyagokat. A következő évben munkatársaival megállapította, hogy a zsenge árpa sok, a mérgező anyagokat semlegesíteni képes enzimet (SOD, citokróm-oxidáz, peroxidáz, kataláz, stb. ) tartalmaz. A zsenge árpa fehérjéje 20 aminosavat tartalmaz, köztük az összes esszenciálist, melyeket a szervezet maga képtelen előállítani. A vitaminok közül gazdag forrása a betakarotinnak (A-proviamin), B vitamin komplex (B , B, B3, B5, B8, B12), C-, E-, K-vitamint és kolint (a lecitin szintéziséhez szükséges). Az ásványi anyagok közül, mint pl. a kalcium, kálium, magnézium , vas és foszfor gazdag forrása. Sajnos az Európai Bizottság 432/2012 sz. rendelete alapján 2012.12. 14-től tilos az élelmiszerek és összetevőik többségének egészségre kifejtett hatását közölni. Ezért kérjük, hogy a zsenge árpában található anyagok egészségre kifejtő hatását a nyilvánosan hozzáférhető forrásokból, esetleg ebből a cikkből kövessék. Megértésüket köszönjük! Elkészítés Levesekbe, salátákba, gyümölcs vagy zöldséglevekbe, stb. keverjünk el 1 kiskanállal. Recept: Zöld-koktél 1 alma, csipet friss gyömbér, 1 kiskanál árpapor, csipet spenót, utóízesítésre limet- vagy citromlé. Szétmixeljük, és azonnal fogyasztjuk. Érezzük meg a klorofill regeneráló hatását! Fontos, hogy a zsenge árpát legfeljebb 40C meleg ételekbe használjuk, vagyis már a tányérba felszolgált levesbe szórjuk. Csak így tudjuk hasznosítani a kíméletes feldolgozás során megőrzött összes anyagot. Figyelmeztetés A zsenge árpa rendszeres fogyasztása várandós és szoptatós nők számára nem ajánlott, mert a mérgező anyagok testnedvekkel, pl. anyatejjel is kiválasztódnak. Kiszerelése: 125 gr Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tápérték 100g-ban: Energiatartalom 337 cal(1410 KJ) Proteinek 20 g Zsírok 3 g Szacharidok 34 g Rostanyag 27 g Nátrium 120 mg Így is ismerheti: Bio Zsenge árpa por 125 g, BioZsengeárpapor125g, Bio Zsenge árpa por 125g, BioZsengeárpapor-125g, Bio Zsen ge árpa por - 125 g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^