Monterosa Cascara, szemes, 100g

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

Termékleírás
Típus Szemes kávé
Tömeg 100 gramm
Koffeinmentes Nem
Bio kávé Nem
Kiszerelés 1 x 100 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Származási hely: Bolívia, Caranavi város környéke
Feldolgozó: Buena Vista kávémalom
Jellegzetesség: BIO származás és feldolgozás - az októberi szüretből készítették. A spanyol nyelvben a cascara jelentése: héj. Ennél tökéletesebben le sem lehetne írni ezt a kávékülönlegességet, amit valójában teaként kell kezelnünk, elkészítenünk. Ez a specialitás a kávécserje gyümölcsének a magozott és szárított változata és igen kellemes, könnyen elkészíthető forró ital nyerhető belőle. Ezt már évszázadok ismerik és élvezik Latin-amerikában, de a kávé őshazájában Abesszínában vagy Yemen-ben is élvezik, csak ott "quishr"-nek hívják. Az általunk kínált cascara íze és illata leginkább a csipkebogyó teáját-, a tőzegáfonyát-, hibiszkuszteát, édeskés juharszirup érzetét idézi, néha nyers kakaóbab ízét is "hozza". Koffeintartalmával valahol a hagyományos teák és  kávék közt helyezkedik el, viszont igen gazdag természetes cukrokban, savakban, növényi olajokban, antioxidáns hatása pedig kiugróan magas! Kijelenthetjük tehát, hogy a cascara ezen vonatkozásban egy igazi "szuper-gyümölcs", hiszen ha elfogadjuk az amerikai kutatók laboreredményét, akkor a cascara ORAC (Oxygen Radical Absorbence Capacity) értéke 280 mikromól grammonként. A mostanában a dietetikában oly nagyra tartott klorogénsav tartalma is jelentős, megszámlálhatatlan tudományos cikkben néztem utána pozitív hatásainak (pl. San  Diego, Sevilla, Guadalajara, Mexikóváros egyetemeinek kutatásai, stb. ) Ezek szerint hatékony antioxidáns, gyulladáscsökkentő, májvédő, köhögéscsillapító, alkalmazzák elhízás ellen, illetve bizonyos rákos megbetegedések kezelésében is használatos. Az elkészítését illetően külföldi sztárbaristákra hivatkozva - nagyjából 6 gramm (kb. púpozott evőkanálnyi) cascarát 2,5 dl forró, 90  o C körüli vízben áztatjuk legalább 4 percen keresztül, majd leszűrve fogyasztjuk. Tapasztalatom szerint bőven áztathatjuk tovább is, akár a második felöntést is bírja, de ilyenkor lényegesen hosszabb ideig kell a vízben hagyni! Használhatunk french press-t is, de a legegyszerűbb áztatással is tökéletesen működik! Miután elfogyasztottuk, néhány órán keresztül garantáltan ébren tart bennünket és a teából csak a képen látható gyümölcsdarabkák maradnak vissza. Így is ismerheti: Cascara szemes 100 g, Cascaraszemes100g, Cascara , szemes, 100g, Cascara, szemes, 100 g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^