Ariston SBL 2032 V/HA Hűtőszekrény, hűtőgép

Ariston - Kialakítás: Szabadonálló, Kivitel: Alulfagyasztós, Energiaosztály: A++, Energiafogyasztás: 44 kWh, Klíma osztály: SN-N-ST-T, No frost: Nem, Antibakteriális védelem: Van, Fagyasztó rekeszek száma: 3, Hűtő polcok száma: 4, Szélesség: 60 cm, Magasság: 200 cm, Mélység: 65.5 cm, Súly: 84 kg, Nettó hűtőtér: 240 liter, Nettó... Tovább
Tchibo Itt az új Tchibo stranddivat, hogy nyáron is tökéletes formában légy!
Minden vélemény - Ariston SBL 2032 V/HA
István a terméket itt vásárolta: electronicoutlet.hu

Energiatakarékos, nagy tárolási kapacitás.

Előnyök:

Tetszetős kivitelezés, csendes üzemmód, tágas beltér, könnyű kezelhetőség.

Hátrányok:

Nincs.

Radics Péter
Sziasztok Péter vagyok, én is vettem hűtőgépet sajnos
Ariston Hotpoint SBL 2032 V HA....2Napig tartott ugyszintén gáz hiánnyal szenvedett szegénykém kicseréltetem és most nem tudom eldönteni mit tegyek talán egy másik márkájú hűtőt kellene választanunk ,? 2011.06.19.
Dr Altay Zoltán a terméket itt vásárolta: euimport.hu

xx

Előnyök:

Semmit - mivel 1 héten belül véglegesen elromlott.
Ltsd: 4. pont !!!

Hátrányok:

Indesit Company Magyarország Kft.
1139 Budapest,
Pap Károly u. 4-6

Tisztelt Cím!

Az EUImport Műszaki Webaruház útján 2010. november 15. napján Ariston SBL-2032 V/HA típusú hűtőgépet vásároltam 126.700,- Ft. vételár ellenében.
A hűtőgép 2010. november 24. napján került kiszállításra a Molnár Speed Trans Kft. által, melyet azonnal használatba vettem. 2010. december 7. napján azonban észleltem, hogy nem működik, leolvadt. A benne tárolt élelmiszerek megromlottak, ezzel 10.000 forintos kárt okozva.
Ezt követően 2010. december 10. napján haladéktalanul felvettem a kapcsolatot a forgalmazó Indesit Company Magyarország Kft. ügyfélszolgálatával, annak érdekében, hogy a hibás hűtőgép a kötelező jótállás keretében kerüljön kijavításra.
A MIHI 2002 Kft. mint a forgalmazó szakszervize a hibás terméket 2010. december 14. napján megvizsgálta, az általa ugyanezen napon felvett javítási munkalap tartalma szerint megállapította, hogy a készülékből teljesen hiányzik a gáztöltet, a készülék forrasztásai nem gyári eredetűek, és idegen beavatkozás nyomai látszódnak, ennek következtében az nem garanciális.
Én a terméket - a meghibásodásának köszönhetően igen rövid idő alatt - kizárólag rendeltetésének megfelelően használtam azon semmiféle külső beavatkozást nem eszközöltem.
A fentiek alapján világos és egyértelmű, hogy az általam vásárolt termék már a tejesítés (vásárlás) időpontjában hibás és rendeltetésszerű használatra teljességgel alkalmatlan volt, ezért a jótállási igényem érvényesítése körében elsődlegesen a hibás termék cseréjét, amennyiben ez lehetetlen, másodlagosan vételárának visszatérítését kérem. A termék meghibásodásával okozati összefüggésben 10.000 forint károm keletkezett, melynek megtérítését a forgalmazóra hárítom.
Mindezekre tekintettel kérem, hogy az általam vásárolt Ariston SBL-2032 V/HA típusú hűtőgépet 15 napon belül a Ptk. 248. § (5) bekezdése alapján alkalmazandó Ptk. 306. § (1) és (2) bekezdései alapján kicserélni és a felmerült káromat pedig a Ptk. 339. § (1) bekezdése alapján megtéríteni szíveskedjék, ellenkező esetben jótállási és kártérítési igényemet polgári peres úton vagyok kénytelen érvényesíteni.
Meg kívánom jegyezni továbbá, hogy amennyiben a fenti határidőn belül a jótállási kötelezettségének továbbra sem tesz eleget a polgári peres eljárás kezdeményezése mellett haladéktalanul feljelentést teszek a Btk. 292 § (1) bekezdésébe ütköző rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettének alapos gyanúja miatt és természetesen panasszal élek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság előtt.

Budaörs, 2010. december 23.
Tisztelettel: Dr. Altay Zoltán