Dallmayr Prodomo, őrölt, 500g

Ajánlataink a termékre

Termékleírás
Típus Őrölt kávé
Tömeg 500 gramm
Koffeinmentes Nem
Bio kávé Nem
Kiszerelés 1 x 500 g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

"Dallmayr Kaffee": Egy márka története A cég története az írott dokumentumok alapján az 1700-as évekig vezethető vissza, nevét Alois Dallmayr német kereskedőről kapta, aki ebben az időben volt a müncheni Dallmayr Ház tulajdonosa. A családi vállalkozás ínyencségeket áruló kereskedésből nőtte ki magát nemzetközileg elismert márkává. A Dallmayr az európai kávétörténet egyik fontos alakítója, már az 1930-as évek környékén elektromos kávépörkölőt működtetett a Diener Strasse-i székházban, a Dallmayr Finomcsemege Áruházban. A második világháború rossz időszakot hozott a tulajdonosoknak, és a dolgozóknak. Az ősi házat a Diener Strasse-n porig rombolták. A kávét, mely időközben gazdasági alapját alkotta a vállalkozásnak, csak a feketepiacon tudták értékesíteni. A Dallmayr Finomcsemege Áruház újjáépítése az ’50-es évek elején fejeződött be, mellyel újabb esélyt kapott, hogy egyike legyen a vezető delikátesz házaknak. A háború utáni időkben újból fellendült a kávéüzlet, és a háznak jó lehetőségei nyíltak a kávé és a csemege áruk területén is. A ’60-as évek elején elkészült Dél-Németország legnagyobb és legmodernebb kávépörkölője a müncheni Giesing városrészen, és a Dallmayr Kaffee egész Bajorországban fogalommá vált. Mindenek előtt a gyorsan fejlődő specialitás, a prodomo (jelentése saját házunk számára), amit Konrad Werner Wille állított össze. 1985-ben a kávérészleg kivált az egész tulajdonból, és létrejött az Alois Dallmayr Kaffee OHG. Céljukat, hogy a pörköltkávé piacot továbbfejlesszék, és a forgalmazást túlvigyék a bajor határokon, rövid idő alatt el is érték. Ma a Dallmayr Kaffee kitűnő prodomo termékével a legismertebbek közé tartozik a német kávépiacon. Termelés: Szakembereink nemzedékről nemzedékre adták tovább tapasztalataikat: kapcsolataikat a világ legjobb kávétermelő országaival, jó érzéküket a kávé minőségének felismerésére, jártasságukat a különböző Dallmayr keverékek ízvilágának komponálására, a pörkölés művészetét, és a Dallmayr Kaffee aromájának, és ízének kialakítását. Ebből a tapasztalatból és jártasságból profitál ma is a Dallmayr kávégyártás, a legmodernebb technika felhasználásával. A Dallmayr, aroma megőrző pörköléssel, a gondosan válogatott szemeket kíméletesen pörköli, őrli és csomagolja. Az állandó ellenőrzés az egész gyártás folyamán biztosítja a minőségi előírások betartását. Naponta kb. 200 tonna kávét pörkölnek és adnak el a Dallmayr Finomcsemege Áruház saját kávé részlegén, a müncheni Diener Strasse-n, az élelmiszerüzletekben és áruházakban, csakúgy, mint a vezető csemegeüzletekben egész Németországban. Tárolás: A frissen pörkölt kávé érzékeny kincs, mely az oxigénnel, és a levegő nedvességtartalmával érintkezve gyorsan elveszíti aromáját, és átveszi az idegen ízeket. Ezért fontos, hogy a kávét védjük, és jól zárható dobozban tároljuk. Az őrölt kávé vagy szemes pörkölt kávé frissességét az aromavédő vákuumcsomagolás garantálja. A csomagolás felbontása után, illetve a szaküzletben vásárolt friss kávé esetében is, érdemes a megbontott csomagot aromazáróval, légmentesen lezárni, és hűvös, száraz helyen tárolni.   A kávé így  tovább megtartja a benne lévő illóolajokat, íz anyagokat és aromákat. Elkészítési módok: French Press : Az egyszerű, hagyományos kávékészítés nélkülözhetetlen eszköze. French press-szel a maximális ízhatást hozzuk ki a kávéból. Kiválóan alkalmas a gourmet kávék készítésére.   Karlsbadi Kanna : Egyszerű, hagyományos kávékészítési mód. Évszázados hagyományok biztosítják, hogy a Karlsbadi kannával a legkiválóbb lágy és tiszta ízhatást hozzuk ki a kávéból. Egészséges, a gyomrot is kímélő, frissítő ital készíthető vele. Török kávé : A török kávét egyszerű fém kávékiöntő edényben („cezve) főzik: a vízbe belekeverik az őrölt kávét majd forrásig főzik. Ezután habját leöntik, majd összesen háromszor újra felforralják a kávét. Espresso technika : Sűrű, krémes, aromákban gazdag karakteres ital, elkészítése espressogépel történik. Az espressogépet Olaszországban alkották meg először. 9 bar nyomással extraktálja ki a kávé őrleményt. Különleges kávéfajták: Ethiopian Crown Kizárólag a legfinomabb etiópiai csúcsmokkából, jellegzetes finom, fűszeres ízzel. San Sebastian Rendkívüli felföldi növény egyenesen a „Finca San Sebastian-ból a guatemalai felföldről. Enyhe, teljes és finoman fűszeres íz jellemzi. Antigua Tarrazu A kéklő felföldi növényből ered fenséges és gyengéd aromája ennek a kávékülönlegességnek, amely Guatemalából és Costa-Rica-ból származik.       Dyawa Antara Válogatott kelet Ázsiai kávékülönlegességek Indiából, Jáváról, és Új-Guineából adják ennek a fűszeres finom keveréknek fenséges ízét. Sigri Estate Kávéspecialitás Pápua-Ùj-Guineából mely a cilág legjobb gourmet kávéfajtái közé tartozik. Aromatikusan fűszeres, kerek ízű, lágy lefolyású, finom kávésavval. (Forrás: hu. dallmayr. com) Így is ismerheti: Prodomo őrölt 500 g, Prodomoőrölt500g, Prodomo , őrölt, 500g, Prodomo, őrölt, 500 g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^