Nokia - Kialakítás: Érintőképernyős, Processzor típusa: SoC/CPU: Texas Instruments OMAP 3630, GPU: PowerVR SXG530, Processzormagok száma: 1, Processzor sebessége: 1024 Mhz, RAM: 1024 MB, Belső memória: 16384 MB, Memória bővíthető: Nem, Operációs rendszer: MeeGo, Java: Van, Előre telepített szoftverek: Nokia Zene, Nokia Link, Nokia... Tovább
K&H 500000ft K&H személyi kölcsön 19381 ft/hó törlesztővel, THM:22,2-27,7%

0 %

0 %
Leghasznosabb vélemény
2012.04.29
Előnyök:

Még nem fogtam a kezemben ezt a telefont, de a videók alapján (r...

Hátrányok:

Mivel még nem próbáltam ki, így erről nem tudok véleményt í...

Minden vélemény - Nokia N9 16GB
3 hete
Szilágyi Balázs
Minél hamarabb szeretném megvásárolni ezt a telefont és szerintem jól fogok dönteni, sokat vaciláltam a High-Tech mizérián vajon várjam meg a Galaxy S3-mat, vagy esetleg az iPhone 5-öt illetve még dönthetek az iPhone 4S mellett is, amit persze 1000x végignyomkodtam, kipróbáltam már stb...

Arra jutottam, hogy kinőttem már ezekből nem a pénzzel van a bajom, hanem azzal, hogy nincs arra szükségem, hogy pl. fél nap után tölthetem a telefonomat, mert lemerül...

Nagyon tetszenek a nagy kijelzős telefonok pl. Galaxy Note, de ez nálam már a túlzás kategória, mivel kicsi hozzá a kezem és csak idegesítene, hogy nem tudom zsebre rakni, rendesen nyomkodni stb... : D

Ez alapján döntöttem ez a telefon mellett.
Előnyök:

Még nem fogtam a kezemben ezt a telefont, de a videók alapján (rengeteget néztem) , megtetszett!

- Az egyik nagy előnye, hogy választható alapból 64GB-os változat is, ami számomra a zenéim miatt nagyon jó lépés volt.
- A második, hogy Linux alapú rendszer van a telefonon, így hasonlóan annak idején a Windows telefonoknál is, telepíthető erre a telefonra is az Android pl. ha megunnám MeeGo-t : -)
- Tetszik ez a Swipe megoldás is, illetve, hogy nincs a telefon elején egyetlen egy gomb!
- Korábban írta előttem valaki, hogy nincs feltüntetve a MicroSIM, az eddigi általam elolvasott tesztekben mindenhol nagy betűkkel ki volt húzva és fel volt tüntetve!
- Nekem pont kézreálló a majdnem 4 hüvelykes kijelző is : -)

Hátrányok:

Mivel még nem próbáltam ki, így erről nem tudok véleményt írni.

Bánóczy Ivett
Én még 2011. dec 19.-én kaptam kezembe a telefont. Már alig vártam, hogy kinyithassam, és beüzemeljem :) A véleményeimtől függetlenül és a gondoktól függetlenül imádom , beleszerettem.
Előnyök:

Elsőre minden szép és jó, mint egy uj kapcsoltban is :) Gyönyörű külső , a fekete színe zseniális, nem ugy mint az applenél. Gyors, két mozdulatból szinte mindent elérsz, ami a mindennapjaidhoz kell. A beállítások kicsit kacifántosak, egy két dolog szét van osztva rajta és több helyen is rábukkanhatsz, vicces . Gyönyörűek a színei.

Hátrányok:

1. Gorilla glass: az én készülékemen már láthatók a pici karcok. 2. Az akksi: ha egész este töltöm másnap este ujra tölthetem, de vannak olyan pillanatai, hogy kibirja két napig. 3. programok: valóban kevés progi van rajta , még a fájl kezelőt is le kell tölteni hozzá, ha netán bluetooton akarsz valakinek zenét át küldeni( ez azért gáz) 4. Gyors a telo, a jobb lábbal kelt ki az ágyból, de mostanság bal lábbal kell ,mert bevan lassulva , fagyogat és rendszerint kikapcsol.
Az óra tetszik, hogy olyan tekerős, de ez csak vakítás. A naptár: hát örültem volna, ha vannak benne olyan opciók, hogy születésnap és a szülinapok mellé kiirja, hogy hány éves az illető ( Nokia 5130 Xpressmusic-os telefon tudta). Dokumentumot olvas, de szerkesztésről ne álmodj, pedig jó lett volna .
Jajj majd elfelejtettem...Az elülső kamerát nem tudom használni fotozásra, viszont töltöttem tükör progit, na az beüzemeli, de az is csak arra, hogy megtudd nézni, hogy jól áll-e a séród :)
Azt hiszem , hogy elkell sétálnom vele a szervizbe.
A szívem szakad meg , hogy álmaim telefonja ilyen szinten cserben hagy.

Okostojás
Világverő design, android betonba taposó user interface és iPhone alázó egykezes használat! Fenomenális, zseniális és briliáns mérnöki munka. A 6110i óta a legnagyobb húzása a Nokiának. Hibátlan.
Geri
Szerintem ez egy nagyon jó és szép kialakítású telefon :))
Breathless
Ránézésre és a reklámok alapján szép és jó, de már párnapos használat után világossá válik, hogy túl sok szélsőséget vonultat fel ez a telefon. Ha csak és kizárólag az egyediség a szempont, mindenképp jó választás, hiszen ehhez hasonló nemigazán van a piacon (a Lumia 800 is csak külsőre testvér). Minden más inkább egy amolyan "featurephone+" kategóriába sorolja, ami viszont az árcédulát figyelembe véve elég katasztrofális.
Előnyök:

A felhasznált anyagok és az összeszerelés minősége kiváló: hiába plasztik az egész, szinte fel se tűnik. A MeeGo és az alátett hardver nagyon jól összedolgoznak: gyors, akadásmentes, fagyás nélkül fut az egész. A felhasználói felület (az egész swipe koncepció) eszméletlenül jó, könnyen és hamar megszokható, praktikus - de ez nem meglepő, hiszen az alapjai már az N900 Maemójában is benne voltak.

Hátrányok:

MicroSIM - amire semmi nem figyelmeztet a csomagoláson, és a websiteokon se biztos, hogy feltüntetik, pedig gond lehet, hiszen az iPhone 4eken kívül gyakorlatilag még semmihez nem kell ilyen.
A kijelző: bár a fizikai méret és a felbontás aránya, nameg az AMOLED alapján azt lehetne hinni, hogy tökély - nem egészen, ugyanis PenTile megoldással készült, amit vagy lát valaki, vagy nem. Ha viszont igen, akkor az egész élményt tönkreteszi, ugyanis elképesztően feltűnőek az egyes pixelek.
Home screen - azaz annak teljes hiánya. Amilyen nagyot és amilyen gúnyosan beleszúrt az Apple-be a Nokia a Lumia 800 bemutatóján ("...not just boring, static icons sitting there doing NOTHING!"), kb olyan csúfosan bukik ezen a téren az N9. Van ugyan egy "today"-szerű képernyő, de annyira puritán és jellegtelen (időjárás+tweetek+facebook), hogy az egészen siralmas.
Támogatás, programok: akárhogy csűrik-csavarják, a MeeGo éppannyira egy élőhalott rendszer, mint a Symbian. A Nokia rég eldobta, mielőtt felköhögték az N9-et, és persze, vannak fanatikusok, de kérdés, hogy meddig (és mit) lesznek képesek alkotni. A hivatalos támogatásra szintén nem lehet számítani, akármikor felfüggeszthetik. Az alkalmazások pedig...nos, egyrészt eleve az sokat mond, hogy a gyári órája hihetetlenül fapados: 2011ben már featurephone-ba se igen tesznek egy óra+ébresztő kombóból álló óraalkalmazást, és az, hogy egy ilyen kategóriájú modellen külön kell letölteni világórát/stoppert/visszaszámlálót...azt hiszem, sokat mond. Sok rosszat. (Lehet vitatkozni, hogy milyen apróság - de épp azért illene alapból benne lennie, mert olyan kis semmiség.) És igazából ez a legrosszabb az egészben, hogy ilyet töltöttem hozzá a Store-ból - mert mást szinte egyáltalán nem lehet. A konkrétan hasznos, értelmes programok száma elenyésző (ráadásul azok közül sincs szüksége mindenkinek mindegyikre), és mivel ennyire elzárt rendszerről van szó, sok javulásra nem is igen lehet számítani.
Sokminden kimondottan érthetetlen az N9ben: az N900 a Maemóval (ami, ugye, tulajdonképpen az elődmodell minden tekintetben) sokkal funkcionálisabb alkalmazásokat kínált már a dobozból kivéve, ráadásul több homescreent tudott kezelni egy rakás widgettel...gyakorlatilag sok szinten inkább visszalépés történt, ami zavarbaejtő.
A Nokia Suite-tal pedig tényleg nem működik: internetkapcsolat nélkül semmilyen tényleges adatot nem lehet szinkronizálni semmivel; az aprócska Nokia Link program csak képek/videók/zenék kezelését tudja.

Timi
Imádom ezt a telefont kell nekem egy ilyen a családban már mindenkinek van :// gyönyörú,okos,praktikus és hozzám való álmaim telefonja :DDD a nokiák között mindenki megtalálja azt a telefont ami hozzáillik jó hogy több színben is van nekem kéne egy rózsaszín :)
Dave
innovatív, és gyönyörű... és az emberek többsége tévhitben él, hogy halott mert nem lesz frissítés/alkalmazás! naponta jönnek ki a jobbnál jobbak, csak a szifon meg androiddal ellentétben itt nem a mennyiségre mennek hanem a minőségre!
developer
Sokkal több lehetőség van benne mint az iPhone -ban.
Előnyök:

A Nokia csak 3-4 évre szünetelteti, és most több mint 3,6 millió dollárt
kinált fel kiválasztott fejlesztőknek, hogy új vagy már más platformon létező programokat készítsenek az N9 -re.

Hátrányok:

Még nincs teljesen kész.

Jazzy
érdekes, hogy van aki tényleg elhiszi Steve Jobs-nak , hogy amit ő csinál az teljesen új és semmi máshoz nem fogható és a többi gyártó csak azt tudja másolni,
emellett persze az iPhone gyönyörű, de korántsem a z egyetlen szép telefon,
de ez a nokia van olyan egyedi, és szép és persze sokkal fantáziadúsabb is mint az iPhone ezt be kell vallanunk, hiába álltatják magukat az iPhone-osok hogy az ő telefonjukhoz nincs hasonló,
mert a nokiának sikerült egy ízig-vérig európai telefont alkotniuk
Előnyök:

nagyszerű telefon, de úgy nem lehet eladni, hogy a gyártó kijelenti, hogy soha többet nem gyárt ilyet nem fejleszti tovább és nincs is hozzá több mint egy tucat alkalmazás

- -"
Amikor elsőnek megláttam a telefont egyszerűen beleszerettem, de sajna jött a hír hogy a meego oprendszert a Nokia nem akarja tovább fejleszteni, ekkor megrendült a bizalmam, de megnyugtatott a következő hír hogy ha már egy ilyen értékes telefonról van szó, mégsem hagyja magára a gyártó, ezért már jött ki rá frissítés.
Előnyök:

Láttam már iphone-t, de közel sem annyira gyors, és jól kialakított jellegű az új iphone mint ez a Nokia. Annyi minden van benne, hogy egy igazi telefonfüggő még évek után is mindig talál benne pár apró "újdonságot" ami megunhatatlanná teszi a telefont.

Hátrányok:

hosszú távon azonban kételkedek benne hogy biztos hogy jó e hogy egy nagy vázban van benne az egész szerkezet és az akksit nem lehet kiszedni belőle, ha fatalt kap a telefon. Ja és mint bármelyik telefont, ezt sem ajánlom olyan helyekre ahol sok a vaspor, mert ezt még annyira sem fogod tudni kitakarítani, mint a mostaniakat. Ez inkább irodai telefon, mint hogy a műhelybe vidd magaddal.