Először szép, logikusnak tűnik, meg hasonlók. De ez hamar elmĂ...
Rengeteg van. Nem lehet vele netezni. Skypolni főleg nem. Ott ál...

Alig vannak a konkurenciához képest. Nincs előnye! !! !! Mit írjak még? ?? Szemét.
Rengeteg. A legfontosabb, hogy nem tudsz vele netezni. Mármint wifivel. Nem érzékel semmit. Tiszta pénzkidobás.

Először szép, logikusnak tűnik, meg hasonlók. De ez hamar elmúlik.
Rengeteg van. Nem lehet vele netezni. Skypolni főleg nem. Ott állok a wifi mellett 1 m-re és mégsem érzékeli. Ennyit arról, hogy netes dolgokat lehet vele használni. Amúgy a fényképezője jó, de mit ér, ha a net elérhetetlen? Soha, soha többé Nokia! !! Egy hulladék !! !! Nehogy megvedd! !! ! Nincs benne trágár kifejezés, az nem ilyen.

Nem tudom mennyibe kerül, de én azt hiszem, hogy ár érték arányban minősíthetettlen. Aki ezt a telót dicséri, az nem fogott még a kezében egy
Sony S-t, Samsung S3-at vagy akár egy Iphone-t.
Ránézésre ég és föld a különbség.
Szerintem ez a Nokia a telefonok Trabantjának az utolsó csavarja, nem az Audija.
Az érintő képernyője pocsék. Egy jó dolog szól a telefon mellett az az oprendszere.
Nem is pazarlok több betűt erre a véleményre, csak annyit tanácsolok annak aki ilyen telefont vesz, hogy még megvétel előtt a kezében hasonlítsa össze egy másikkal. Nekem nagy csalódás volt. Eme véleményemet első körben használat nélküli tapasztalatokra alapozom kb. 10 perc után.
Nokia N9 64GB Mobiltelefon vásárlás 93 920 Ft-tól!
Sony Xperia S (32 GB, nekem ennyi is elég) Mobiltelefon: 81. 600 Ft-tól (2013. 01. 22. )
Android, Linux FOREVER.
Linux alapú oprendszer. 16 GB tárhely
Nokia

gyönyörű, jár hozzá gumitok, a színei gyönyörűek, a fenti problémákkal én nem találkoztam (1 éve használom) sztem nem lassú, csöngés közben némítani kétféle képpen is lehet, nagyon jó benne a navigáció , a menu is gyors és könnyen elérhető
a front kamera felbontása nem az igazi és az alapbeálításban nem is lehet használni

formás, a telefonok Audi-ja ...... nagyon jó kezelhető menürendszer, gyors, video és képkészítés hozzá tartozó menük number one: D akksi tökéletes...
most lumia 920at probálgatom, de erről máshol

Egyszerűen kezelhető, nincs kezdőképernyő, minden alkalmazást azonnal el lehet érni és nyitott is marad a háttérben, párhuzamosan a többivel. Jó és gyors kamera. Design remek. Külön jó, hogy nincsenek felesleges gombok.
MeeGo oprendszer, épp hogy van támogatás hozzá. Store nagyon gyenge. Néha megőrül a készülék: törli az SMS-eket, automatikusan némaüzembe zuhan, nem jelzi a hívásokat, érintőképernyőn alkalmasint vérhólyagosra dörzsölheted a kezed, meg sem nyekken.
Elég durva dolgokat tud produkálni, pláne, ha mint munkaeszközt nézzük...
Ja, egész éjszakás töltés után, háttérben futó aktív hálózati kapcsolattal, akár 3 óra üzemidőre is képes... ez hálózat nélkül cca. 1-2 nap (ahogy sikerül).

Mérete miatt szatyorba vagy aktatáskába való.
Az androidos cuccoknál jobb, de a tempója nagyon "papis". Egyszer megfogadtam, hogy nem veszek többet Nokiát, most megszegtem ezt a fogadalmat és meg is bántam.
Szép, modern, átláthatóak a funkciók.
Elég jó a kamerája.
Mire bekapcsol, lepetézek. Ha valami baj van és gyorsan szeretnél telefonálni, előbb halsz meg, mintsem eljuss a segélyhívásig.
Mindenféle reklámüzit úgy betárol, hogy az életben nem tudod kitörölni. Egyszerűen nem adja fel választásnak a törlést. Egyszer éppen a törlésükön ügyködtem, ki volt választva, hogy mit akarok törölni, erre befutott egy új üzi és azt törölte! Akkor majdnem kivágtam az ablakon.
Az érintőképernyő vagy nagyon érzékeny és azonnal reagál a legkisebb érintésre, vagy szinte kaparni kell, hogy csináljon valamit.
Ez különösen akkor izgalmas, ha gyorsan felvennéd és le van zárva. Akkor aztán kaparhatod. Leteszi a hívó, mire felveszem.
Még nem jöttem rá, hogyan lehet "némítani", miközben csörög. Ilyen egyszerűen nincs rajta.
Nagyon nagy. Még véletlenül sem fér el a zsebedben vagy a női táskák erre a célra kialakított részében.
Gyorsan lemerül akkor is, ha nem is telefonálok rajta. Lemerülés előtt nem jelez, nem kér töltést.

A készülék szépségét és gombnélküli praktikumát nem kell ecsetelni : -)
Mióta ezt használom, bármilyen csúcsgépet hoznak ide javítani, mindig swipeolni akarok rajtuk, a vissza meg a menü gomb egy zsákutca a fejlődésben.
A végére : Nem kell csúszkákat húzogatni a képernyőn ha felhívnak, halleluja! : -DD
Meguntam az android hektikus viselkedését, hol működik hol nem, sosem tudni mikor fagy vagy akad össze benne valami. A borzalmas WM-ről ne is beszéljünk.
Nincs felesleges főoldal, azonnal az ikonokkal találkozom ha keresek valamit. Mappákban szépen elrendezve, átláthatóan.
Sok olyan apróság amivel még egyetlen más rendszerben sem találkoztam.
A lezárt képernyőn kiírt idő, dátum, időjárás, akkuszint, üzenetek és levelek, nem fogadott hívások nélkül már nem is tudnám elképzelni a telefonomat.
Csak akkor csipog új levélnél ha azt még máshol nem olvastam, ha igen letölti ugyan, de nem jelez feleslegesen.
A koppintással feléledő képernyőn egy mozdulattal jutok bármilyen üzenethez, nem kell 3 menün keresztülverekednem maga.
A névjegyzékben integrálódik a Gtalk, FB, Skype, stb, nem is nagyon tudom ki min hív vagy üzen, nem kell válogatni.
NFC és TV kimenet még a legújabb gépeken sem széria.
Persze a mai gépekhez képest gyenge a hardver, de ez nem ütközik ki hátrányosan, köszönhetően a jól átgondolt OS-nek. Van amiben lassabb egy csúcsközeli androidnál, de sok alkalmazás sokkal gyorsabb.
Ez a hátrány egyből előnnyé válik, mikor a kollégák délben már a töltőt keresik a csilivili tizenhatmagos gépekkel, ez meg röhögve elmegy 2-3 napot egy töltéssel : -)
A fényképezőjét külön kiemelném. Nagyon szép, az átlagosnál nagyságrendekkel jobb képeket készít. Más telefonok 2-5 másodperc alatt jutnak a fókuszálástól a tényleges fényképezésig, ez pont elég arra hogy a gyerek megtegyen két kört a házban... Az N9-nél katt és kész. Mondom ezt Xperia S és Galaxy S3 néhány hónapos birtoklása után, tehát nem a levegőbe...
A legfőbb hátrányként az alkalmazások szerény mennyiségét szokták emlegetni. Ez persze igaz, de normális használat mellett nem igazán hiányoznak a pattanásnyomogatós droid programok.
Ami fontos megtalálható az amúgy még mindig folyamatosan bővülő áruházban. Sőt, ilyen jó wifis filekezelője még a droidnak sincs.

Használhatóság, biztonságos rendszer, sem kaotikus Androidot, sem merev Windows-t nem szerettem volna. Fontos tényező volt a márka illetve az átlagosnál jobb minőségű kamera. Illetve a netes lehetőségek, továbbá a korrekt GPS-funkció.
Jól használható, minden felmerülő igényemet kielégítő telefon. Relatív gyors, stabil és az akksi is bírja 2, néha 3 napig...
Sajnos, amit kaptam az nem EU piacra gyártott termék volt. A távol-keletre szánták. Alátámasztotta ezt a hálózati aljzat, mely csak átalakíthatóval használható, illetve az elő-telepített navigációs térképek Szingapúrtól, Ausztrálián át Malajziáig, továbbá egy apró illesztési hiba, ami szerintem az EU-ba (vagy akár az USA-ba) szánt modelleken nem ment volna át a rostán. Ez nem feltétlen a viszonteladó hibája, mert Nokia az Nokia, de azért csalódtam. Főleg, hogy ez már a 3-4. rendelésem volt a cégtől. Nyilván ezek apróságok, ezért nem fogok asztalt borítani, sem vitát kezdeményezni a céggel, de jó eséllyel nem fogok náluk többet vásárolni. Az eddigiek alapján azt feltételeztem, hogy ők ennél jóval vásárlócentrikusabbak...

3 éves kiterjesztett garancia erre a termékre már 6 045 Ft-tól. Kösd meg most!
Kiterjesztett Garancia