Aszfalton futottam, s az tönkretette a térdeimet. A környéken kevés a lehetőség a sportolásra, ezért döntöttem futópad vásárlása mellett. Így nem csak én, hanem a családom is tud sportolni itthon. Vásárlásnál figyelembe vett szempontok a következők voltak : Maximális sebesség, dőlésszög, maximális terhelhetőség. Összecsukható e, mérete mekkora.
Nagyon szeretem ebben a futópadban, hogy könnyen összecsukható, és a sebességet könnyen lehet változtatni.
A kezelőfelület nagyon alacsonyan van, ami nagyon kényelmetlen, főleg emelkedőn történő futáskor. Valamint a markolaton jó lenne, ha lenne szivacs.

-Otthoni felhasználás
-"kényelmes" legyen
-méret/súly
-megfelelő terhelhetőség
Összecsukható
digitális kijelző (több paraméter egyszerre)
kényelmes a futási felület (talaj, szélesség)
minél gyorsabb tempóban fut az ember, annál hangosabb

A műszaki paraméterei alapján, illetve a tervezett terhelés alapján választottam ezt a típust.
Masszív berendezés.
A kijelzője nem km-ben, hanem mérföldben mutatja a távot. (Lehet, hogy még mi nem jöttünk rá, hogy hogyan kell átállítani esetleg)
A használati utasítás nem tartalmazza, hogy elmozdítás esetén a készülék ismételt beindításkor egy vízszintezést végez a berendezés, ami olyan zúgó hangot ad, amiről azt hittük, hogy elromlott a készülék.
A szervizes is csak később jött rá, hogy mi történik ilyenkor.

Az igényeimnek maximálisan megfelelt, és könnyen elérhető, gyorsan beszerezhető volt.
Könnyen összeállítható, könnyen kezelhető,
nem biztos, hogy kifejezetten ennek a futópadnak a hiányossága, de elmozdul futás közben, és még nem találtam meg rá a megfelelő megoldást.