korábbi jó tapasztalat a Szarvasi márkával, jó ár-érték arány,és persze az, hogy magyar termék
finom kávét főz, olcsó árkatergóriájú, jól néz ki.
Nem kapcsol ki magától, nincs rajta gőzfújó

finom kávét főz, olcsó árkatergóriájú, jól néz ki.
Nem kapcsol ki magától, nincs rajta gőzfújó

Első látásra szerelem. Szép, dizájnos megjelenés.
Kibontottam, letisztítottam, átfőztem egyszer, kétszer, ötször, majd már kb. 10-15 alkalommal.
Azt hittem rosszul tettem fel a kávétartó szűrőt a helyére, mert nem csak ott folyt a víz ahol kéne, hanem a pereme körül is ömlött. Persze még a kapcsolója is elázott ilyenkor, úgyhogy hálózatból kihúz, konyhatakarítás, szárazra törölgetés stb. (nehogy zárlatos legyen a kicsike). Szárítás után újra próba.
Tettem a szűrőbe kávét, (biztos az a baj) de úgy is mellette folyt ki a betöltött vízmennyiség kb. 1/5-e.
Gondoltam ez már sokk! Rendeltetésszerűen használni nem lehet a készüléket!
Elővettem hát a vásárlói tájékoztatót.
Meglepett, hogy mi magyarok is képesek vagyunk szart gyártani. Ez még semmi! A gyártó gondolt azokra a kedves vásárlókra is, akik csak annyit szeretnének, hogy főjön le a kávé úgy, ahogyan kell.
Idézet a mellékelt tájékoztatóból: "Az átmosás során a víz áramlási sebessége nagy, ezért a szűrőtartó tetején túlfolyás keletkezhet. Ez nem hibás működés. "
NEM HIBÁS MŰKÖDÉS !!! Tehát, ha valaki visszavinné a vásárlást követően, másra kell hivatkozni...
Kissé elragadtattam magam. Ígérem! Amennyiben változni fog a véleményem, megírom majd azt is, mert úgy korrekt!
Occso...
Rossz, pontatlan illesztések, gagyi műanyag.
Rossz tömítés.

Magyar terméket kerestem. Fontos volt, hogy akár 2 fő, akár 6 fő részére is tudjak finom kávét főzni.
Aki olcsó és jó minőségű kávéfőzőt szeretne vásárolni, neki bátran ajánlhatom.
Egyetlen negatív dolgot tapasztaltam, mégpedig azt, ha 4 főre szeretnék kávét főzni, akkor a végén olyan nagy a gőz nyomása, hogy a kávé vége a kávétartó mellett kifolyik és nem a tartóba megy.

A konyhához harmonikusan illeszkedő szín és forma.
Jó kávét lehet vele főzni.
A formatervezett gömbsüveg tetővel nem sikerült mindig jól meghúzni a kupakot: jött mellette a gőz. A gömbsüveg tetőt a 4 csavarjával leszerelve megvan a megoldás: külön kezeljük a kiálló szarvacskákkal jól megfogható lezáró kupakot (csavart) és dekorációként helyezzük csak rá a gömbsüveget. Egyébként a kávéfőző szép: sárga és gömbölyded.

Szerettünk volna magyar terméket venni, figyelembe vettük a korábbi vásárlók véleményét és természetesen az árat.
Finom kávét főz, viszonylag gyorsan, és nem okoz problémát ha nem kapcsolja ki az ember rögtön. Az eddigi szarvasi kávéfőzőkhöz képest fiatalos a megjelenése.
Nem tapasztaltuk hátrányát.

A "kifujó cső" nem ér bele a kiöntő fedelébe, MELLÉ FRÖCSÖG! A réginél a kiöntő fedelének volt egy pereme, ami megakadályozta, hogy azt hirtelen megmozdítva a "csőrön" kiömőljön egy adag. Minden főzés után takarítás!

25 évig működött ugyanilyen szögletes, azt cseréltük le. A kerek pontosan ugyanazt tudja, csak szebb.
A kisebb szűrővel, a kiöntőt a fém gyűrűig töltve vízzel, a mi igényünk szerinti 5-6 közepes erősségű kávé főzhető vele.
Kb. 2 évenként vízkőleníteni kell, mert kávé helyett csak gőzt fúj ki. Tömény ecettel csináltuk.