Minden vélemény - Casio FX-82ES
vörös sárkány

Kiváló számológép, nem csak azoknak lehet jó, akik
matekzsenik, hanem azoknak is akik sokat végeznek alapvető műveleteket. Egy alapfunkciós gépen nincsen korrekciós lehetőség, sem pedig művelet visszahívási és átszerkesztési lehetőség. Az előző gépem egy SHARP volt, ami néhány év alatt, a legnagyobb óvás ellenére kijelző-hibás lett. Ez a gépem kb 3 éve van meg, nagyon szeretem, elemcserére még nem volt szükség. A gombfeliratok sem koptak meg. Egy középiskolás képzést valószínűleg gond nélkül kibír, elemcsere nélkül. Feltéve ha nem ezzel fociznak a srácok.
megjegyzés:
Nem értem azokat, akik valamilyen funkció hiánya miatt pontozzák le, minden funkciója szerepel a gépkönyvében. Ha valaki nem képes átnézni vásárlás előtt, akkor nem jogos később pampogni. Ez olyan mintha vennék egy kézi váltós autót és később visszavinném, hogy ez sz*r, mert nincsen benne automata váltó...
megjegyzés:
Előnyök:
Megfelelő ár/érték arány
Jó minőségű, kemény gombok, nem pedig vacak gumi, nem szorulnak be, határozott érintkezés.
"Natural display" teljesen úgy vihetőek be a képletek, mint ahogy papírforma szerint vannak.
Utolsó műveletek visszahívhatók.
Elem élettartama hosszú, kemény műanyag fedlap.
Nagyon hasznos a szerkesztő kurzor, úgy javítható vele a hiba, mint a PC-n.
Hátrányok:
Még nem tapasztaltam.
aTi

Átolvastam az angol használati utasítást, és nekem pont arra kell ami nincs is benne... és ez pedig a komplex számok halmazán való számolás.
Felháborító, hogy egy ilyen gép egy ilyen primitív dologra nem képes. Aki egyetemre jár és nem akar kétszer számológépet venni, az ne vegye meg!!!
mattheas
Jónás

Ha tudományos számológépet akartok venni, akkor ezt messziről kerüljétek el, még másodfokú egyenletet sem tud megoldani. Ha egy igazi tudományos számológépet akartok venni akkor ajánlom az fx-570es-t nekem az van és még nem találkoztam,olyannal amit ne tudott volna megoldani, ellentétben az fx-82es-sel aminél már az első percben ráakadtam pár ilyen dologra.
Alexa

Én Casio FX-82ES tudományos számológépet használok. Nagyon megvagyok vele elégedve. Nem mondom, hogy a kezdőknek is egyszerű a használata, de nem bonyolult, hamar meglehet tanulni. Sok mindent tud, és remek használati utasítása van, amit a neten is meglehet találni. Szerintem megéri az árát. Ezzel nem akad olyan művelet, amit meg ne tudtam volna kiszámolni.