Egy ASUS P8Z68-V PRO alaplapba van betéve, kizárólag videóvágásra használom, és hogy őszinte legyek, meg se érzi a HD-t... : D
Az 1080i-s videókat Premiere Pro-val gyönyörűen viszi, és mivel nincs alatta renderelést kisegítő gpu, mindent az i5-ös csinál.
Kódoláskor ránéztem, hogy "na mit kap a drága"... 98-100% mind a 4 magon, a 8GB ram majdnem teljesen felhasználva, szóval ki van hajtva a bele, és így is viszonylag kis zajt produkál a gyári hűtővel.
Húzni véleményem szerint felesleges, de mikor vettem, alig volt különbség a sima meg a K-s között. Így legalább a lehetőség ott van.

Komplett géphez kerestem, teljesítmény + ár/érték arány, a lehető legmagasabb teljesítmény értékek elérése CAD program kiszolgálása érdekében komplett gép 200 EFt értékhatáron belül, kicsit léptem túl a ktg. klaviatúrával egérrel. Mérlegeltem az egyel magasabb szintet is, de ekkor még az i7 számomra megfizethetetlen 90 pénz lett volna.
többek független egybehangzó ajánlása alapján választottam ezt a típust, annyit kértem, hogy működjön együtt a többi alkatrésszel, maradjon benne potenciál, egyenlőre hiba nélkül működik, és gyárilag tuningolható, én nem tervezem, hogy feljebb húzom az órajelet, mert így is jól fut minden.
Kicsit borsos ár, gépem legdrágább alkatrésze, a boltos szerint ha tuningolja valaki akkor nem hátrány egy ütősebb hűtő hozzá, én maradtam a gyárinál, csak tudják mit csinálnak alapon!

Nagyon flexibilis: Ha nem hajtod, 1600Mhz-en pihen és nem melegszik egyáltlán. Ilyenkor szinte nem is hallani a ventillátort - ügyes beállítások esetén.
Ha hajtod, akkor már forródosik rendesen, így felpörög a venti is, de ezt elnézem, mivel cserében brutális teljesítményt ad le. (A korábbi generációs Inteleket legalábbis tönkreveri)
(((akár 4.5Ghz-en is stabil, ezt persze senkinek sem ajánlom)))
Ha mind a négy mag tartósan dolgozik ezerrel, akkor tényleg kell a hűtés. Átlagfelhasználóval persze ez nem igen fordul elő, tekintve, hogy kevés program használ 4 magot és tartósan. Ha valaki mégis ezt tervezi, akkor én a gyári hűtőnél izmosabbat vennék. Nem mintha azzal nem bírná ki, de meg lehet oldani hatékonyabbra/halkabbra is.

Azért érdemes mert 10 %- al lassabb mint a 2600k de ugyanazt tudja kicsit butitott de alig lassabb és 20 E ft al olcsobb vagyis nem éri meg a drágábbat venni hiszen ár érték arányt kell mindig figyelembe venni.Gyorsabb mint az x6 amd 1100t és majdnem olyan gyors mint az i7 980 ami 160 e ft .és a legfontosabb fel lehet huzni 4.3 gigahercre is és stabil hiszen a szorzot lehet állitani eglsz 53 ig .Olvastam azt is hogy léghutéssel 5.7 gigahercet is kihoztak belöle.
A brobléma a termékkel semmi ennyit tudok mondani.

a 'K' modelleknek szabadon változtathatjuk a frekvenciájukat, sokan 5Ghzig is elmennek, sztem ne vigye senki 4 fölé, aki mindennaposan fogja úgy használni. 32nm technológia> kevesebb hő és alacsonyabb fogyasztás.
Nagyszerő turbó módszere van, terheléskor picit fölfele, üresjáraton pedig 1.6 Ghz re ejti az órajelet.
Felülmúl minden 6 magos AMD-t, de drágább is náluk, viszont az i5 2400 ugyanabban az árban van, és ő is mindet legyőzi.
Viszonylag drága, de hozza az ár:érték arányt,
Aki nem tervez komolyabb túlhajtást (oc) vegye ez olcsóbb i5 2500-at, mert az alapból ugyan ilyen és ott is lehet egy picit húzni az értékeket.
Ha fontos nekünk a kis teljesítményű beépített gpu, akkor egy H67, ha a túlhajtás (a 2500K erénye) akkor egy P67-es alaplapot ajánlok. Sajnos a két tudás együtt még drága, a neve Z68.