Remek kis gép! Nagy előnye a 2 éves ingyenes térképfrissítési lehetőség.
Sokat használtam Portugáliától Magyarországig össze vissza a kontinensen soha sem fagyott le, nem hagyott cserben. Volt olyan eset, hogy Németországban letértem tankolni az autópályáról, és amikor indultam tovább A TMC nem javasolta azt, hogy az autópályán menjek tovább a torlódás miatt. 2 opciós mellékúton megkerültette velem a dugót és utána visszavezetett a pályára.
Azt is jónak tartom, hogy szerkeszthetem a térképet én is.
Számomra nehézkes a számítógépes kapcsolat létrehozása a TOMTOM HOME és a gép között, de lehet, hogy én vagyok a béna. A térképfrissítést használva egy kicsit hosszúnak tartom a szűk 2 órás frissítési időt.
Hibának tartom azt is, hogy útvonal tervezésnél csak 4 köztes pontot lehet beiktatni, míg az IGO-nál szinte korlátlant.

A TomTom supporttól érdeklődtem a frissítés lehetősége felől, hogy valóban nem lehet frissíteni? Elmondták, hogy a régebbi HOME szoftver helyett egy merőben új, online rendszer menedzseli majd az új TomTom készülékeket, az elődjénél is felhasználóbarátabb kezelőfelülettel. Az új rendszer elkészült, jelenleg a tesztelése zajlik, és napokon belül élesítik, így nem lesz akadálya a frissítéseknek, és tartalomletöltéseknek.
Megnéztem, hogy kicsomagolva, gyári állapotban milyen friss térkép van rajta. v855-ös, azaz 2010 szeptemberi kiadású. Nem kell tehát kétségbe esni, a GO1000-es teljesen naprakészen került a boltokba, a dobozból kivéve azonnal használható, a térképe friss. (A jelenlegi legfrissebb a v860-as, 2 hete jött ki.)
Cserébe a kényelmetlenségért ráadásul a TomTom most 2 év, azaz 8 alkalom frissítést ad ajándékba az új modellekhez. Szerintem ez nagyon is gáláns ajánlat.
Van már benne magyar nyelv, menü is és hang is.
2 év frissítést adnak most ajándékba, ami testvérek közt is 90 Euró.
Az új frissítés-menedzser rendszer élesítésére néhány napot várni kell.
Kibírjuk.
Nem olyan nagy hátrány.